Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ: Προσλήψεις εκπαιδευτικών τώρα!

1aaa-dim-si-rous«Όταν μάθαμε ότι το κράτος παρά το γεγονός ότι έχει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων δεν θα δώσει δωρεάν μάσκες στους μαθητές, πήραμε την απόφαση ο δήμος να αναλάβει το κόστος, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν μάσκες στο σχολείο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Όπως τόνισε, η πανδημία επιβάλλει αλλαγή στις ιεραρχήσεις και στις προτεραιότητες, αλλά και στην ταχύτητα που δρούμε ως πολίτες.

 


Για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει εντέλει τη δαπάνη της παροχής δωρεάν μασκών στους μαθητές των σχολείων, ο κ. Ρούσσος το χαρακτήρισε θετικό γεγονός.
"Τα σχολεία ανοίγουν με τα τριπλάσια κρούσματα στις 7 Σεπτεμβρίου από ότι αυτά που είχαμε το Μάρτιο όταν έκλεισαν. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, γιατί κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί".
Αναφερόμενος στις ενέργειες του δήμου Χαλανδρίου για την προφύλαξη των παιδιών από τον ιό, σημείωσε ότι λήφθηκε απόφαση να προμηθευτεί διπλές βαμβακερές μάσκες για τα παιδιά, μέτρο που λαμβάνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Μάσκες, ο δήμος ειχε μοιράσει είπε στα παιδιά και το Μάιο, καθώς και γάντια, θερμόμετρα, αντισηπτικά.
Για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι να τον νικήσουμε, ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Ας δουν, προέτρεψε τους υπεύθυνους της πολιτείας τα μέτρα που εφαρμόζονται στη γειτονική Ιταλία, με την μείωση των παιδιών στις σχολικές τάξεις, την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Ας δουν, συνέχισε, τι γίνεται στην Ιαπωνία, όπου το κράτος στέλνει υφασμάτινες μάσκες με το ταχυδρομείο στους πολίτες του. Στην Ισπανία, όπου μάσκες μοιράζονται στους σταθμούς του μετρό, αλλά και μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες.
Για τη χώρα μας, επισήμανε ότι δεν είναι αργά να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών, να υπάρξουν μεγαλύτερες σχολικές αίθουσες, μείωση μαθητών στα σχολικά τμήματα, να γίνουν μειώσεις ωρών, να λειτουργούν σχολεία με βάρδιες, ώστε να υπάρξει ασφάλεια, να μην διακινδυνεύσει η υγεία των μαθητών.


Η κοινωνική προσφορά, όμως, του Δήμου Χαλανδρίου δεν σταματά εδώ!
Όπως ανέφερε ο κ. Ρούσσος, "από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στη χώρα μας, δόθηκε έμφαση στην καθαριότητα των χώρων και στις απολυμάνσεις. Πάρθηκαν μέτρα που αφορούν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας". Ταυτόχρονα, τόνισε, "δόθηκε πολύ μεγάλο βάρος στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, στις ευπαθείς ομάδες. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί" σημείωσε.

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής     Παραθέτουμε την απάντη..

Readmore

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στη χθεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο..

Readmore

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τη..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.