Το «αντίο» του Θεοδωρικάκου και το ευχαριστώ του Παπαστεργίου

1aaa-duo-thod-papa

 

Ένα από τα πιο συζητημένα πρόσωπα του κυβερνητικού ανασχηματισμού ήταν αυτό του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος, για πολλούς απρόβλεπτα, για άλλους-οι οποίοι του καταλόγιζαν «προσωπική πολιτική»-αναμενόμενα.

Η ουσία είναι ότι με την αλλαγή αυτή κλείνει ένα κεφάλαιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου και κυρίως λόγω των υγειονομικών συνθηκών, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Σ αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τα όργανα της Αυτοδιοίκησης κατάφεραν και μίλησαν την ίδια γλώσσα, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις που παραθέτουμε στη συνέχεια: την ανάρτηση του κ. Θεοδωρικάκου στα social media και την επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου προς τον πρώην υπουργό.

 

 

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη σας! Ιδιαίτερα στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.
Νιώθω υπερήφανος για το δημιουργικό, μεταρρυθμιστικό έργο στο Υπουργείο Εσωτερικών.
15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο Κράτος.
Κορωνίδα όλων, η κατοχύρωση στην πράξη του δικαιώματος των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται με 288 ψήφους από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Έλληνες ενωμένοι στον κόσμο!
Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για τη συμβολή μου στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής πολιτικής της. Για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την αξιοκρατία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Εκφράζω τις θερμές ευχές μου, στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα έχουν την αμέριστη στήριξη μου, στην υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει.
Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο, απλό κόσμο, της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα, ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης.
Ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού!
Πάμε μπροστά!».

 

Επιστολή προς τον απερχόμενο Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο έστειλε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Παπαστεργίου Δημήτρης.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «ευχαριστεί τον κ. Θεοδωρικάκο για την συνεργασία και την στήριξη την οποία παρείχε στους Δήμους ,ως αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών».
Ο κ. Παπαστεργίου μάλιστα αναφέρει πως « στο πρόσωπό του κ. Θεοδωρικάκου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρήκε το προηγούμενο διάστημα έναν πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη».

 

«Αγαπητέ Τάκη,
Θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και για την ουσιαστική στήριξη που παρείχες στους Δήμους, ως αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργικής σου θητείας.
Στο πρόσωπό σου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρήκε το προηγούμενο διάστημα έναν πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη, έναν άνθρωπο που άκουγε τις απόψεις και ανησυχίες μας και δρομολογούσε λύσεις, σε δεκάδες μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούσαν. Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, η διαρκής κι εποικοδομητική συνεργασία των Δήμων με το ΥΠΕΣ αποδείχθηκε καταλυτική στην πετυχημένη κοινή μας προσπάθεια, να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις τοπικές μας κοινωνίες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Η διαρκής παρουσία σου στις πρόσφατες συνεδριακές διασκέψεις της ΚΕΔΕ και η ενεργός συμμετοχή σου στο διάλογο με τους αιρετούς του θεσμού μας, ανέδειξε το πραγματικό σου
ενδιαφέρον να προχωρήσουμε από κοινού τη μεγάλη και ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

Η προετοιμασία για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, το νέο μοντέλο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ο νέος εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι μέρος του σημαντικού έργου που αφήνεις παρακαταθήκη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία πιστεύω πραγματικά ότι θα σταθεί κι αυτή στο πλευρό των Δήμων και της ΚΕΔΕ, με όρους ισοτιμίας και ειλικρίνειας.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα πολιτικά σου βήματα.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων- Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας».

 

 

1aaa-abatielos

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
«Θα στηρίξουμε με ουσιαστικές πράξεις το θεσμό της οικογένειας»

«Θα στηρίξουμε με ουσιαστικές πράξεις το θεσμό της οικογένειας»

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας ..

Readmore

5 προτεραιότητες για τα σχολεία του Βύρωνα από εκπαιδευτικούς

5 προτεραιότητες για τα σχολεία του Βύρωνα από εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση του του Δ.Σ. της «Ρόζας Ιμβριώτη» για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο και Α..

Readmore

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΚΕΔΗΚ: Επιβεβαίωση της αντεργατικής πορείας και τέλος στην δωρεάν παρακολούθηση..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

Πριν δυο μήνες περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα..

Readmore

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

  Να λοιπόν που μερικές φορές η ιστορία γίνεται φάρσα. Προχτές κάτοικοι του Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.