Επί ποδός η Περιφέρεια Αττικής για το χιονιά

1aaa-ekxion-gpatΜε 6 ειδικά συνεργεία και 25 άτομα προσωπικό η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να επιχειρεί σε Δήμους της Αττικής που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, συνδράμοντας και στον καθαρισμό δρόμων που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά της.


Ο κ. Πατούλης επέβλεψε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των συνεργείων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη για το πώς έχει η κατάσταση σήμερα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Να σημειωθεί πως, με εντολή του Περιφερειάρχη, 6 συνεργεία της Περιφέρειας με 25 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και υλοτόμοι, που από χθες το βράδυ έως και σήμερα κόβουν δέντρα, σε συνεργασία και υπό το συντονισμό της Πυροσβεστικής επιχειρούν στους Δήμου Διονύσου, Εκάλης, Αγ. Στεφάνου, Δροσιάς αλλά και Υμηττού -στην περιοχή κοντά στις κεραίες-, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Ειδικότερα στη διάθεση των Δήμων, εκτός του προσωπικού, έχουν τεθεί 4 εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και ειδικά μηχανήματα GCB.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας εστιάζονται στη διασφάλιση της προσβασιμότητας των δρόμων ακόμα και αυτών που δεν είναι ευθύνη της, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή της στο δύσκολο έργο που καταβάλλουν οι Δήμοι.

 

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Διονύσου επισήμαναν τα εξής:

 


Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

 

"Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει συνεχώς παρούσα, δίπλα στους πολίτες συνδράμοντας, ακόμα και πέραν των αρμοδιοτήτων της, με όσα μέσα διαθέτει την προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων.
Βρισκόμαστε εδώ στον Δήμο Διονύσου ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, γεγονός που είχαμε επισημάνει από χθες και για αυτό ακριβώς ζητήσαμε και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό τον κ Χαρδαλιά να τον κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη την πόλη και πράγματι το έπραξε.
Προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ που θα πρέπει να κάνει τα μέγιστα, προκειμένου άμεσα να αποκαταστήσει τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, όπως είναι και η ευθύνη του. Απευθύνουμε σαφή έκκληση, τώρα σε απόλυτη προτεραιότητα είναι να ξαναέρθει άμεσα το ρεύμα στους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν λόγω έλλειψης θέρμανσης και για το ποιος φταίει, είναι θέμα που θα μας απασχολήσει την επόμενη μέρα, όχι τώρα. Η Περιφέρεια βρίσκεται εδώ με 6 συνεργεία των 25 ατόμων, μεγάλα μηχανήματα GCB, με ανθρώπους οι οποίοι κόβουν και αποσύρουν δέντρα και αποσύρουν τα δέντρα, συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτουμε την προσπάθεια για την ανακούφιση των πολιτών."

 

Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης

 

"Καλησπέρα, είναι η τρίτη δύσκολη μέρα για όλους μας και εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πατούλη τον Περιφερειάρχη γιατί από την πρώτη στιγμή που ζήτησα να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενήργησε ταχέως και ήδη από χθες το βράδυ έχουν έρθει ΕΜΑΚ και ο στρατός για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες, αρκεί να βοηθήσει και βέβαια και ο ΔΕΔΔΗΕ, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να ανατρέψουμε το κλίμα. Για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής που συνέβαλε τα μέγιστα να μπορέσουμε να ανοίξουμε και τους δρόμους και βέβαια να κόψουμε τους κορμούς και τα δέντρα με τα συνεργεία."

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής     Παραθέτουμε την απάντη..

Readmore

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στη χθεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο..

Readmore

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τη..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.