Μέτρα τώρα για ασφαλή σχολεία

1aaa-diam-ri

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στις 15 Ιανουαρίου Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας, με αίτημα τη λήψη άμεσων μέτρων για «ασφαλή και ανοιχτά» σχολεία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»:
«Δυναμική και μαχητική Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ο Σύλλογος μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων Αττικής και η ΟΓΕ στο Υπ. Υγείας 15/1 απαιτώντας να παρθούν μέτρα έστω και στο «και πέντε», να δοθούν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα, όπως αν είναι ασφαλές να είναι 25 (!) μαθητές στην τάξη, τι σχέδιο υπάρχει για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ και για ιχνηλάτηση κρουσμάτων, αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο με χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.
Κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση, αντί να ακούσει την αγωνία και τις συγκεκριμένες προτάσεις εκπαιδευτικών και γονιών, στρέφεται σε αντιδραστικά μέτρα, φέρνοντας νομοσχέδιο για αστυνομία στα πανεπιστήμια και καταστολή της δράσης των φοιτητών και νέα εμπόδια στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Στη διάρκεια των 10 μηνών πανδημίας ψήφισε μια σειρά ακόμα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση κ.ά.
Θύμισαν πως εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, απέναντι σε συκοφαντία και καταστολή διεκδίκησαν τους προηγούμενους μήνες σχολεία ανοιχτά με όρους υγιεινής και ασφάλειας, ενώ το μόνο μέτρο στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση ήταν να στείλει στα σχολεία τεράστιες μάσκες και παγουρίνο και τελικά να ανοιγοκλείνει τα σχολεία με πολλαπλές μορφωτικές, ψυχολογικές, κοινωνικές συνέπειες για τους μαθητές.
Με συνθήματα όπως «70 δισ. στις επιχειρήσεις και ούτε ένα ευρώ για αίθουσες - προσλήψεις», «δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», κατήγγειλαν το ότι δε διατέθηκε ούτε ένα ευρώ για μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις, για τις αναγκαίες προσλήψεις, την εξασφάλιση υποδομών.
Η κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια της Παράστασης Διαμαρτυρίας που έγινε 14/1 στο υπουργείο Παιδείας, με εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές να αναδεικνύουν συνολικά τις ευθύνες της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας την άρνησή τους να συναντήσουν εκπροσώπους τους και να ακούσουν τα αιτήματά τους.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει ήδη οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 21 Γενάρη μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές, εντείνοντας τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική, καθώς και στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ίδιων των ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ στη μάχη για σχολεία ανοικτά και ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης.»

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.