Παρασκήνιο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ: Γιατί αποχώρησα από τον ΣΥΡΙΖΑ

1aaa-kladeftirasxΔημοσιεύουμε την επιστολή παραίτησής του

προς την Οργάνωση Ζωγράφου


Με σκληρή κριτική απέναντι στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου Χρήστος Κλαδευτήρας, παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος. Η επιστολή του προς το Γραμματέα της Οργάνωσης Ζωγράφου, πρέπει να στάλθηκε- όπως προκύπτει από το κείμενο- πριν το συνέδριο:


«Σύντροφε Γραμματέα της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου.

Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η χώρα από το 2010 έχει μπεί σε ένα φαύλο κύκλο πτώχευσης-ύφεσης και ανεξέλεγκτης ανεργίας! Η οικονομία μας με τις μνημονιακές πολιτικές αντί να διορθώσει στρεβλώσεις που είχε, καταστρέφεται πια εξ ολοκλήρου.

Η Εθνική Κυριαρχία έχει απωλεσθεί. Η μετανάστευση των νέων, κυρίως υψηλού μορφωτικού επιπέδου έχει πάρει διαστάσεις Εθνικής τραγωδίας. Η πλήρης φτωχοποίηση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Κανένας θεσμός πια δεν λειτουργεί με όρους αξιοπρέπειας ατομικής ή Εθνικής.
Η Κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές την 25 Ιανουαρίου 2015 έκανε τραγικά λάθη στην διαπραγμάτευση και όπως στην πράξη απεδείχθη, όχι μόνο δεν υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο από την ηγετική ομάδα, αλλά φάνηκαν και βαθύτατα ανιστόρητοι, όσοι την αποτελούσαν.
Αυτό είχε σαν συνέπεια μια κυβέρνηση με κύριο κορμό την Αριστερά να υπογράψει νέο μνημόνιο επαχθέστερο των προηγουμένων.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που χρεώθηκε όλη αυτή την πορεία, συνεχίζει να κυβερνά ερήμην της βάσης. Το συνέδριο που εξαγγέλθηκε πρίν από μήνες έμεινε κενό γράμμα. Άλλωστε όταν θα γίνει δεν θα έχει να προσφέρει τίποτε.
Σε ότι με αφορά τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο(Τομέας Υγείας) πρότεινα πάντα ρεαλιστικές λύσεις. Οι προτάσεις μου στο συνολό τους δεν γινόταν αποδεκτές,ούτε καν γονιμοποιητικές, ιδεοληπτικών και με αγκυλώσεις θέσεων που για χρόνια κυριαρχούσαν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ζωή απέδειξε, ότι αυτοί που κολούσαν ταμπέλες ρεφορμισμού και δεξιού οπορτουνισμού, υπηρετούν σήμερα σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σταθερά γατζωμένοι σε κυβερνητικές θέσεις.
Η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει την Πατρίδα να βγεί από την κρίση. Η Αριστερά ακολούθησε τον δρόμο των αστικών κομμάτων. Προσυπέγραψε τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές, σε ορισμένα δε σημεία επαχθέστερες και όλα στο βωμό της αποπληρωμής ενός χρέους που και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικομομικών σχολών γνωρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο!
Δυστυχώς το σύνολο του πολιτικού φάσματος στην χώρα σήμερα είναι ανίκανο να διαχειριστεί την τεράστια Εθνική κρίση. Κρίση η οποία δεν αφορά μόνο την ενεργό πολιτική αλλά και τον ίδιο τον Λαό. Λαός ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για την εικόνα που έχει σήμερα η χώρα.
Τα κόμματα που είναι σήμερα υπεύθυνα για την Εθνική και Κοινωνική ταπείνωση, με άλλους βέβαια συντελεστές βαρύτητος το κάθε ένα, από τα σπλάχνα αυτού του Λαού είναι φτιαγμένα!
Τον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο για την μέχρι τώρα πορεία φέρουν βέβαια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Πολύ μικρότερες είναι η ευθύνες της Αριστεράς. Κυρίως επικεντρώνονται στην άκριτη υιοθέτηση συνδικαλιστικών και λαϊκών αιτημάτων. Μεγαλύτερη όμως ευθύνη φέρει η Αριστερά, όταν στην Εθνική μνήμη πιστώνει μόνο, ότι αυτή θεωρεί λαϊκό ή ταξικό. Δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι είναι και τι σημαίνει Εθνική παράδοση στο σώμα του λαού. Από πού αρχίζει και που τελειώνει. Όχι βέβαια με όρους εθνοκαπηλίας που συχνά χρησημοποιούν τα αστικά κόμματα. Με όρους όμως ευθύνης αιώνων, πολιτικής-θεσμικής-πολιτιστικής-μεταφυσικής παραδόσεως. Ελλάδα υπήρχε και πριν τον Μαρξισμό που παρήγαγε πολιτική, θεσμούς και πολιτισμό, Άλλωστε και ο Μαρξισμός αυτή την παράδοση διδάχθηκε.
Δυστυχώς σε όλα τα παραπάνω προσθέτονται, ιδεολογικές αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και κομματοκρατία. Επειδή είναι βέβαιο ότι όλα αυτά θα τα διαδεχθούν η αναξιοκρατία και η ιδιοτέλεια, θα συμπληρωθεί το πάζλ της Αριστερής παρακμής που θα συνεχίσει να φέρνει την Ελλάδα στα βράχια χωρίς να φαίνεται λιμάνι σωτηρίας.
Σε ό,τι με αφορά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κάθε ένα από τους συντρόφους , αν όσο χρόνο κράτησε η πολιτική μας συνύπαρξη τον στεναχώρησα με λόγια η πράξεις. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες μας που ονειρεύτηκαν μαζί μας και σήμερα αισθάνονται προδωμένοι.
Θα είμαι παρών στην ζωή και στα προβλήματα της αλλά με άλλους πολιτικούς όρους, που θα πιστεύω ότι σέβονται την πολιτική και τον Λαό μας!»Συντροφικά
ΧΡ. ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ

 

 

1aaa-abatielos

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
«Θα στηρίξουμε με ουσιαστικές πράξεις το θεσμό της οικογένειας»

«Θα στηρίξουμε με ουσιαστικές πράξεις το θεσμό της οικογένειας»

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας ..

Readmore

5 προτεραιότητες για τα σχολεία του Βύρωνα από εκπαιδευτικούς

5 προτεραιότητες για τα σχολεία του Βύρωνα από εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση του του Δ.Σ. της «Ρόζας Ιμβριώτη» για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο και Α..

Readmore

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΚΕΔΗΚ: Επιβεβαίωση της αντεργατικής πορείας και τέλος στην δωρεάν παρακολούθηση..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

Πριν δυο μήνες περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα..

Readmore

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

  Να λοιπόν που μερικές φορές η ιστορία γίνεται φάρσα. Προχτές κάτοικοι του Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.