ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

1aaa-ann-metooΠριν δυο μήνες περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα δράσεων που πρότεινε ο Παύλος Γερουλάνος, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε «Δημόσια Δέσμευση» του Δήμου για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων και πρωτίστως των αιρετών καθώς και προτάσεις για διαδικασία καταγγελίας και ΕΔΕ αλλά και για αλλαγές στον νόμο οι οποίες θα κατατεθούν στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου

 


1aaa-alexhs-arthroΣτις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατομμύρια συμπολιτών μας τα έχουν επισκεφθεί, ιδίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στην «Σκιά των Βράχων», που έχει καταστήσει το συγκεκριμένο σημείο το πλέον αναγνωρίσιμο και εμβληματικό σ` όλο τον Βύρωνα. Η συνεχής και απρόσκοπτη μέχρι σήμερα λειτουργία τους και η ανάδειξή τους σ` ένα σημαντικότατο χώρο πολιτισμού οδήγησαν, όμως, σιγά σιγά στην λήθη τους αγώνες που δόθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980 για να παύσουν την λειτουργία τους τα λατομεία της «Εργάνης»,

Διαβάστε περισσότερα...

Ο κορωνοϊός δεν ήταν η απρόβλεπτη απειλή…

Της Αφροδίτης Ρέτζιου

 

1aaa-arthro-retziou

 

Η πανδημία του κορονοϊού δεν ήταν «σενάριο βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία, που κατέλαβε εξαπίνης τα κράτη και κανείς δεν συνυπολόγισε στο σχεδιασμό του, ότι χιλιάδες ασθενείς θα χρειάζονταν ταυτόχρονα νοσηλεία από έναν ιδιαίτερα μολυσματικό ιό», όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος στους Δήμους

Της Ειρήνης Στασινού

 

1aaa-abirhnh-telikoΤο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» είναι σε ισχύ από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 , ένας όχι και τόσο επιτυχημένος εκλογικό νόμος, που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και με τον οποίο δεν υπήρξε κυβερνησιμότητα στους Δήμους, καθώς για τον Δήμαρχο που δεν είχε εκλεγεί από τον α’ γύρο υπήρξαν περιπτώσεις που είχε λιγότερους συμβούλους από την αντιπολίτευση. Ομολογουμένως, η νέα κυβέρνηση προσπάθησε να προλάβει τα χειρότερα, δίνοντας πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά ακυρώνοντας έτσι τον ρόλο του απλού συμβούλου.

 

 


Συνεπώς, όλα τα παραπάνω έρχεται ο νέος εκλογικός νόμος να τα διορθώσει, δίνοντας την δυνατότητα στον Δήμαρχο να εκλέγεται με 43% από τον α΄ γύρο και να έχει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Με τον τρόπο αυτόν μπαίνουν εμπόδια στις μικρές παρατάξεις, οι οποίες ενώ τώρα εκπροσώπηση 2-3 συμβούλων, θα καταλήγουν μόνο σε ένα άτομο ( ή και σε κανένα ), δηλαδή τον επικεφαλής, ο οποίος είτε παλεύει να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις πλάτες της υπόλοιπης παράταξης, είτε του αρέσει να συστήνεται ως υποψήφιος Δήμαρχος στην περιοχή του, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Ζωγράφου, όπου «η κάθε Μαρία με το χτυπημένο πόδι, ήθελε να γίνει Δήμαρχος» . Άρα θεσπίζεται ελάχιστο όριο 3% για την εκλογή δημοτικών συμβούλων από κάποιο συνδυασμό και την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης και αύξηση στα παράβολα για όλο το φάσμα των υποψηφίων συμβούλων, είτε για Δημάρχους, είτε για Περιφερειάρχες.

Διαβάστε περισσότερα...

«Τείχος των Βρυξελλών» με χορηγό τον Μπάιντεν

Της Karine Bechet-Golovko


Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2021 στον γαλλικό ιστότοπο russiepolitics.blogspot

 


1aaa-bechet-karineΑπό το Τείχος του Βερολίνου μέχρι το Τείχος των Βρυξελλών η απόσταση είναι μόνο ένα βήμα και αυτή την απόσταση διανύουν σήμερα οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με την παρότρυνση του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν, παρασύροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ευρώπη στον δικό τους καταστροφικό κατήφορο. Μερικές από αυτές τις χώρες μοιάζουν να μην είναι ώριμες για πραγματική ανεξαρτησία με κατοχυρωμένη στην πράξη την εθνική τους κυριαρχία: μετά την διάλυση του σοσιαλιστικού μπλοκ, έτρεξαν να υποταχθούν στις Ευρωατλαντικές (ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση) δομές προκειμένου να προσεγγίσουν εθελοδουλικά τον πραγματικό Αφέντη, δηλαδή τις ΗΠΑ. Έτσι, κατόπιν της αμερικανικής παρότρυνσης προς τις ευρωπαϊκές χώρες όπως σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους εναντίον της Ρωσίας, η Πολωνία αμέσως υπάκουσε, με τη Τσεχία να ακολουθεί πειθήνια.

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

1aaa-abatielos

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΚΕΔΗΚ: Επιβεβαίωση της αντεργατικής πορείας και τέλος στην δωρεάν παρακολούθηση..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

Πριν δυο μήνες περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα..

Readmore

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

  Να λοιπόν που μερικές φορές η ιστορία γίνεται φάρσα. Προχτές κάτοικοι του Πα..

Readmore

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.