Χιονοστιβάδα οργής για μια δολοφονία

«Ο Κόσμος δεν μπορεί να αναπνεύσει συνθλιμμένος από τις ΗΠΑ,

μια χώρα που οικοδομήθηκε πάνω στη γενοκτονία και τη δουλεία…»

 

 

Του Andre Vltchek
Δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιστολόγιο Veterans Today (VT) 

 


1aaa-beteransΨέματα δύο και πλέον αιώνων αποκαλύπτονται τώρα. Αλλόκοτες ιστορίες περί ελευθερίας και δημοκρατίας καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Ο θάνατος ενός ανθρώπου πυροδοτεί μια χιονοστιβάδα οργής αυτών που για χρόνια, δεκαετίες και αιώνες εξευτελίζονται, καταστρέφονται και εξοντώνονται.
Έτσι συμβαίνει πάντοτε σ' όλη την ιστορία της ανθρωπότητας: ένας μόνο θάνατος, μια μοναδική "τελευταία σταγόνα", ένα συμβάν που πυροδοτεί μια ολόκληρη αλυσίδα γεγονότων και αίφνης τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Τίποτα δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Αυτό που μέχρι χθες έμοιαζε αδιανόητο και πέραν κάθε φαντασίας, μετατρέπεται σε "νέα κανονικότητα" κυριολεκτικά μέσα σε μια νύκτα.
Επί δύο και πλέον αιώνες, η χώρα που αρέσκεται να αυτοχαρακτηρίζεται κολοφώνας της ελευθερίας, ήταν στην πραγματικότητα το απόλυτο αντίθετο του. Ήταν και είναι το επίκεντρο της κτηνωδίας και του τρόμου. Από τα γεννοφάσκια της, και προκειμένου να "καθαρίσει το χώρο" για τους βίαιους και αδίστακτους Ευρωπαίους εποίκους της, συστηματικά εξολόθρευσε τους ιθαγενείς πληθυσμούς και τους εξαφάνισε από την ήπειρο, μέσω αυτού που χωρίς ενδοιασμούς μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον αποτρόπαιες γενοκτονίες στην ανθρώπινη ιστορία. Όταν οι λευκοί ήθελαν γη, την άρπαζαν. Στη Βόρεια Αμερική, ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Σε αυτό που σήμερα ονομάζεται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εκατομμύρια ιθαγενών (ερυθροδέρμων) δολοφονήθηκαν, μολύνθηκαν σκόπιμα από τους έποικους με θανατηφόρες ασθένειες ή εξολοθρεύτηκαν με διάφορους άλλους τρόπους. Η μεγάλη πλειοψηφία των αυτόχθονων και νόμιμων ιδιοκτητών της γής, εξαφανίστηκαν. Όσοι απέμειναν εγκλείσθηκαν σε φυλασσόμενες περιοχές, τις λεγόμενες "reservations".
Ταυτόχρονα, η "Γη των Ελεύθερων Ανθρώπων" ευδοκιμούσε πάνω στη δουλεία.Οι Ευρωπαϊκές αποικιοκρατικές δυνάμεις αμολύθηκαν κυριολεκτικά στο κυνήγι και την υποδούλωση ανθρώπινων υπάρξεων σε όλη την Αφρικανική ήπειρο, στοιβάζοντάς τις σαν τα ζώα σε καράβια προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση για απλήρωτη εργασία δούλων στις φυτείες της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής, Οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες συνεργάστηκαν, χέρι με χέρι, στο να διαπράξουν αποτρόπαια εγκλήματα σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Τί είναι στην πραγματικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες; Ερωτά κανείς, αναζητώντας τις ρίζες αυτής της χώρας; Ιδού μια απλή, τίμια απάντηση: οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ουσιαστικά ο χονδροειδής απόγονος της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατικής κουλτούρας, του εξαιρετισμού, του ρατσισμού και της βαρβαρότητάς της. Και ιδού μερικές απλές αλήθειες: τεράστιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών οικοδομήθηκαν πάνω στη δουλεία. Οι σκλάβοι εξευτελίζονταν, βιάζονταν, βασανίζονταν, δολοφονούνταν. Ω, τί τερατώδης τρόπος για να γράψει κανείς τα πρώτα κεφάλαια της ιστορίας αυτής της χώρας! Οι Ηνωμένες Πολιτείες, χώρα της ελευθερίας; Για ποιόν; Ας σοβαρευτούμε! Για τους χριστιανούς λευκούς;
Πόσο στρεβλωμένο είναι το αφήγημα! Δεν είναι να απορεί κανείς που η ανθρωπότητά μας έγινε τόσο διεστραμμένη, τόσο ανήθκη, τόσο χαμένη και συγχυσμένη, αφού διαμορφώθηκε σύμφωνα με ένα αφήγημα που κατασκευάστηκε από μια χώρα η οποία εξόντωσε τη μεγάλη πλειοψηφία των δικών της αυτόχθονων παιδιών, ενώ πλούτιζε παράλογα χάρη στην απίστευτη κλοπή, τις μαζικές δολοφονίες, τη δουλεία και, αργότερα, την ημι-δουλεία που επιβάλλει η άγρια δικτατορία των μεγάλων εταιρειών (corporations)!
Η ενδημική, θεσμοθετημένη κτηνωδία στο εσωτερικό της χώρας τελικά πλημμύρισε όλα τα μέρη του πλανήτη. Τώρα, εδώ και πολλές δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταχειρίζονται ολόκληρο τον κόσμο ως να ήταν γεμάτος με το δικό της προσωπικό πλήθος από σκλάβους. Ιδού τί προσφέρει σε όλους εμάς: διαρκείς πολέμους, κατοχές, τιμωρητικές εκστρατείες, πραξικοπήματα, συχνές δολοφονίες προοδευτικών ηγετών καθώς και ολοκληρωτική λεηλασία από τις μεγάλες εταιρείες. Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων έχουν θυσιαστεί στον αμερικανικό γκροτέσκο βωμό της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας".
Στ' αλήθεια; Ελευθερία και δημοκρατία; Ή μήπως μόνο γενοκτονία, δουλεία, φόβος και βιασμός όλων των όμορφων και ανθρώπινων ονείρων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

 

1aaa-floint


Και αίφνης ο θάνατος κάποιου ανθρώπου του οποίου ο λαιμός συνετρίβη από το γόνατο ενός αδίστακτου αστυνομικού. Και η χώρα εξερράγη. Εκατοντάδες χιλιάδες μαχητικοί οπαδοί της δημοκρατίας και ακτιβιστές κατακλύζουν τώρα τους δρόμους της Μινεάπολης, της Ουάσιγκτον της Νέας Υόρκης, της Ατλάντα, του Λος Άντζελες και άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ. Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ έγινε όντως σύμβολο καθώς νέγροι δολοφονούνται με τον πλέον ποταπό τρόπο, σχεδόν καθημερινά. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, λόγου χάρη, 1.250 Αφρο-Αμερικανοί πολίτες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την αστυνομία, στις δημοκρατικές μας ΗΠΑ.
Στη "Χώρα της Ελευθερίας", 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι σαπίζουν κυριολεκτικά στις όλο και περισσότερες ιδιωτικές φυλακές.Οι ΗΠΑ έχουν το υψηλότερο ποσοστό φυλακισμένων στον κόσμο. Η κατακράτηση πίσω από τα σίδερα είναι μεγάλη μπίζνα, και οι μειονότητες αποτελούν δυσανάλογα υψηλό ποσοστό των φυλακισμένων.
Και δεν είναι μονάχα αυτό. Σήμερα, ολόκληρος ο κόσμος έχει ήδη μετατραπεί σε μια τεράστια φυλακή. Δεν έχει παρά να κοιτάξουμε γύρω μας: τώρα ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται υπό παρακολούθηση, αστυνομοκρατείται με εκείνον τον ειδικό και εξονυχιστικό αμερικανικό τρόπο. Αστυνομοκρατείται, κακοποιείται βάναυσα και όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί ή να αντισταθεί τιμωρείται αμείλικτα.
Όλοι οι βασικοί όροι διαστρεβλώνονται. Η χώρα η οποία κακομεταχειρίζεται τον ίδιο το λαό της, όπως εξάλλου και ολόληρο τον κόσμο, ορίζεται από τα δικά της συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δικούς της μηχανισμούς προπαγάνδας, ως "ελεύθερη" και "δημοκρατική". Όσα κράτη υπερασπίζονται το λαό τους εναντίον των στυγνών εντολών της αυτοκρατορίας, διαβάλλονται και χαρακτηρίζονται "καθεστώτα" και "δικτατορίες". Έχω ήδη περιγράψει αυτήν την τρέλα στο 800 σελίδων βιβλίο μου, "Αποκαλύπτοντας τα ψέματα της αυτοκρατορίας", αφού διαπίστωσα και κατέγραψα μερικές από τις πιο εγκληματικές ενέργειες στις οποίες προέβησαν ΗΠΑ σε περίπου 160 χώρες.
Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αποδέσμευσε την αντίσταση. Άνοιξε τα μάτια πολλών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και παντού αλλού. Ο Φλόιντ, οι Αφρο-Αμερικανοί, οι γηγενείς Αμερικανοί και άλλοι καταπιεζόμενοι λαοί στις ΗΠΑ είναι αδέλφια εκείνων των εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών που μέχρι σήμερα ζουν σε καθεστώς αποικίας, υφίστανται βάναυση κακομεταχείρηση και δολοφονούνται από την Αυτοκρατορία, σε όλο τον πλανήτη. Ας γίνει αυτό η αρχή ενός νέου κύματος της παγκόσμιας απελευθερωτικής πάλης!
Τώρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν επιτέλους να δουν αυτό που λίγοι από μας επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια: ο λαιμός ολόκληρου του κόσμου συνθλίβεται από την αμερικανική μπότα. Ο κόσμος όλος "δεν μπορει να αναπνεύσει"! Και όλος ο κόσμος οφείλει να αγωνιστεί για το δικαίωμά του να μπορεί να αναπνέει!

 

Απόδοση: Α. Ν.

 

Ο Andre Vltchek (προφέρεται Βούλτσεφ) είναι Αμερικανός φιλόσοφος, μυθιστοριογράφος, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος-ερευνητής. Έχει καλύψει δημοσιογραφικά πολέμους και συγκρούσεις σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Μερικά πρόσφατα βιβλία του: "Επαναστατική αισιοδοξία και Δυτικός Μηδενισμός", το μυθιστόρημα "Aurora" και "Αποκαλύπτοντας τα ψέματα της αυτοκρατορίας".

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής     Παραθέτουμε την απάντη..

Readmore

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στη χθεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο..

Readmore

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τη..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.