«Τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν ξεγελούν πια κανέναν…»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επίσκεψη στελεχών της ΝΔ στο Ζωγράφου

 

1aaa-aandaΜε περίσσιο θράσος οι εκπρόσωποι της ΝΔ περιόδευσαν καταδρομικά και '' όλως εκτάκτως'' στο Δήμο Ζωγράφου την περασμένη Δευτέρα.
Χωρίς να μιλήσουν με πολίτες και εργαζόμενους, χωρίς να αφουγκραστούν τα προβλήματά τους, εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης - γιατί δεν τολμούν - δεν μπορούν και δεν θέλουν την επαφή με τον καθημερινό κόσμο και τις ανάγκες του.
Στεκόμαστε αναλυτικά στην επίσκεψή τους στο Κέντρο Υγείας του δήμου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε για τα μάτια του κόσμου, αφού η εν λόγω αντιπροσωπεία απέφυγε να μιλήσει με τους εργαζόμενους και τους χρήστες των υπηρεσιών του.

Μάλιστα χωρίς ντροπή πανηγυρίζουν στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν, για τη δήθεν ενίσχυση του ΚΥ σε προσωπικό μέσα στην πανδημία.
Μπορούν μήπως να μας απαντήσουν πώς εξυπηρετούνται οι γυναίκες που χρειάζονται γυναικολόγο για προληπτικές εξετάσεις , τεστ παπ , προγεννητικό έλεγχο κλπ ???? Κι επειδή γνωρίζουμε καλά τις ελλείψεις του Κ.Υ. σας ενημερώνουμε ότι απουσιάζουν ακόμα οι απαραίτητες ειδικότητες του ουρολόγου, νευρολόγου, δερματολόγου και γαστρεντερολόγου. Επίσης στα εργαστήρια του Κέντρου Υγείας δεν μπορούν να γίνουν υπερηχογραφήματα σώματος γιατί λείπει ακτινολόγος. Στο μικροβιολογικό δεν έχει εγκατασταθεί ο βιοχημικός αναλυτής με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν επείγουσες εξετάσεις.
Σε ό,τι αφορά τις δύο ΤΟΜΥ του δήμου μας - Ζωγράφου και Ιλισίων - τις οποίες επιδεικτικά αγνόησε η αντιπροσωπεία της ΝΔ, υπάρχει έλλειψη τεσσάρων παθολόγων - γενικών γιατρών, ενός παιδιάτρου, δύο κοινωνικών λειτουργών, δύο γραμματέων, στερώντας έτσι από τον πληθυσμό κρίσιμο προσωπικό και οδηγώντας τον κόσμο ή στους ιδιωτικούς φορείς υγείας ή απλά στην απόγνωση με ολέθριες συνέπειες ακόμη και για τις ζωές των ανθρώπων. Η πολιτική της φωτογραφίας και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν ξεγελούν πια κανέναν. Η εκχώρηση της δημόσιας υγείας στον ιδιωτικό τομέα είναι προτεραιότητα και πολιτική επιλογή της ΝΔ και των κατά τόπους εκπροσώπων της .
Στον αντίποδα αυτής της αντίληψης, οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με την παρουσία των βουλευτών νοτίου τομέα Νίκου Παππά, Θεανώς Φωτίου Γιάννη Μπαλάφα, Γιάννη Μουζάλα, Ραλλίας Χρηστίδου, κεντρικών στελεχών του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλου, Στέφανου Τζουμάκα, έχουμε επισκεφθεί δεκάδες φορές τους φορείς δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, την αγορά και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή μας. Μιλήσαμε με τους γιατρούς - τους υγειονομικούς - τους πολίτες που κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας. Ακούσαμε και καταγράψαμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Πολλά από αυτά έγιναν και ερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων. Επειδή η υγεία είναι κυρίως οι άνθρωποί της θεωρούμε ότι είναι τεράστιο ζήτημα η μονιμοποίηση των υγειονομικών και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται με επισφαλείς θέσεις εργασίας. Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις εργαζομένων στο κέντρο υγείας, στις ΤΟΜΥ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Πριν από μερικές ημέρες στην Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε τη δέσμευση για άμεση πρόσληψη 5.500 υγειονομικών και για 10.000 στην τριετία. Ανακοίνωσε την άμεση μονιμοποίηση όλων των γιατρών και υγειονομικών που βρίσκονται σε καθεστώς επισφάλειας .
Ο λαός κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στην πολιτική της φωτογραφίας και στην πολιτική της ουσίας. Ο λαός υποφέρει και συνειδητοποιεί το βάρος - το όνειδος και την καταπάτηση της προσωπικότητάς του από τις επιλογές της δεξιάς.
Ο λαός σύντομα θα κάνει αυτή του την συνείδηση πράξη δείχνοντας τον δρόμο της εξόδου στους εκπροσώπους των ολιγαρχών της υγείας και αναδεικνύοντας μια κυβερνητική πλειοψηφία που με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα θέλει και θα μπορεί να πάρει αποφάσεις ΚΑΙ στον χώρο της υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο - τον άνθρωπο την ψυχή και την καρδιά του - τον άνθρωπο και όχι το πορτοφόλι του.»

 

21/09/2022

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΟΜ ΖΩΓΡΑΦΟΥ & ΙΛΙΣΙΩΝ

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

  Ο Δήμος Καισαριανής καλεί στις 24 Μαΐου 2023, στις 20:00, στον Δημοτικό θερινό κινη..

Readmore

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει μέχρι 31 Μαΐου την περιοδική έκθεση +αισθή..

Readmore

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Ο Δήμος Καισαριανής συνεχίζει τη λειτουργία της πλατφόρμας Novoville, παρέχοντας τό..

Readmore

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

  Το πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων της Ανάληψης, φορά..

Readmore

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Προχωράμε όλοι μαζί δυνατά για να πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά. Με ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.