ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΚΕΔΗΚ: Επιβεβαίωση της αντεργατικής πορείας

και τέλος στην δωρεάν παρακολούθηση της ΑΙΟΛΙΑΣ

 

 

1aaa-aiolia-koinsep«Προχωράει χωρίς παρέκκλιση στην ΚΕΔΗΚ (που έχει την ευθύνη των κυλικείων του Δήμου στα Ξύλινα, την Καλοπούλα, το νεκροταφείο και τον θερινό κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ) η αντικατάσταση των εργασιακών σχέσεων με την επαναφορά της συγκαλυμμένης υπενοικίασης εργαζόμενων, μέσω του μορφώματος των ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. έπειτα και από τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην τελευταία (6η) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης.
Όπως διευκρίνισε η διοίκηση, ο αριθμός των εργαζόμενων που θα παρέχει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος, θα είναι όμως σίγουρα «ευέλικτος», με άλλους να δουλεύουν με πλήρες ωράριο και άλλους με περιστασιακή απασχόληση (part–time). Άλλους να έρχονται και άλλους να … φεύγουν ανάλογα με τις επιλογές του εργοδότη – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που θα νοικιάζει ουσιαστικά προσωπικό στην Κοινωφελή Επιχείρηση.
Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι στήνεται ένας μηχανισμός μεγαλύτερης έντασης της εργασίας και μείωσης του μεροκάματου, που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με μόνιμη και σταθερή απασχόληση με δικαιώματα. Ήδη στην δημοτική επιχείρηση εμφανίζονται λογής – λογής «εθελοντές» που προσμένουν στην εξασφάλιση μιας θέσης στον ήλιο.
Η ίδια η διαδικασία που περιέγραψε η διοίκηση, που προβλέπει την κατάτμηση της απευθείας ανάθεσης σε μία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. τριών (3) ξεχωριστών ετήσιων συμβάσεων των 74.000ευρώ η κάθε μία δημιουργεί μόνο ερωτηματικά! Παραπέμπει σε πλήθος σκανδαλωδών παρόμοιων συμβάσεων που βγαίνουν κατά διαστήματα στο φως της επικαιρότητας και θυμίζει στην αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις που γνώρισε η Καισαριανή πριν το 2015.
Επιπλέον η επιλογή αυτή θα σημάνει και το τέλος του Προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών του ΟΑΕΔ, που για πολλά χρόνια υλοποιείται στον Δήμο μας και έδινε μια διέξοδο σε ανέργους μεγάλης ηλικίας να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησή τους, απασχολούμενοι στα κυλικεία και τις εγκαταστάσεις της ΚΕΔΗΚ.
Είναι φανερό ότι το μέλλον που ετοιμάζεται για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καισαριανής από την δημοτική αρχή, καθώς και η προσδοκώμενη για τη διοίκηση κερδοφορία της, θα στηρίζεται στο ξεζούμισμα των εργαζόμενων και στην εργασιακή τους ομηρία. Επιλογή «συντονισμένη» με τις αντεργατικές ρυθμίσεις που προχωράει με ένταση η κυβέρνηση αυτό το διάστημα (διευθέτηση ωραρίου, κατάργηση 8ωρου, συμβάσεις των 200€ κλπ) και οδηγούν στη βαθύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων και στην ανατροπή δικαιωμάτων.

 

Το τέλος της δωρεάν πρόσβασης στην Αιολία

 

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η θέσπιση αντιτίμου για όλες της ημέρες παρακολούθησης του θερινού κινηματογράφου ΑΙΟΛΙΑ, βάζοντας τέλος στη δωρεάν πρόσβαση που είχε καθιερωθεί από Δευτέρα έως και Πέμπτη την περίοδο της διοίκησης της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής, στηρίχθηκε στο γνωστό αντιδραστικό επιχείρημα «όποιος πληρώνει σέβεται», όπως έκανε και με την αντίστοιχη προσπάθειά της να θεσπίσει δίδακτρα για το Πολιτιστικό Κέντρο το προηγούμενο διάστημα. Επιχείρημα που καταρρίπτεται από τους χιλιάδες επισκέπτες και τις λαϊκές οικογένειες που τα προηγούμενα χρόνια έβρισκαν στην ΑΙΟΛΙΑ μια ποιοτική διέξοδο στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και αγκάλιασαν τον δημοτικό κινηματογράφο με κάθε τρόπο.
Η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει, ότι την πρόσβαση στην πολιτιστική δημιουργία δεν την βλέπει ως αγαθό που πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς όρους, αλλά ως εμπόρευμα. Το «όραμά» της, που προωθεί σχεδιασμένα σε όλες τις δομές του Δήμου, επιφυλάσσει στο λαό της πόλης την επέκταση της εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας, τα οικονομικά κριτήρια και την αποτροπή.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε βέβαια και τα δύο θέματα του ΔΣ της ΚΕΔΗΚ. Αντίστοιχα, στο θέμα που αφορούσε τη σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ κατά ψήφισε και το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ στον καθορισμό του αντιτίμου για την ΑΙΟΛΙΑ καταψήφισε η «Συνεργασία Πολιτών» και υπέρ ψήφισε η παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή».»


5-5-2021

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμη..

Readmore

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο η διαδικασία ψηφοφορίας για την συγκρότηση των υπηρεσ..

Readmore

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

Μνημόνιο συνεργασίας για την καθολική παραγωγική λειτουργία του πληροφοριακού σ..

Readmore

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

«Την Πέμπτη 10/6 ημέρα Γενικής Απεργίας, απορριμματοφόρο φορτηγό του Δήμου Βύρωνα, ..

Readmore

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Θώδας, ανα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.