«Με προχειρότητα η υλοποίηση της 2χρονης προσχολικής αγωγής»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

 

1aaa-aadn«Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Ζωγράφου, πριν 2 χρόνια, η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ότι οι όροι υλοποίησης είναι απαράδεκτοι. Χρησιμοποιήθηκαν ακατάλληλοι χώροι, όπως οικόπεδα και αυλές σχολείων που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, νήπια στεγάστηκαν σε προκάτ αίθουσες και όλα αυτά μέσα σε ένα βράδυ με απίστευτη προχειρότητα και ανευθυνότητα από την δημοτική αρχή.
Μόλις ενάμιση χρόνο μετά οι εξελίξεις, δυστυχώς μας δικαιώνουν και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την δημοτική αρχή του κ. Θώδα. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα επίσκεψη της υγειονομικής επιτροπής της Περιφέρειας διαπίστωσε και

επισήμανε την ακαταλληλότητα του προαύλιου χώρου του 4ου νηπιαγωγείου που στεγάζεται μαζί με τα δημοτικά σχολεία της Μ. Αλεξάνδρου στο Γουδή. Συγκεκριμένα αναφέρεται για: «ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΑΠΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.» Μάλιστα δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί λόγω του κακού δαπέδου.

Την ακαταλληλότητα του χώρου επιβεβαίωσε και αυτοψία κλιμακίου της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ζωγράφου, το οποίο κατέληξε στην πρόταση να μην χρησιμοποιείται το προαύλιο των νηπίων μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα και πρότεινε τον προαυλισμό των νηπίων στην αυλή του δημοτικού σχολείου. Ούτε όμως αυτή η λύση είναι ενδεδειγμένη καθώς η αυλή βρίσκεται σε απαγορευτική απόσταση από τις αίθουσες του νηπιαγωγείου.

 

Παρά το γεγονός ότι η έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας είχε από τις 6/2 κοινοποιηθεί στους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (23/2) έπειτα από ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου!!! Από την μια η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μπότου αρχικά μίλησε για υπερβολές… της υγειονομικής επιτροπής της περιφέρειας και προεκλογικά παιχνίδια και από την άλλη δήλωνε άγνοια για την έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Με θράσος σε πρώτο χρόνο δήλωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα πάνε καλά. Μετά την πίεση των δημοτικών μας συμβούλων και με την αποκάλυψη της έκθεσης της τεχνικής υπηρεσίας, η δημοτική αρχή μέσω του δημάρχου αναδιπλώθηκε και έδωσε αόριστες υποσχέσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

 


Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην δημοτική αρχή γιατί ακριβώς υπηρετεί κεντρικές πολιτικές που υποβαθμίζουν τη παρεχόμενη εκπαίδευση των παιδιών μας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε εφάρμοσε την δίχρονη προσχολική αγωγή με «πασαλείμματα» και προσωρινές λύσεις από αυτές που κατάντησαν μόνιμες τελικά. Προσπαθεί εδώ και δυο χρόνια να μας πείσει ότι εφάρμοσε την δίχρονη ενώ παρέλαβε από τους προηγούμενους καθυστερήσεις. Είναι αλήθεια ότι και η σημερινή και η προηγούμενη και όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει συνολικά στην σχολική στέγη στο δήμο μας. Καινούρια σχολεία δεν κτίζονται, το τελευταίο καινούριο κτήριο έγινε πριν 15 χρόνια, καινούρια νηπιαγωγεία βαφτίζουν τις ακατάλληλες αίθουσες προκάτ στις αυλές των σχολείων και έχουν και το θράσος να κομπάζουν ότι φτιάχνουν αίθουσες. Που ακούστηκε το 2023 τα νήπια να στεγάζονται σε μεταλλικά κουτιά;;; Που ακούστηκε το 2023 η πλειοψηφία των σχολείων στου Ζωγράφου να είναι χτισμένα εδώ και δεκαετίες με τους παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς και κάθε καλοκαίρι να παρουσιάζουν τα στοκαρίσματα και τα βαψίματα ως συντήρηση των σχολείων, και να λένε στους γονείς των λαϊκών οικογενειών ότι πρέπει να είστε ευχαριστημένοι;;;
Καλούμε την δημοτική αρχή να επιδιορθώσει άμεσα τις ζημιές στο προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου. Τους καλούμε να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για ουσιαστική συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών κτηρίων, για τον ουσιαστικό αντισεισμικό έλεγχο. Οι γονείς του δήμου μας να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την καθημερινή τους πείρα, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή στην ανάδειξη εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου και συμπαραστάτης στο αγώνα τους.»

 

ΖΩΓΡΑΦΟΥ 26/2/2023

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Επεκτείνεται διαρκώς το πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων για κοινά οικιακά απορρί..

Readmore

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Παρεμβάσεις 2,3 εκατ. ευρώ στο Κέντρο του Ζωγράφου   Στα μέσα Μαΐου ο Δήμαρχος Ζω..

Readmore

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στη ΖΩ2 &nb..

Readmore

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

Το διαδραστικό βιβλιοπωλείο των νοτίων προαστίων! Δευτέρα βράδυ και η κίνηση στο..

Readmore

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Του Σπύρου Τζόκα   Περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή και μερικές φορές είναι αμε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.