Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο η διαδικασία ψηφοφορίας

για την συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων της Περιφέρειας.

 

 

1aaa-contra-2- ΣΓΟΥΡΟΣ: «Ο κ. Πατούλης αποφεύγει τον διάλογο… «όπως ο διάολος το λιβάνι»!»

 

«Εκτροπή πρώτη: Ο κ. Πατούλης επιμένει αντιδημοκρατικά στην διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

 

Είναι ο μόνος Περιφερειάρχης της χώρας που προχωρά σε μια τέτοια διάτρητη διαδικασία, όταν οι συνάδελφοι του θα κάνουν δια ζώσης εκλογές, δηλώνοντας το σεβασμό τους στην ΑΔΕΔΥ και τα συνδικαλιστικά όργανα.

Εκτροπή δεύτερη: Η αντιδημοκρατική άρνηση της διοίκησης να συγκαλέσει συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου της Περιφέρειας, όπως νομίμως ζήτησε η Παράταξή μας και άλλες έξι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει!

Πρόκειται για πρωτοφανή ευτελή, αντιδημοκρατική, αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια που συνιστά πλήρη υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Καταγγέλλουμε τον κ. Πατούλη για αντιδημοκρατική εκτροπή, περιφρόνηση των θεσμών και καταπάτηση κάθε κανόνα λειτουργίας του μεγαλύτερου Περιφερειακού Συμβουλίου της χώρας.

Ο κ. Πατούλης μπορεί να αποφεύγει τον διάλογο… «όπως ο διάολος το λιβάνι», αλλά εμείς δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια επιστροφή σε εποχές παραλογισμού».

 

 

-ΠΑΤΟΥΛΗΣ: «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει κε Σγουρέ»

 

«Ο κ. Σγουρός για μια ακόμη φορά υπέπεσε σε μια μεγαλειώδη πολιτική γκάφα αλλά και σε ένα ακόμη θεσμικό ατόπημα.
Η γκάφα είναι ότι βιάστηκε καταρχήν να εκδώσει ανακοίνωση, κατηγορώντας τη Διοίκηση Πατούλη ότι δήθεν αρνείται να συγκαλέσει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φοβούμενη το δημοκρατικό διάλογο, ενώ στο γραφείο του είχε ήδη φτάσει η πρόσκληση για τη σύγκλιση. Προφανώς δεν έχει ακούσει τη σοφή λαϊκή παροιμία που λέει πως "όποιος βιάζεται σκοντάφτει". Κι ο κ. Σγουρός για μια ακόμη φορά σκόνταψε.
Πάνω μάλιστα στη βιασύνη του να ασκήσει για μια ακόμη φορά αδιέξοδη αντιπολίτευση, υπέπεσε και σε ένα σοβαρό θεσμικό ατόπημα, αφού ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να παρανομήσει και να μην εφαρμόσει όσα ορίζει σχετική Κ.Υ.Α., η οποία ρητώς απαγορεύει τη δια ζώσης διενέργεια εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, σε περίπτωση που οι εκλογείς υπερβαίνουν τους εκατόν πενήντα.
Ζητά δηλαδή να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να μαζευτούν από 2.000 υπάλληλοι της Περιφέρειας στις υγειονομικές συνθήκες που ισχύουν σήμερα, για να εκλέξουν δια ζώσης τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Πραγματικά αναρωτιόμαστε, πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο κ. Σγουρός για ένα δύο λεπτά δημοσιότητας; Πόσος ακόμη λαϊκισμός χωρά στη συμπεριφορά του; Πως τολμά να ζητά να μην εφαρμόσουμε το νόμο; Αυτή τη δημοκρατία υπηρετεί, της πολιτικής ανυπακοής; Δεν τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των εργαζομένων; Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν εγγυάται την ελεύθερη και ανόθευτη έκφραση της άποψης των εργαζομένων; Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που διεξάγονται στις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ Αττικής, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης;
Ας αφήσει ο κ. Σγουρός τους εργαζόμενους να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα τους εκπροσωπούν στα υπηρεσιακά συμβούλια και μην τους υποτιμά άλλο. Είναι ώριμοι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους και δεν χρειάζονται ούτε καθοδήγηση, ούτε κομματικό "πατερούλη". Μόνο σεβασμό.»

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
«Οι θαλασσιές οι χάντρες»-Ζωγράφου 1 Αυγούστου

«Οι θαλασσιές οι χάντρες»-Ζωγράφου 1 Αυγούστου

Τη μουσική παράσταση «Οι θαλασσιές οι χάντρες» προγραμματίζει ο Δήμος Ζωγράφου τ..

Readmore

Πώς δικαιολογείται δώρο 30000 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων στον ΣΚΑΪ;

Πώς δικαιολογείται δώρο 30000 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων στον ΣΚΑΪ;

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή ..

Readmore

Με οχήματα και προσωπικό των Δήμων οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Με οχήματα και προσωπικό των Δήμων οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Το θέμα των εμβολιασμών και η συμμετοχή των Δήμων σε αυτούς συζητήθηκε στη χτεσιν..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Τι είδους εκδηλώσεις σχεδιάζει ο Δήμος για τα 100ά γενέθλια της πόλης;

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Τι είδους εκδηλώσεις σχεδιάζει ο Δήμος για τα 100ά γενέθλια της πόλης;

«Κόκκινη κάρτα» και από τον Νίκο Βερλέκη στην νεοσύστατη οργανωτική επιτροπή που ..

Readmore

Εμβολιασμένοι το 99, 3 % των Δημάρχων της χώρας

Εμβολιασμένοι το 99, 3 % των Δημάρχων της χώρας

Δ. Παπαστεργίου-Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Όλοι μαζί, χτίζουμε «τείχος ανοσίας» ενάντια στο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.