Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

 

 1aaa-1aaa-apanthsh-anoixta-sxoleia-


Παραθέτουμε την απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής στην πρόσκληση στις 9/4/2021 του Αντιδημάρχου Παιδείας κο Κιτσέλη για συμμετοχή στην επιτροπή για την εφαρμογή του προγράμματος «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» στην Καισαριανή:


«Κύριε Αντιδήμαρχε,
Η απάντησή μας στην πρόσκλησή σας για συμμετοχή σε επιτροπή για την εφαρμογή του προγράμματος «ανοιχτά σχολεία» είναι κάθετα ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
Ο κύριος λόγος δεν είναι ότι μας ειδοποιείτε λίγες ώρες πριν για κάτι τόσο σοβαρό, όπως το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», καθώς έχουμε αποδείξει ως Λαϊκή Συσπείρωση ότι δεν φειδόμαστε χρόνου, όταν πρόκειται για το καλό της πόλης και του λαού της. Ο κύριος λόγος είναι ότι επιδιώκετε δια της πλαγίας οδού και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να περάσετε το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, των σχολικών επιτροπών και της σχολικής κοινότητας.
Το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί καινοτομία, καθώς εφαρμόζεται για μια δεκαετία και έχει δείξει τα αποτελέσματά του. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των σχολείων, την επιβάρυνση των σχολικών ταμείων, την εμπορευματοποίηση των όποιων παρεχόμενων πολιτιστικών ή άλλων δράσεων, την εφαρμογή αντιτίμου στις παρεχόμενες υπηρεσίες, την είσοδο «εθελοντών», ΜΚΟ στον σχολικό χώρο και στον εξοβελισμό των δράσεων της σχολικής κοινότητας. Πράγματα τα οποία εσείς παρουσιάζετε στην εισήγησή σας ως πρόοδο, ενώ αποτελούν φαρμάκι για τις ανάγκες των Καισαριανιωτών στον πολιτισμό και την κοινωνική δράση. Ιδίως για την Καισαριανή, είναι και μια άμεση παραδοχή της διάλυσης του Πνευματικού Κέντρου όπως το γνωρίσαμε, δηλαδή δωρεάν για όλους τους δημότες, με σταθερές εργασιακές σχέσεις και γενικό παιδαγωγικό αποτύπωμα, του φραγμού στο ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών της γειτονιάς στο προαύλιο των σχολείων τους. Το εν λόγω πρόγραμμα κουμπώνει με ό,τι πολιτικά πρεσβεύετε όπως: το νέο αυτοαξιολογούμενο, αυτοσυντηρούμενο σχολείο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (βλ. ΚΟΙΝΣΕΠ στα ΚΥΛΙΚΕΙΑ, ΜΚΟ Μετάδραση για την καθαριότητα του 2ου Γυμνασίου κ.ο.κ.) και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου, που τόσο πιστά υπηρετείτε ως Δημοτική Αρχή (π.χ. εξαγγελίες σας για αντίτιμο στο Πνευματικό Κέντρο και την ΑΙΟΛΙΑ).


Όλα αυτά τα χρόνια εφαρμογής του π.χ. στον Δήμο Αθήνας τον οποίο και επικαλείστε προφανώς ως πρότυπο, έχουν υπάρξει αμέτρητες καταγγελίες της σχολικής κοινότητας -τις οποίες ηθελημένα αγνοείτε- για την ζημιά που έχει προκαλέσει το εν λόγω πρόγραμμα που μετατρέπει μαθητές και γειτονιά σε πελάτες, τα σχολεία σε πρόσοδο για τα δημοτικά ταμεία. Ακόμα και όσοι γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι είδαν αυτό το πρόγραμμα με καλές και αγαθές προθέσεις, καθώς υπόσχονταν λύσεις σε υπαρκτές ελλείψεις, διαψεύστηκαν οικτρά.
Σας καλούμε να φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των Δ/ντων, άμεσα.»

 

 

1aaa-abatielos

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επανέρχεται το σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΚΕΔΗΚ: Επιβεβαίωση της αντεργατικής πορείας και τέλος στην δωρεάν παρακολούθηση..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

Πριν δυο μήνες περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα..

Readmore

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

ΒΙΛΑ ΠΑΥΛΙΝΑ: Όταν η ιστορία γίνεται φάρσα…

  Να λοιπόν που μερικές φορές η ιστορία γίνεται φάρσα. Προχτές κάτοικοι του Πα..

Readmore

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.