Παρασκήνιο

Ο Παρασύμβουλος τα σπάει

Μαζί με τις Πασχαλινές ευχές μας για υγεία, αισιοδοξία και δύναμη, ο Παρασύμβουλος μένοντας πιστός στο έθιμο του τσουγκρίσματος με τους ποικίλους συμβολισμούς, αλλά και στην παράδοση που έχει δημιουργήσει στα δέκα χρόνια περίπου έκδοσης της ΖΩ2, δεν θα μπορούσε παρά να σπάσει αβγά!!!1aaa-ayga

 

 

 

 

«Μπλόκο» στο Θέατρο Βράχων

 

Θέμα του μήνα η απροσδόκητη και ανεξήγητη απόφαση του Εφετείου που δικαιώνει τις απαιτήσεις 17 «μνηστήρων», οι οποίοι στηρίζουν τις διεκδικήσεις τους για 75000 στρέμματα στο λόφο Κοπανά, σε συμβόλαια προ του 1860.
Επόμενο «επεισόδιο» στον Άρειο Πάγο, όπου μπορούν να συμβούν τρία τινά: Ή να γυρίσει η υπόθεση πίσω στο Εφετείο, ή να ασχοληθεί το Ανώτατο Δικαστήριο και να δικάσει ή, τέλος, να μην ασχοληθεί καν.
Νομικοί που ξέρουν σε βάθος το θέμα, μας έλεγαν ότι όπως έχουν τα πράγματα, πρέπει πριν απ’ όλα να παρακαλάμε να είναι η ευνοϊκή η σύνθεση, καθώς όλα μπορούν να συμβούν…

 

-Η δημοτική αρχή Βύρωνα δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα μέσα, προκειμένου να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, φέρνει άμεσα το θέμα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) ενώ συναντήθηκε ήδη, με εκπρόσωπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). «Επιχειρώντας», παράλληλα με τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Αν. Μπινίσκο, προγραμματίζουν παρεμβάσεις και μετά την κατάθεση αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Ζητείται πολιτική απάντηση…

 

Σε πλήρη εξέλιξη η κινητοποίηση να σωθεί ο χώρος του Θεάτρου Βράχων, και έτσι περνάν σε δεύτερο πλάνο λεπτομέρειες που δείχνουν ότι κάποια πράγματα δεν έγιναν όταν έπρεπε. Υπάρχουν ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν να αρκεί για την κατοχύρωση δικαιωμάτων επί του χώρου, η προφορική παραχώρησή του από την αείμνηστη Μελίνα!
-Πάντως, επειδή η υπόθεση, παρά την περιπετειώδη εξέλιξη μέσω της νομικής οδού, έχει πολιτικό περιεχόμενο- στο κάτω κάτω μιλάμε για τη Β ζώνη του Υμηττού και για τα δικαιώματα μιας ολόκληρης κοινωνίας στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την αναψυχή- έχει μεγάλη σημασία το τι θα πράξει η Πολιτεία. Αν θα πράξει…

 

Ξηλώνεται το Avec

 

Το ξήλωμα των εγκαταστάσεων της καφετέριας, που είχε την εκμετάλλευση της πλατείας Γαρδένιας, ζήτησε ο Βασίλης Θώδας από την ΜΑΞΙΑΔΗΖ. Η εταιρεία, στην οποία ανήκει ο χώρος, δεσμεύτηκε για ένα «ορατό» χρονοδιάγραμμα, μιας και η απαίτηση της Δημοτικής Αρχής είναι να αποδοθεί σύντομα στους Ζωγραφιώτες η πλατεία.
-Από ότι μαθαίνουμε, μιας και η πλατεία περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του κεντρικού σταθμού του ΜΕΤΡΟ, το άνοιγμα του εργοταξίου προβλέπεται «τέρμα φθινόπωρο» και μάλιστα οι επιπτώσεις στην αρχή θα είναι ελάχιστες.

 

Πήρε μπροστά η πλατεία Βάσκα


-Μια άλλη πλατεία, μετά από διελκυστίνδα καθυστερήσεων από τον Νοέμβρη του 19 πήρε μπροστά, η πλατεία Σωτηρίου Ζωγράφου, ή γνωστότερη ως πλατεία Βάσκα. Ελπίζουμε να μη διακοπούν οι εργασίες από θρησκευτικές τελετές, όπως είχε συμβεί δύο φορές επί της Διοίκησης Καφατσάκη.
-Επίσης, καλό είναι να έχει το νου του ο Δημήτρης ο Δήμας, μην περάσει ο Βούρτσης κι αφαλοκόψει τα δεντράκια της υπό διαμόρφωση πλατείας.
-Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι του έφταιγε ο πλάτανος στην Παπάγου. Κι ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, μολονότι συμβουλευτήκαμε ειδικούς όλων των τομέων, γιατί έκοψε τις δάφνες στο Ηρώων.

 

-Με Γούμενο Αντιπρόεδρο στο ΝΠΔΔ Ζωγράφου, θα πάρει φωτιά ο πολιτισμός!

 

-Σχεδόν ταυτόχρονο το ντεπούτο της Ραχήλ Μακρή και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στη δημοσιογραφία. Η κ. Μακρή στο πλευρό του κ. Φουρθιώτη από την τηλεόραση και ο κ. Αγγελόπουλος από το ραδιοσταθμό του κ. Τσαπαλιάρη. Ανενδοίαστα μπορώ να πω ότι και στους δυο πάει πιο πολύ ο ρόλος του δημοσιογράφου από αυτόν του πολιτικού.

 

 

1aaa-dyoabgaΑετοί και σαλιγκάρια μέρος Γ’

 


Πάλι τα σπάσαν τα αβγά στο «Αγαπώ Ζωγράφου». Θα μετρηθούν μετά το Πάσχα και θα βρεθούν λιγότεροι. Τουλάχιστον κατά 2. Η διαρροή στελεχών συνεχίζεται και μάλλον δεν φταίει για αυτό ο Κολομπάτσος…
Παιδιά πρέπει να ψαχτείτε όσο είναι καιρός.

 

 

 

ίναι δυνατόν Δήμαρχε, δύο άτομα, δύο συμβασιούχοι τετραμηνίτες να επαρκούν για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου;

 

-Σε επ’ αόριστον αναστολή έχει τεθεί το έργο ανακατασκευής του οδικού δικτύου Ζωγράφου που έχει ξεκινήσει από το 2018. Ο Δήμος θέλει, αλλά πρέπει να «θέλει» και η OTENET, Το Φυσικό Αέριο, η ΕΥΔΑΠ, που περνάν δίκτυα.
Και καλά όλα τ’ άλλα ρε παιδιά, αλλά αυτή η σκόνη δεν αντέχεται… Τι να σου κάνουν οι υδροφόρες;

 

 

Σκοπευτήριο όπως Εξάρχεια

 


Από όλα τα μέρη της Αθήνας καταφτάνουν τα Σαββατοκύριακα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ενώ συχνά ο χώρος και παρακείμενοι χώροι γίνονται αντικείμενο εμπρηστικών επιθέσεων, όπως αυτή που σημειώθηκε στις 15 Απριλίου. Προφανές ότι και ο Δήμος κάπως πρέπει να «απαντήσει». Αλλά πώς; Με το να βάλει τη στολή του πυροσβέστη και του ΜΑΤατζή ο Δήμαρχος; Μόνο αυτό δεν είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρότεινε μέχρι και ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας, που ουδείς δήμαρχος της Καισαριανής την επέλεξε ως λύση αστυνόμευσης, πρότεινε κάμερες και όλα τα αστυνομικής λογικής μέτρα, που είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο μπορεί να τα εφαρμόσει.
Έχει δυο χρόνια ακόμη για να βρει μια πιο ρεαλιστική απάντηση, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι μιλάμε για το Σκοπευτήριο…

 

-Τι είναι οι καθηγητές; Μα τι άλλο; Αργόσχολοι! Έτσι απεφάνθη ο Ναπολέων της Καισαριανής.

 

-Για το παρκάκι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου τι να σας ζαλίζω; Ο ένας καταλαμβάνει, ο άλλος ζητεί άδεια. Και οι δύο νομιμοποιούνται. Κι άσε την Τεχνική Υπηρεσία να κουρεύεται…

 

Η ουσία και η επικοινωνία

 

Το σχέδιο δράσης του Γερουλάνου για μηδενική ανοχή της σεξουαλικής παρενόχλησης, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, έφερε και η Δημοτική Αρχή Καισαριανής στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανής η στόχευση: απλά ψηφίζουμε τίτλους θεμάτων, για επικοινωνιακούς σκοπούς. Κάνουμε copy paste ένα κείμενο, για να πούμε ότι και ο Δήμος Καισαριανής είναι «πρωτοπόρος» σε αυτό το θέμα και επί της ουσίας αν αυτό το σχέδιο είναι εφαρμόσιμο δεν μας λέει κάτι.


- Η Συνεργασία Πολιτών πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί η επιτροπή Ισότητας, η πλέον αρμόδια, να ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα το διαβουλευτεί και θα το συζητήσει με σωματείο εργαζομένων και δημοτικές παρατάξεις και το οποίο έπειτα θα έρθει στο ΔΣ και θα ψηφιστεί ομόφωνα.

 

- Η παράταξη «Πρώτη φορά Καισαριανή» συνεχίζοντας το έργο στήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών της Καισαριανής, την περίοδο του Πάσχα θα δωρίσει τρεις ακόμη βιντεοπροβολείς (προτζέκτορες) στα σχολεία της πόλης και ειδικότερα στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής, στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής και στο 1ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής με την υπόσχεση ότι θα καλυφθούν όλα τα σχολεία τμηματικά.

 

1aaa-anasta

 


Αυτός ήταν ο Παρασύμβουλος, πάλι λίγα τα είπαμε, αλλά εδώ είμαστε…

Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σε όλα!!!

1aaa-ban-dance

 newefimeridazokravariotis300χ

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
ΒΥΡΩΝΑΣ: Ψήφισμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ψήφισμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα κατά τη συνεδρίαση του, στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ενέκρι..

Readmore

Πρόταση για ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

Πρόταση για ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

«Να στηριχτεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης κα..

Readmore

Αίτημα της ΡΕΚ για συζήτηση δύο θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αίτημα της ΡΕΚ για συζήτηση δύο θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα     «1ο Θέμα   Ο συ..

Readmore

Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου   «Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής..

Readmore

«Τα σχολεία μας είναι  ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

«Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.