Αντίθετη στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

Επιστολή του Ηλία Σταμέλου στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στις παρατάξεις

 

1aaa-ala3«Για άλλη μία φορά μεθοδεύεται τη μη συζήτηση σοβαρών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την κατάχρηση της επίκλησης του κατεπείγοντος χαρακτήρα τους. Κι αυτό ενώ το δια περιφοράς θέμα «Περί εγκρίσεως Πρόσληψης ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας» είναι γνωστό από τις αρχές του μήνα, έχει παρέλθει η πρώτη καταληκτική ημερομηνία συζήτησής του και διανύουμε την παράτασή της.

Με τον τρόπο αυτό προσθέτεται στα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ευτελισμού των διαδικασιών των συλλογικών οργάνων του Δήμου, που χαρακτηρίζουν τη θητεία της δημοτικής αρχής.
Επιπλέον η εισήγηση του θέματος που υπογράφει ο δήμαρχος! και συνοδεύει την Πρόσκληση, παρουσιάζει συνειδητές λαθροχειρίες, μιας και αναφέρεται σε ύπαρξη ποσών σε κωδικούς του Προϋπολογισμού του 2023, ο οποίος ως σήμερα δεν φαίνεται να έχει συνταχθεί και βέβαια δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ φαίνεται να επικαλείται και βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας για την ύπαρξη των ποσών αυτών, η οποία βέβαια δεν επισυνάπτεται.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την αρνητική μας θέση για το θέμα διότι:

 

• Είμαστε αντίθετοι στην σύσταση ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού δίπλα στην αστυνομία, που από την εμπειρία της λειτουργίας του σε πλήθος άλλων δήμων, δεν έλυσε κανένα υπαρκτό πρόβλημα και αντίθετα χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι των δημοτών και στην επιβολή προστίμων και κλήσεων.

 

• Είμαστε αντίθετοι στην ενίσχυση της τοπικής φοροληστείας που σηματοδοτεί το μέτρο, ειδικά σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται από την ακρίβεια, που πληθαίνουν κάθε μέρα οι διακοπές ρεύματος και οι πλειστηριασμοί και ήδη διαφαίνεται διεθνώς μια νέα οικονομική κρίση.

 

• Είμαστε αντίθετοι στις προτεραιότητες που τίθενται από τη δημοτική αρχή για την πρόσληψη προσωπικού. Την επιλογή της να προχωρήσει στην στελέχωση δημοτικής αστυνομίας, τη στιγμή που στις δομές Προσχολικής Αγωγής του Δήμου μας, δεν υπάρχει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (εκπαιδευτικοί και βοηθητικό) ούτε για να βγει η σχολική χρονιά! Όταν κοντεύουν να μείνουν "μόνο τα γραφεία" σε ιδιαίτερα νευραλγικές υπηρεσίες όπως η Κοινωνική, η Τεχνική, το Δημοτολόγιο και το ΚΕΠ, το Πράσινο κα. Όταν για όλα τα παραπάνω η μόνιμη επωδός είναι ότι «δεν έχουμε χρήματα για προσλήψεις», ακόμα και όταν δίνεται η δυνατότητα από το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο και όταν ακόμα και οι μετατάξεις προσωπικού μέσω κινητικότητας αποκλείονται στο Δήμο μας για τον ίδιο λόγο.

 

• Είμαστε αντίθετοι, με την πολιτική στάση της δημοτικής αρχής, που αποδέχεται χωρίς διαμαρτυρία το ξεκλήρισμα των δημοτικών υπηρεσιών μέσα από την απαγόρευση προσλήψεων και την υποχρηματοδότηση, ενώ πρόθυμα αποδέχεται την σύσταση ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού, σε τοπικό επίπεδο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του «δια περιφοράς» δημοτικού συμβουλίου, επιφυλασσόμενοι για κάθε άλλη δυνατότητα που μας δίνουν οι διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας του.»

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

 

Καισαριανή 30.01.2023

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

  Ο Δήμος Καισαριανής καλεί στις 24 Μαΐου 2023, στις 20:00, στον Δημοτικό θερινό κινη..

Readmore

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει μέχρι 31 Μαΐου την περιοδική έκθεση +αισθή..

Readmore

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Ο Δήμος Καισαριανής συνεχίζει τη λειτουργία της πλατφόρμας Novoville, παρέχοντας τό..

Readmore

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

  Το πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων της Ανάληψης, φορά..

Readmore

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Προχωράμε όλοι μαζί δυνατά για να πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά. Με ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.