Αλληλεγγύη στην πράξη από χιλιάδες κατοίκους της Αττικής

Ξεπέρασαν τους 20 τόνους τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν στις Λαϊκές Αγορές από τη δράση της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τη στήριξη Κοινωφελών Ιδρυμάτων.

 

 

1aaa-aag1Με την καθοριστική συμμετοχή των καταναλωτών, των παραγωγών και των πωλητών των Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι ήδη έχουν έως σήμερα συγκεντρώσει πάνω από 20 τόνους προϊόντων με αποδέκτες 8 κοινωφελή ιδρύματα, συνεχίζεται και μετά τις ημέρες των εορτών η κοινή δράση της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».
Η δράση, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχιστεί και για τους επόμενους 3 μήνες, εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε

μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, και φορέων των Λαϊκών Αγορών με σκοπό τη στήριξη 8 Κοινωφελών Ιδρυμάτων που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.
Οι δράσεις υλοποιούνται υπό τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και με τη στενή συνεργασία του Ι. Σπανολιού , Πρόεδρος του Όλοι Μαζί Μπορούμε, του Δ. Μουλιάτου, Προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου σε θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών, Σ. Μελά, του Προϊσταμένου της Δ/νσης Λαϊκών αγορών Χ. Πασβαντίδη, των σωματείων και ομοσπονδιών παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.
Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχει καθιερωθεί σημείο προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο σε κάθε λαϊκή αγορά, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία εναλλάσσονται κάθε 6 μήνες. Για τη συγκεκριμένη περίοδο οι φορείς στους οποίους διανέμονται τα προϊόντα είναι το Άσυλο Ανιάτων, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Κιβωτός του Κόσμου, το Γηροκομείο Αθηνών, το Γηροκομείο Πειραιά & ο Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη σχετική δράση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα και την θερμή ανταπόκριση των συμπολιτών και των επαγγελματιών, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το μεγαλείο ανθρωπιάς για τη στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ενώ ευχαρίστησε και τους υπεύθυνους του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την άριστη και αλληλέγγυα προσπάθεια που καταβάλλεται για την στήριξη των ευάλωτων πολιτών μέσω του έργου που προσφέρουν τα κοινωφελή ιδρύματα.

« Η ικανοποίηση που απολαμβάνει κανείς διαπιστώνοντας τις ψυχικές δυνάμεις και την αμέριστη πρόθεσή των συμπολιτών μας για προσφορά προς των συνάνθρωπο, δεν περιγράφεται απλά με λόγια, αλλά χαράσσεται έντονα στην καρδιά μας, μέσα από τις πράξεις αλληλεγγύης.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Όλοι Μαζί Μπορούμε, τους αρμόδιους φορείς που εκπροσωπούν τις Λαϊκές Αγορές, τα στελέχη της Περιφέρειας και βέβαια όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές, συμβάλλουν σε μια δράση που έχει σημαντικό κοινωνικό πρόσημο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Συνεχίζουμε αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία, προγραμματίζοντας την διεύρυνσή της και με άλλες δράσεις, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην είναι και να μην νιώθει μόνος», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κος Πατούλης.

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Τα νήπια των Παιδικών Σταθμών Βύρωνα, στην Εθνική Πινακοθήκη

Τα νήπια των Παιδικών Σταθμών Βύρωνα, στην Εθνική Πινακοθήκη

  Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία που έχουν για τα παιδιά Προσχολικής η..

Readmore

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;

  Με έναρξη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η Rock Architecture Live Stage συνδιοργανώνει μαζί με τ..

Readmore

Γιώργος Χατζηδάκης: Πιο κοντά σε κάθε πολίτη της Ηλιούπολης

Γιώργος Χατζηδάκης: Πιο κοντά σε κάθε πολίτη της Ηλιούπολης

Ολοκληρωμένο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων με απομακρυσμένο έλεγχο εγκατέστησε ..

Readmore

Αλληλεγγύη στην πράξη από χιλιάδες κατοίκους της Αττικής

Αλληλεγγύη στην πράξη από χιλιάδες κατοίκους της Αττικής

Ξεπέρασαν τους 20 τόνους τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν στις Λαϊκές Αγορές από τη ..

Readmore

Όλη η αλήθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Όλη η αλήθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Πόσο δεκτική είναι η βιομηχανία να συμμετάσχει με προϊόντα της στο «καλάθι του νο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.