Παρασκήνιο

Ο Μεγάλος Καζαμίας του 2018

1aaa-kazamias-2018

 

ΓΕΝΑΡΗΣ

 

Η 25η Γενάρη, επέτειος της Πρώτης Φοράς Αριστερά, που είχε κηρυχθεί εθνική αργία το 2017 αλλάζει και γίνεται απλά μια σχολική γιορτή!
Με το άκουσμα αυτής της απόφασης η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για δεξιόστροφο αριστερογενή κοσμοπολιτισμό και καλεί τα μέλη της, τους φίλους της και όλους τους νέους σε κινητοποιήσεις. Χιλιάδες κατεβαίνουν (αλλά και ανεβαίνουν) στους δρόμους και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, ο Ρουβίκωνας σοβατίζει τοίχους κτιρίων, αδειάζει βόθρους και ποτίζει παρτέρια.


Τελικά, η υποβάθμιση του εορτασμού της 25ης Γενάρη κατατίθεται μεσάνυχτα στη Βουλή, σαν τροπολογία σε νομοσχέδιο που θεσπίζει την ειδική απαρτία 50%+1 για την κήρυξη απεργίας. Τελικά το νομοσχέδιο αποσύρεται για μια ακόμη φορά και η τροπολογία ακυρώνεται.

 

ΦΛΕΒΑΡΗΣ

 

Αδυνατίζουν πολύ και απότομα οι Καμμένος, Κοτζιάς, Φίλης και Βενιζέλος. Η επιστήμη αλλά και πολλοί έγκριτοι χειρομάντες και αστρολόγοι αδυνατούν να δώσουν μια λογική ή άλλη εξήγηση.
Το γραφείο τύπου του υπουργείου Εργασίας ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα για μεγάλη μείωση των συντάξεων είναι ανυπόστατα και τονίζεται πως καμιά σύνταξη δεν θα μειωθεί, εκτός από μερικές που θα περικοπούν λιγάκι… να τόσο… όσο πατάει η γάτα δηλαδή… κι εκείνες βέβαια που θα περικοπούν πολύ.
Ο Notis κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι «Είσαι ψώνιο, είσαι θύμα τι το ήθελες το ποίημα» που γνωρίζει μεγάλη αποτυχία.

 

ΜΑΡΤΗΣ

 

Στις επίσημες εκδηλώσεις για το εορτασμό για της 25η Μαρτίου πήραν μέρος και Τούρκοι αξιωματούχοι με επικεφαλής τον Τούρκο πρέσβη, ο οποίος μάλιστα, αφού κατέθεσε και στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη, παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων.
Σάλο προκάλεσε ένα πανό, που μετέφερε κατά την παρέλαση του άγημα των ειδικών δυνάμεων, το οποίο έγραφε στα Τουρκικά «özgürlük ya da ölüm». Όλοι, επίσημοι και μη, γκουγκλάρανε στα σμαρτφόουν τους να βρούνε τι σημαίνει. Ο Τούρκος πρέσβης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του γιατί το θεώρησε ειρωνεία αλλά ο επικεφαλής του αγήματος διαβεβαίωσε προς επρόκειτο για αβρότητα που σχετιζόταν με την παρουσία του Τούρκου επίσημου στην εξέδρα.
Εν τω μεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε ζητήσει από τον Τούρκο πρέσβη να φιλήσει τον Παπαφλέσσα σε αναπαράσταση της μάχης στο Μανιάκι. Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε πως το σκέφτηκαν αλλά μετά άλλαξαν γνώμη μιας και ο Ιμπραήμ ήταν Αιγύπτιος και όχι Τούρκος.

 

ΑΠΡΙΛΗΣ

 

Με μια κίνηση ΜΑΤ η κυβέρνηση καταφέρνει να έχουν πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι και οι πιο φτωχοί. Με εντολή του υπουργείου Εμπορίου, μετονομάζονται μια σειρά φαγώσιμων προϊόντων, για την περίοδο του Πάσχα μόνο. Πιο συγκεκριμένα:
• Οι φακές σε κιμά μοσχαρίσιο
• Τα φασόλια τα απλά σε χοιρινό κρέας
• Τα φασόλια γίγαντες σε γαλοπούλα
• Τα μακαρόνια σε φιλέτο μόσχου
• Το λευκό ψωμί σε κουραμπιέδες
• Το ψωμί ολικής άλεσης σε μελομακάρονα
• Τα παξιμάδια σίτου σε βασιλόπιτα
• Το εμφιαλωμένο νερό σε αφρώδη οίνο
Σε ερώτηση δημοσιογράφων πως θα κάνουν Πάσχα οι Έλληνες με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, ο υπουργός απάντησε πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί, στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας και το αρνητικό διεθνές κλίμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει: «Μια χαρά είναι το κλίμα. Λιακάδα έχει».
Τι θα γίνει με το αρνί σούβλας φωνάζει ο Θεοδωράκης (όχι ο Μίκης)
Η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν προέβλεψε και γι’ αυτούς που δεν έχουν ούτε τα λίγα που απαιτούνται για ν’ αγοράσουν τα παραπάνω προϊόντα και εισηγείται την μετονομασία των αποξηραμένων κοπράνων σε παξιμάδια.
Σε ανακοίνωσή της η Κ.Ε ΚΚΕ τονίζει πως «μαγκιά» θα ήταν η αντίστροφη μετονομασία, για παράδειγμα το φιλέτο μόσχου να μετονομασθεί σε μακαρόνια. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι το κιλό του μόσχου θα στοιχίζει όσο ένα πακέτο μακαρόνια.
Εν τω μεταξύ, με ειδική άδεια η αρχιεπισκοπή εγκρίνει τα ως άνω προϊόντα σαν νηστίσιμα παρά την σαφώς αρτύσιμη μετονομασία τους.

 

ΜΑΗΣ

 

Σάλος δημιουργείται ανήμερα την 1η του Μάη, από την απόφαση που είχε λάβει η κυβέρνηση μόλις στις 28 Απριλίου, να καταργήσει την επίσημη αργία της πρωτομαγιάς. Άλλα σωματεία απεργούν στα πλαίσια των συμβολισμών της ημέρα και άλλα για να επανέλθει η αργία . Οι εργαζόμενοι μπερδεύονται. Άλλοι αργούν, άλλοι απεργούν και άλλοι εργάζονται.
Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κηρύσσουν (ταυτόχρονα) μισή ώρα στάση εργασίας για την επέτειο αυτή καθ’ αυτή, μισή ώρα για την κατάργηση της αργίας κι ένα τέταρτο κασέρι.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το "δεν ειν' αργία, ειν' απεργία" ήταν πάγιο αίτημα της αριστεράς που η κυβέρνηση έκανε πράξη. Υπενθύμισε βέβαια πως για να κηρυχτεί απεργία θα έπρεπε να έχουν συγκληθεί οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων και να είχε συμφωνήσει το 50+1 των εγγεγραμμένων μελών, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε στο τέλος του 2017και αναμένεται να βελτιωθεί τον ερχόμενο μήνα.
Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος από τις 28 Απρίλη που ανακοινώθηκε η κατάργηση, ο εκπρόσωπος απάντησε πως οι αγκυλώσεις του συνδικαλιστικού συστήματος δεν μπορούν να γίνουν τροχοπέδη στο κυβερνητικό έργο.
Η Ν.Δ ζητά η πρωτομαγιά να μην είναι ούτε αργία, ούτε απεργία αλλά σχολική γιορτή των λουλουδιών, ενώ η Ένωση Κεντρώων απαιτεί να μειωθεί η σύνταξη όσων δεν πήγαν στην δουλειά τους τη μέρα αυτή.

 

ΙΟΥΝΗΣ

 

Κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία για την προκήρυξη απεργίας στο νομοσχεδίου για τον αυτοματισμό της αποφλοίωσης της βιομηχανικής πατάτας.
Η τροπολογία προβλέπει ότι πλέον, για την προκήρυξη νόμιμης απεργίας από επιχειρησιακό σωματείο, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 100+1 των εγγεγραμμένων μελών, του γενικού διευθυντή της επιχείρησης, του διοικητή της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, του παπά της ενορίας και του προέδρου της πανελλήνιας ένωσης αποφλοιωτών βιομηχανικής πατάτας.
Στις 25 του μήνα, ανήμερα της επετείου της κατάργησης του κουρέματος με την ψιλή στον ελληνικό στρατό, συμβαίνει κάτι φοβερό. Δεν ξέρουμε ακόμα τι.

 

ΙΟΥΛΗΣ

 

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ότι ο Ιούλιος καθιερώνεται ως μήνας δημοψηφισμάτων και πως κάθε χρόνο θα διενεργείται ένα δημοψήφισμα για κάποιο σημαντικό θέμα, ο αρχηγός της Ν.Δ σε συνέντευξη τύπου, κατηγορεί την κυβέρνηση για υπονόμευση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και για ορθοστατική πολιτική υπέρταση.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες το ερώτημα του φετινού δημοψηφίσματος θα είναι: "Να αυξηθούν οι ζάρες στις ελιές θρούμπες;"
Διενεργείται επιτυχώς το ως άνω δημοψήφισμα και το 62% των ψηφοφόρων επιλέγει το ΟΧΙ.

 


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

Ούτε οι μύγες πάχυναν
ούτ’ οι κολιοί εβγήκαν
λιγάκι ξεμυτίσανε
είδαν και ξαναμπήκαν

Κατά τ' άλλα, διακοπές, ήλιος, ζέστη, παραλίες, πλατς πλουτς κλπ.

 


ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

 

Το νέο πλεόνασμα του προϋπολογισμού που πανηγύρισε η κυβέρνηση, φέρνει και νέο μέρισμα προς τους μη έχοντες που φέτος περιλαμβάνει και πολλούς που το είχαν χάσει το 2017 για ένα η δύο ΕΥΡΩ. Ουκ ολίγοι όμως δικαιούχοι αρνούνται να το εισπράξουν γιατί με τα νέα φορολογικά μέτρα τους αλλάζει φορολογική κλίμακα και θα κληθούν να πληρώσουν φόρο πολύ παραπάνω απ' το μέρισμα.
Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομικών ποιους εννοεί "μη έχοντες", απάντησε: "Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα. Εννοούμε φυσικά αυτούς που δεν έχουν. Ποιούς άλλους."
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον επόμενο μήνα η 28η Οκτωβρίου υποβαθμίζεται σε σχολική γιορτή με σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση του γάμου αλλοφύλων.

 


ΟΚΤΩΒΡΗΣ

 

Η λεγόμενη «κεντροαριστερά» αποφάσισε να διενεργεί κάθε Οκτώβρη εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού, με όλα τα συστατικά και χαρακτηριστικά των εθνικών εκλογών. Δηλαδή πολλούς υποψηφίους, προεκλογικές συγκεντρώσεις, τηλεοπτικά ντιμπέιτ, κάλπες, έξιτ πολ κλπ.
Σε συνέντευξή της, σε γνωστό περιοδικό μόδας & φιλοσοφικής αναζήτησης, και στην ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί πρέπει να συμβαίνουν αυτά κάθε χρόνο, η Φώφη Γεννηματά απάντησε πως η «κεντροαριστερά» είναι συνηθισμένη σε εκλογικές νίκες και πως όλοι εκεί νοσταλγούν το κλίμα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και των άλλων πόλεων να αγνοήσει τα περί 28 του Οχτώβρη σχολική γιορτή και να κατέβει στους δρόμους να γιορτάσει όπως κάθε χρόνο. Στις τοπικές συγκεντρώσεις το ΚΚΕ καταφέρνει να μαζέψει τα μέλη, κάποιους φίλους και μερικούς «ανένταχτους» πρώην ΣΥΖΡΙΖΑ και πρώην ΛΑΕ. Σε πολύ μικρότερη κλίμακα οι αντίστοιχες συγκεντρώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΜΛ-ΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ).
Οι περισσότεροι Έλληνες πήγαν στις δουλείες τους ήσυχα κι ειρηνικά παρ’ ότι Κυριακή.

 


ΝΟΕΜΒΡΗΣ

 

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές και επιστρέφει με δύο κιλά κρεμμύδια, ένα κιλό ρύζι, τρεις ντομάτες κι ένα αγγούρι Καλαβρίας. Ο Άδωνις, σε συνέντευξη τύπου, καταγγέλλει την κοροϊδία –όπως την αποκαλεί- της κυβέρνησης που μ’ αυτά που αποκόμισε ούτε τα γεμιστά της Φωτίου δεν μπορεί να φτιάξει, για να του απαντήσει ο Ευκλείδης, με σπαστά νεοελληνικά, ότι ως συνήθως είναι εκτός τόπου και χρόνου μιας και τα γεμιστά τα φτιάχνουν το καλοκαίρι κι όχι Νοέμβρη μήνα.
Στη φετινή κλήρωση των αποδείξεων του Νοεμβρίου δεν μοιράζονται χρήματα αλλά δώρα που παραχωρούν διάφοροι χορηγοί. Υπήρξαν πολλοί τυχεροί αλλά οι μόνοι που το ομολόγησαν δημόσια ήταν ένας άνεργος πατέρας τεσσάρων παιδιών που κέρδισε 2 αεροπορικά εισιτήρια για Μαϊάμι και μια χήρα συνταξιούχος που της έτυχε 1 πανάκριβο γαμπριάτικο κοστούμι γνωστού Γαλλικού οίκου μόδας.

 


ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

 

Επανέρχονται οι προσωρινές μετονομασίες κάποιων φαγώσιμων όπως το Πάσχα.
Παραιτείται ξαφνικά και χωρίς σοβαρή αιτιολογία από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και δίνει το δαχτυλίδι στον Νίκο Παππά. Ο Παππάς το φορά μα δεν του κάνει και δίνει στο Φλαμπουράρη. Αυτός με κάθετη πάσα βρίσκει τον Μπαλάφα που με κεφαλιά τροφοδοτεί την Αυλωνίτου η οποία γυρίζει πίσω στον Βούτση…και έτσι, σιγά σιγά, ένα ένα τα στελέχη του κόμματος δοκιμάζουν το δαχτυλίδι χωρίς ωστόσο να βρεθεί ο πραγματικός παραλήπτης. Παίζουν και "πούντο πούντο το δαχτυλίδι" αλλά τίποτα.
Κάποια στιγμή και με μεγάλη δυσκολία, καταφέρνει να το φορέσει στον αντίχειρα ο Κατρούγκαλος αλλά επικρατεί ή άποψη πως ο αρχηγός του κόμματος δεν μπορεί να φοράει το δαχτυλίδι στον αντίχειρα. «Κρίμα», δηλώνει ο πρώην υπουργός, «κι είμαι και κομμουνιστής. Αλλά βέβαια δεν θέλουν κομμουνιστή αρχηγό οι οπορτούνες».
Τελικά, μετά από αρκετές μέρες, ο μόνος που καταφέρενει να το φορέσει στο σωστό δάχτυλο, το μεσαίο, είναι ο Νίκος Καρανίκας ο οποίος αναφώνησε «την αγαπώ». Κανείς δεν κατάλαβε τι/ποιαν εννοούσε
Εν τω μεταξύ, οργιάζουν οι φήμες για μυστικό δείπνο του Τσίπρα με Λαφαζάνη, Καμίνη και Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου….

 

1aaa-Megas-Kazamias

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(η συνέχεια του χρόνου)

 

 

1aaa-abatielos

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
«Θα στηρίξουμε με ουσιαστικές πράξεις το θεσμό της οικογένειας»

«Θα στηρίξουμε με ουσιαστικές πράξεις το θεσμό της οικογένειας»

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας ..

Readmore

5 προτεραιότητες για τα σχολεία του Βύρωνα από εκπαιδευτικούς

5 προτεραιότητες για τα σχολεία του Βύρωνα από εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση του του Δ.Σ. της «Ρόζας Ιμβριώτη» για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο και Α..

Readmore

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΚΕΔΗΚ: Επιβεβαίωση της αντεργατικής πορείας και τέλος στην δωρεάν παρακολούθηση..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

Πριν δυο μήνες περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα..

Readmore

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

  Να λοιπόν που μερικές φορές η ιστορία γίνεται φάρσα. Προχτές κάτοικοι του Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.