«Δέσμη» 5 μέτρων για τα κλειστά ΑΕΙ

4arpelΚαι ενώ ο διάλογος που τελευταία στιγμή τον θυμήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τις πρυτανικές αρχές των οκτώ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, «δέσμη» πέντε μέτρων ανακοινώθηκε για να διευκολυνθεί λειτουργία των ΑΕΙ.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε συγκεκριμένες κινήσεις που θα εκτονώσουν την ένταση και θα άρουν κάποιες από τις αδικίες που διαπιστώθηκαν στην κατάρτιση των πινάκων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά και στην εξομάλυνση των όποιων προβλημάτων στην ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων και των εργαστηρίων.

Αναλυτικότερα προβλέπεται:

• Εξέταση ενστάσεων υπαλλήλων για ανακριβή στοιχεία

 

Τις προηγούμενες ημέρες πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και άλλων ιδρυμάτων υποστήριξαν ότι οι πίνακες που ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ βρίθουν λαθών.

 

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

 

• Επιστρέφουν στην εργασία 172 διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

 

Το δεύτερο μέτρο αφορά το αίτημα του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών για την άρση της πειθαρχικής δίωξης 172 υπαλλήλων που δεν απογράφηκαν και τέθηκαν σε αργία. Με την κίνηση αυτή το ίδρυμα θα αποψιλωνόταν ακόμα περισσότερο από κρίσιμο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων. Τελικά, με πρωτοβουλία του Κων. Αρβανιτόπουλου 172 υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στην εργασία τους και οι ισάριθμοι διοικητικοί που δεν υπέβαλλαν στοιχεία απογραφής θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

 

• Τεχνική υποστήριξη για την έγκριση των Οργανισμών των Πανεπιστημίων

 

Το τρίτο μέτρο που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας είναι η παροχή τεχνικής υποστήριξης στο πανεπιστήμιο Αθηνών και τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα που αφορά το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας για τη συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους με στόχο την κατάρτιση και έγκριση του Οργανισμού τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η όποια υπο-στελέχωση βασικών λειτουργιών προκύψει, θα αντιμετωπιστεί με δια-ιδρυματική κινητικότητα από Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

• Προσλήψεις 400 μελών ΔΕΠ

 

Τέταρτο μέτρο είναι η πρόσληψη μέσα στο 2014 400 μελών ΔΕΠ. Αυτά τα μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού θα προστεθούν στα 454 μέλη που προσλήφθηκαν μέσα σε αυτό το χρόνο αναβαθμίζοντας σημαντικά το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο των πανεπιστημίων και θέτοντας με αυτό τον τρόπο φραγμό στην «διαρροή επιστημονικού δυναμικού» στο εξωτερικό.

 

• Τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο για το προσωπικό των εργαστηρίων

 

Τέλος, το ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό των Πανεπιστημίων. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κατέχουν τα σχετικά προσόντα, να τοποθετηθούν σε θέσεις ΕΔΙΠ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 79 του Ν. 4009.

 

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμη..

Readmore

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο η διαδικασία ψηφοφορίας για την συγκρότηση των υπηρεσ..

Readmore

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

Μνημόνιο συνεργασίας για την καθολική παραγωγική λειτουργία του πληροφοριακού σ..

Readmore

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

«Την Πέμπτη 10/6 ημέρα Γενικής Απεργίας, απορριμματοφόρο φορτηγό του Δήμου Βύρωνα, ..

Readmore

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Θώδας, ανα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.