Οι πυλώνες και το προσάναμμα: Περιμένοντας την πυρκαγιά…

1aaa-fotia-nmΣτα όρια των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, μεταξύ Δροσιάς και Εκάλης, σε ένα ρέμα γεμάτο πεύκα, θάμνους, ξερά χόρτα και κλαδιά από την Μήδεια, όλα όσα είναι ένα καλό προσάναμμα, βρίσκονται οι πυλώνες υψηλής τάσεως της ΔΕΗ. Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός. Μια σπίθα αρκεί για να προκληθεί καταστροφική πυρκαγιά, με ανυπολόγιστες συνέπειες, σε όλη την βορειοανατολική Αττική.
Η κοινή λογική λέει ότι αυτό το ρέμα πρέπει να καθαρίζεται. Ε, λοιπόν, λες για να επιβεβαιωθεί ότι η κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή, αυτό το ρέμα όχι μόνο δεν καθαρίζεται,

αλλά κι όταν πριν λίγα χρόνια η ΔΕΗ κλάδεψε τις κορυφές των πεύκων για να μην αγγίζουν τα καλώδια, τα κλαδιά έμειναν πεταμένα στο ρέμα -γιατί η αποκομιδή τους, είπε, δεν είναι δική της αρμοδιότητα.
Και σήμερα, τι γίνεται; Ό,τι γινόταν πάντα.
Ο δήμος Διονύσου παραπέμπει στον δήμο Κηφισιάς. Ο δήμος Κηφισιάς υποστηρίζει ότι αν και κηρύχτηκε σε ανάγκης όσον αφορά το θέμα καθαρισμού κλαδιών για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η έκτακτη ανάγκη αφορά μόνον δύο συγκεκριμένες περιοχές και όχι το σημείο που είναι οι πυλώνες, το καθάρισμα του οποίου -λέει- είναι αρμοδιότητα του ΔΕΔΔΗΕ. Σε σχετικό αίτημα, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει βρει τον χρόνο ούτε για να απαντήσει. Η Περιφέρεια απάντησε, αλλά η απάντησή της ήταν αδιανόητη: «Θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τέλος καλοκαιριού -είπε- αλλά, μην ανησυχείτε, πιστεύουμε ότι αν πιάσει φωτιά θα την προλάβουμε, γιατί έχουμε συνεχώς περιπολίες»!..
Κατόπιν όλων αυτών, ενημερώθηκε το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – ο «αρχηγός» για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Κι αυτή, τι έκανε; Έστειλε ένα email που επεσήμανε τον «κίνδυνο πυρκαγιάς κατά μήκος του δικτύου υψηλής τάσης στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής», στον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμο Διονύσου και καλούσε τους δύο τελευταίους να καθαρίσουν το ρέμα. Θα υπάρξει αποτέλεσμα; Η Γενική Γραμματεία ευελπιστεί – λέει- ότι, επειδή όλοι οι παραλήπτες του συγκεκριμένου email βλέπουν ότι αυτό έχει κοινοποιηθεί και στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, ίσως κάποιοι φιλοτιμηθούν να κάνουν κάτι.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα του αντιπυρικού συντονισμού τέθηκε και –υποτίθεται- αντιμετωπίστηκε μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στη βορειοανατολική Αττική προ μηνών η Μήδεια.
Υποτίθεται, επίσης, ότι η αντιπυρική προσπάθεια φέτος έχει οργανωθεί καλά, μετά από την σύσκεψη που έγινε προς τούτο, την Δευτέρα, 24 Μαΐου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη.
Και, τέλος, αν αυτή η αδιαφορία επιδεικνύεται σε περιοχές όπως η Εκάλη, μπορεί κανείς να φανταστεί τι γίνεται σε άλλες, όχι τόσο ή διόλου προνομιούχες…

 

Αναδημοσίευση απ’ το Kreport.

1aaa-ban-dance

 newefimeridazokravariotis300χ

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
ΒΥΡΩΝΑΣ: Ψήφισμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ψήφισμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα κατά τη συνεδρίαση του, στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ενέκρι..

Readmore

Πρόταση για ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

Πρόταση για ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

«Να στηριχτεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης κα..

Readmore

Αίτημα της ΡΕΚ για συζήτηση δύο θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αίτημα της ΡΕΚ για συζήτηση δύο θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα     «1ο Θέμα   Ο συ..

Readmore

Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου   «Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής..

Readmore

«Τα σχολεία μας είναι  ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

«Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.