Παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέσα ατομικής προστασίας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

 

1aaa-aceca«Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί τους εργαζόμενους της καθαριότητας, του πρασίνου και της τεχνικής υπηρεσίας σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καισαριανής την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί, με αφορμή τη μη καταβολή των Ατομικών Μέσων Προστασίας 2021 ( αποτίμηση σε χρήμα) και 2022, τη μη παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους, την ελλιπή συντήρηση οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού, τις ελλείψεις προσωπικού που έχουν σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας

 

και τα συχνά εργατικά ατυχήματα, τη μη διεξαγωγή των διαγνωστικών και προληπτικών εξετάσεων που βάσει της ΣΣΕ πρέπει να διενεργούνται τακτικά στο προσωπικό που εργάζεται σε ανθυγιεινές εργασίας όπως και ο αναγκαίος εμβολιασμός τους (τετάνου, ηπατίτιδας κ.α).
Τα ΜΑΠ και το γάλα που κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων, αποτελούν «δέσμια αρμοδιότητα» της διοίκησης του δήμου, μαζί με τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις κλπ., σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους που ούτως ή άλλως έχουν αναγκαστεί να τα προμηθευτούν μόνοι τους από τους πετσοκομμένους μισθούς τους ή όταν αδυνατούν οικονομικά να τα αγοράσουν βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια τους, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.
Τα ΜΑΠ και το γάλα δεν αποτελούν πολυτέλεια για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε βαριές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες. Είναι βασικά συστατικά στοιχεία της εργασίας τους και σημαντικοί παράγοντες για την σωματική τους ακεραιότητα και την προφύλαξή τους από τα ατυχήματα, τις μολυσματικές και τις επαγγελματικές ασθένειες. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζονται να προμηθεύονται, με δικά τους έξοδα, τα απαραίτητα ΜΑΠ και το γάλα, για την υγιεινή και ασφάλειά τους στην εργασία.
Στις σημερινές συνθήκες, της έκρηξης της ακρίβειας σε όλα τα βασικά μέσα λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα και τα καύσιμα, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να επιβαρύνονται με δαπάνες που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τους παρέχει και που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Συνάδελφοι, για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάθε μέρα θα πρέπει να δίνουμε αγώνα ακόμα και για τα αυτονόητα. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με μαζικές διαδικασίες οργανώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας και την ασφάλεια της ζωής μας, για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.»


Το Δ.Σ του Συλλόγου

aioliabacine

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

Τελευταία Νέα
Αποτυπώματα ζωής

Αποτυπώματα ζωής

Του Νίκου Σαπέρα   Το θέμα δημόσιος χώρος και τέχνη, δεν αφορά στενά τα λεγόμεν..

Readmore

Το 1ο ΓΕΛ Καισαριανής συνεχίζει τον ευρωπαϊκό του δρόμο

Το 1ο ΓΕΛ Καισαριανής συνεχίζει τον ευρωπαϊκό του δρόμο

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας η τέταρτη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο της Κινητ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Κόντρα ΝΔ-Κατωπόδη για ματαιωθείσα κομματική εκδήλωση

ΒΥΡΩΝΑΣ: Κόντρα ΝΔ-Κατωπόδη για ματαιωθείσα κομματική εκδήλωση

Εναντίον του Δημάρχου Βύρωνα, Άκη Κατωπόδη στράφηκε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκ..

Readmore

«Να δώσουμε δύναμη στους κατοίκους, φωνή στις γειτονιές»

«Να δώσουμε δύναμη στους κατοίκους, φωνή στις γειτονιές»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για τη χτεσινή Ολομέλεια   «Η χθεσινή ολομέλεια ..

Readmore

Παρουσιάστηκαν επίσημα τα δυο πρώτα οχήματα με ελληνική «πατέντα»

Παρουσιάστηκαν επίσημα τα δυο πρώτα οχήματα με ελληνική «πατέντα»

Αριθμούς κυκλοφορίας πήραν τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ελλά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.