Υπόμνημα του Συλλόγου «Ο Ιλισός» προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων

1aaa-aia1«Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 05/11/2022, μετά από αγώνα δυο ετών των κατοίκων της περιοχής, το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, στον δικό του χώρο του Άλσους Ιλισίων 24 στρεμμάτων, υποχρεώθηκε να φυτεύσει 200 δέντρα, εκ των οποίων κάποια υψηλά κωνοφόρα έφεραν με δικά τους έξοδα, οι περίοικοι.
Κατόπιν τούτου θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την υποχρέωση την οποίαν αναλάβατε στα μέσα του μηνός Ιουνίου του 2021,όταν ήρθατε στην συγκέντρωση των κατοίκων των Ιλισίων μαζί με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου στην είσοδο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, στην οδό Αλκμάνος και υποσχεθήκατε ότι θα προχωρούσατε σε εκτεταμένη αναδάσωση του Άλσους Ιλισίων.
Αντί των αναδασώσεων το φθινόπωρο του 2021, είχαμε περαιτέρω καταστροφή του άλσους από τις κακοκαιρίες του χειμώνα του 2022. Την άνοιξη του 2022 εκατοντάδες δέντρα κόπηκαν και απομακρύνθηκαν από το άλσος με φορτηγά και από στοιχεία και φωτογραφίες που έχουμε μεταξύ των δέντρων αυτών ήταν και πολλά τα οποία δεν έπρεπε να κοπούν διότι είχαν ζωντανή κόμη.

Διαβάστε περισσότερα...

45 χρόνια «μετέωρο» το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ποιος φταίει;

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα

 


1aaa-a45Με την παρουσία πλήθους πολιτών (κύρια των όμορων δήμων του Μ.Π. Γουδή-Ιλισίων), κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων: Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας και Ζωγράφου, Μαζί για την Πόλη μας (Ζωγράφου), ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις Γειτονιές της Αθήνας, Ανυπότακτη Αθήνα, Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα, Ανυπότακτη Πόλη Ζωγράφου, Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, των Πολιτιστικών Συλλόγων Άνω Αμπελοκήπων και Κέντρου Αμπελοκήπων, της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα...

Ενιαίο και προσβάσιμο μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου στο Γουδή

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

 

1aaa-agaa


«Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που κάλεσε χθες 20/11 η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα των πολιτών να υπερασπιστούν τους ελεύθερους δημόσιους χώρους της πόλης τους και να αντισταθούν σε σχεδιασμούς που ανοίγουν την πόρτα στην ιδιωτικοοικονομική διαχείρισή τους.

Διαβάστε περισσότερα...

200 δέντρα φύτεψαν μέλη του Συλλόγου «Ιλισός» στο Άλσος Ιλισίων

1aaa-aii7«Με μεγάλο ενθουσιασμό, μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού συλλόγου ΙΛΙΣΟΣ, της Επιτροπής Πρασίνου για το Άλσος Ιλισίων και κάτοικοι της περιοχής, συμμετείχαν ενεργά στην προγραμματισμένη δενδροφύτευση, που οργανώθηκε από τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών.
Η δράση έγινε υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Γιώργου Καρέτσου, στον περιφραγμένο χώρο των 24 στρεμμάτων, που καταλαμβάνει το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, εντός του Ιστορικού Άλσους Ιλισίων, έκτασης 180 στρεμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΛΙΣΟΣ: Το Άλσος Ιλισίων μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική όαση

1aaa-aiiΓια την «απαράδεκτη»-όπως την αποκαλεί-«κατάσταση ερημοποίησης» του Άλσους Ιλισίων κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ιλισός, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του για συμβολική δενδροφύτευση ενόψει της Ημέρας Περιβάλλοντος, και αφήνοντας ευθείες βολές κατά της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου, τόσο για τη συνολική ευθύνη, όσο και για το «κλίμα» που προκλήθηκε από δηλώσεις στελεχών της.

Διαβάστε περισσότερα...

Υποκατηγορίες

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Τα νήπια των Παιδικών Σταθμών Βύρωνα, στην Εθνική Πινακοθήκη

Τα νήπια των Παιδικών Σταθμών Βύρωνα, στην Εθνική Πινακοθήκη

  Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία που έχουν για τα παιδιά Προσχολικής η..

Readmore

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;

  Με έναρξη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η Rock Architecture Live Stage συνδιοργανώνει μαζί με τ..

Readmore

Γιώργος Χατζηδάκης: Πιο κοντά σε κάθε πολίτη της Ηλιούπολης

Γιώργος Χατζηδάκης: Πιο κοντά σε κάθε πολίτη της Ηλιούπολης

Ολοκληρωμένο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων με απομακρυσμένο έλεγχο εγκατέστησε ..

Readmore

Αλληλεγγύη στην πράξη από χιλιάδες κατοίκους της Αττικής

Αλληλεγγύη στην πράξη από χιλιάδες κατοίκους της Αττικής

Ξεπέρασαν τους 20 τόνους τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν στις Λαϊκές Αγορές από τη ..

Readmore

Όλη η αλήθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Όλη η αλήθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Πόσο δεκτική είναι η βιομηχανία να συμμετάσχει με προϊόντα της στο «καλάθι του νο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.