Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Θεσσαλών

1aaa-thessaliki

 

Με τη συμμετοχή των προέδρων των Θεσσαλικών Σωματείων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στις έδρες των νομών της επικράτειας πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ενωτικό και πατριωτικό η ίδρυση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τον πρωτεργάτη της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878 Κωνσταντίνου Ισχόμαχου στο Λουτρό Καρδίτσας. Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 με πρωτοβουλία του προέδρου της ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής Δρ.Στεφάνου Κούτρα συναντήθηκαν οι πρόεδροι των Θεσσαλικών για δεύτερη φορά και συμμετείχαν στην εν λόγω εκδήλωση αποτίοντας φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Λοχαγού Ισχόμαχου.

Στην συνέχεια παρακάθησαν στην δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Σοφάδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρού. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος Σοφάδων κ.Αθανάσιος Σκάρλος παρέθεσε δείπνο στους προέδρους, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την συνεισφορά του στην επιτυχή πραγματοποίηση της ιστορικής εκδήλωσης και του απένειμαν συλλεκτική συλλογή γραμματοσήμων για τη Θεσσαλία την οποία εξέδωσε η Πανθεσσαλικής Στέγη.

Την Κυριακή 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική γενική συνέλευση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σοφάδων κατά την οποία έγινε αναλυτική συζήτηση για την δομή και το περιεχόμενο των άρθρων του καταστατικού και σχετικές προτάσεις για την λειτουργία της Συνομοσπονδίας. Στην έναρξη ο Προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης Λάζαρος Καραούλης έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: Υλοποιείται σήμερα μία προσπάθεια η οποία έρχεται να ολοκληρώσει σκέψεις και προτάσεις πολλών ετών για την ίδρυση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών. Ο χρόνος που πραγματοποιείται η σημερινή μας συνέλευση δεν είναι τυχαίος αλλά σε συνάρτηση με το γεγονός της ίδρυσης πολλών και σημαντικών πολιτιστικών σωματείων σε όλη την επικράτεια. Ο χαρακτήρας της Ομοσπονδίας σαφέστατα είναι πολιτιστικός και επιθυμεί να εκφράζει τους στόχους και τα οράματα των αποδήμων Θεσσαλών στο εσωτερικό για μία δυνατή Θεσσαλία στον 21ο αιώνα. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος Στέφανος Κούτρας αναφέρθηκε περιληπτικά στα πορίσματα της πρώτης συνάντησης των προέδρων την 1η Δεκεμβρίου 2018 στο Χαϊδάρι και ανέγνωσε τα ονόματα των συμμετεχόντων προέδρων και το περιεχόμενο σχετικών χαιρετισμών και επιστολών.Ακολούθως έλαβαν το λόγο οι πρόεδροι για έναν σύντομο χαιρετισμό και στη συνέχεια έγινε αναλυτική συζήτηση επι των άρθρων του καταστατικού. Στην διαδικασία συμμετείχαν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι Θεσσαλικών Σωματείων: Αγαθή Οικονόμου Πρόεδρος Θεσσαλών και φίλων της Θεσσαλίας Νομού Φλώρινας, Δημήτριος Νάκος Πρόεδρος Λέσχης Θεσσαλών Θεσσαλονίκης «Ρήγας ο Φεραίος», Θωμάς Σιάτρας Πρόεδρος Θεσσαλών Νομού Πιερίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Κώστας Τσιώρας Σύλλογος Θεσσαλών Χαιδαρίου «Η Θεσσαλική Γη», Γιάννης Κουσαΐτης Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ», Γαληνός Παρζακώνης Πρόεδρος Θεσσαλικής Ένωσης Θριασίου Πεδίου Ελευσίνας, Αριστείδης Θανασάς Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Μεσογέων «ο Δευκαλίωνας», Δρ.Στέφανος Κούτρας Πρόεδρος Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η Πανθεσσαλική Στέγη» και Λάζαρος Καραούλης Γενικός Γραμματέας, Αναστάσιος Μπάγκος εκπρόσωπος Θεσσαλών Ρόδου, Γιώργος Αναστασίου Κοσμήτορας Λέσχης Θεσσαλών Θεσσαλονίκης «Ρήγας ο Φεραίος».

Χαιρετισμούς και επισημάνσεις επι του καταστατικού απέστειλαν Ιωάννης Γκουγκουστάμος Πρόεδρος Θεσσαλών Ρόδου, Θέος Κωνσταντίνος Πρόεδρος Θεσσαλών Κω, Σπύρος Θώδης Πρόεδρος Θεσσαλών Λέσβου, Κωνσταντίνος Κωσιωρής Πρόεδρος Θεσσαλών Αχαρνών, Κωνσταντίνος Ντάρζανος Πρόεδρος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων «Ρήγας Φεραίος», Πέτρος Τσιάρας Πρόεδρος Θεσσαλών Καβάλας, Γεωργία Λιούγκα Πρόεδρος Θεσσαλών και φίλων «Η Παναγία Ξενία» Νομού Σερρών, Αγγελακόπουλος Θέμης Πρόεδρος Θεσσαλών Ξάνθης.

Ως παρατηρητές συμμετείχαν η Πρόεδρος Απανταχού Λουτριωτών Αναστασία Μπαλαμπάνη και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Πανθεσσαλικής Στέγης Τατιάνα Κόγια.

Μετά την συζήτηση των άρθρων και σχετική εισήγηση του προεδρεύοντα Λάζαρου Καραούλη εκλέχθηκε ΟΜΟΦΩΝΩΣ η προσωρινή διοικούσα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών: Πρόεδρος Στέφανος Κούτρας και μέλη Δημήτρης Νάκος, Αγαθή Οικονόμου, Τσιώρας Κώστας, Κουσαϊτης Γιάννης, Γαληνός Παρζακώνης και Λάζαρος Καραούλης.

Η διαδικασία Ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρακτικών και του ιδρυτικού καταστατικού και με τις ευχές όλων η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Θεσσαλών να είναι ο πυλώνας της παράδοσης και του πολιτισμού της Θεσσαλίας».

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής     Παραθέτουμε την απάντη..

Readmore

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στη χθεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο..

Readmore

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τη..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.