Το 1ο ΓΕΛ Καισαριανής στη Βόρεια Μακεδονία

1aaa-ae12Το πρόγραμμα "Overcoming functional illiteracy through ICT, to ensure social and professional integration" (OFI-ICT-PSI), είναι βασισμένο στη στρατηγική συνεργασία των κάτωθι σχολείων. της Ρουμανίας (συντονίστρια χώρα), της Κροατίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας για την ανανέωση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πέμπτη διακρατική συνάντηση στα Σκόπια στη Βόρεια Μακεδονία από 19.09.2022 έως 23.09.2022.
Η συνάντηση ξεκίνησε με τον επίσημο χαιρετισμό από το σχολείο υποδοχής και την πρώτη γνωριμία και συνεχίστηκε με την παρουσίαση μελετών περίπτωσης. Πραγματοποιήθηκε εργαστήριο, κατά το οποίο αναλύθηκαν τα αποτελέσματα όλων των συμμετεχόντων σε εθνικό επίπεδο, παρουσιάστηκε σε εργαστήριο το GENIALLY ένα εργαλείο web 0.2, με το οποίο ο διδάσκων μπορεί να δημιουργήσει διαδικτυακά οn line διαδραστικές ασκήσεις . Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα σεμινάριο παρουσίασης-webinar σχετικά με διδακτικά παιχνίδια για τον οδηγό πλοήγησης. Ακολούθησε σε δύο φάσεις εργαστήριο με σκοπό την εκπαίδευση μας στην επίλυση προβλημάτων. Σειρά είχε η παρουσίαση και το εργαστήριο χρήσης και αξιοποίησης του εκπαιδευτικού εργαλείου TRIPTICO για την εφαρμογή εκπαιδευτικών σεναρίων. Τέλος, καθηγητής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασε την έννοια του λειτουργικού αναλφαβητισμού, τις κοινωνικές επιπτώσεις που προκαλεί, δίνοντας έμφαση στο μαθητικό δυναμικό. Αξιολογήθηκε από όλα τα μέλη των ομάδων η προστιθέμενη αξία του προγράμματος, η μετατόπιση από παραδοσιακές διδακτικές μεθόδους σε σύγχρονες και η διεύρυνση μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων του γνωστικού ορίζοντα των εμπλεκόμενων. .
Οι στόχοι της κινητικότητας C5 με τίτλο "Contextualized Learning for Life" εκπληρώθηκαν σε όλα τα επίπεδα εκπαιδευτικό, συνεργατικό και πολιτιστικό. Οι καθηγητές υιοθετώντας καλές πρακτικές και σύγχρονα εργαλεία ενίσχυσαν τις ψηφιακές τους γνώσεις συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και διαχέοντας την αποκτηθείσα εμπειρία σε όλη την κοινότητα εκπαιδευτικών και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Επεκτείνεται διαρκώς το πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων για κοινά οικιακά απορρί..

Readmore

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Παρεμβάσεις 2,3 εκατ. ευρώ στο Κέντρο του Ζωγράφου   Στα μέσα Μαΐου ο Δήμαρχος Ζω..

Readmore

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στη ΖΩ2 &nb..

Readmore

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

Το διαδραστικό βιβλιοπωλείο των νοτίων προαστίων! Δευτέρα βράδυ και η κίνηση στο..

Readmore

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Του Σπύρου Τζόκα   Περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή και μερικές φορές είναι αμε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.