- Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 13:09
Μεγάλη η ανταπόκριση στο τουρνουά 5Χ5 στη μνήμη του Άλκη Καμπανού
που διοργάνωσε η ΚΝΕ Ανατολικών Συνοικιών
Πραγματοποιήθηκε το Τουρνουά 5x5 στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, που διοργάνωσε η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ στα γήπεδα του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής με σύνθημα: «Για κάθε Άλκη θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο».
Η ανταπόκριση που έδειξαν μαθητές, νέοι από την περιοχή καθώς και τέσσερις αθλητικοί σύλλογοι, ήταν τεράστια και ξεπέρασε τους 150 συμμετέχοντες.
Στο χώρο παρευρέθηκαν η Κανέλλα Γεωργοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα και Γραμματέας της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ,
ο Αλέξανδρος Μπουγάς, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα, ο Ηλίας Σταμέλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής. Βραβεία στις νικήτριες ομάδες απένειμε ο Αλέξανδρος Μπουγάς, καθώς επίσης δόθηκαν και αναμνηστικά της ΤΟ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η Ελένη Τσώνη, μέλος του ΣΠ Αττικής και Γραμματέας του ΤΣ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, ανέφερε:
«Σας καλοσωρίζουμε στο τουρνουά που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ με σύνθημα: "Για κάθε Άλκη θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο…". Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Μικρασιατικό Σύλλογο για την παραχώρηση των γηπέδων εδώ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η Οργάνωσή μας πραγματοποίησε το 13ο Συνέδριο στις 10 - 11 - 12 Φλεβάρη και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παντού. Η ΚΝΕ παλεύει διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και η σημερινή εκδήλωση βάζει στο επίκεντρο τη διεκδίκηση χώρων άθλησης, γηπέδων, ελεύθερων χώρων για τους μαθητές και τους νέους στις γειτονιές μας, ενίσχυση και χρηματοδότηση των Αθλητικών Συλλογών. Επιλέξαμε να αφιερώσουμε το τουρνουά μας στον Άλκη, καθώς σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι αιτίες που οδηγούν σε τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα εξακολουθούν να είναι εδώ. Είναι εδώ η δράση διαφόρων εγκληματικών συμμοριών και φασιστικών ομάδων, που δρουν με την ανοχή του κράτους στοχεύοντας σε όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον αγωνίζεται. Είναι εδώ οι αιτίες που γεννούν συνολικά την πολύμορφη βία σε ένα σύστημα που σταθερά την αναπαράγει. Η ΚΝΕ παλεύει για μια κοινωνία χωρίς τέτοια φαινόμενα, για μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα, τις κλίσεις και τις ανάγκες μας. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρξει άλλος Άλκης».
Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των νέων της περιοχής στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, το Σάββατο 4 Μάρτη στον Νηαρ Ηστ στις 7.00 μ.μ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, η οποία όπως ανέφερε «πρωτοστάτησε στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό αλλά και με το όπλο στο χέρι και συνέβαλε στην ορμητική ανάπτυξη του αγώνα και της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο». Ομιλητής θα είναι ο νέος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τους αθλητικούς συλλόγους και τους νέους αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά, τον Μικρασιατικό, τον Αθηναϊκό, την ΑΟ Βύρωνα και τη Δόξα Βύρωνα. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με βραβεύσεις των νικητριών ομάδων, με πρώτους τους "Ντεπάντσος", από τις ομάδες μαθητών Γυμνασίων και τον Αθηναϊκό από τους αθλητικούς συλλόγους.
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά μας
δίκτυα.