ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Χωρίς άδεια του ΕΟΦ το αντισηπτικό που τοποθέτησε στα σχολεία ο Δήμος

1aaa-anti-eof

 

Μείζον θέμα έχει δημιουργήσει στην Καισαριανή η αποκάλυψη ότι χωρίς άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ είναι το αντισηπτικό που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Καισαριανής στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο! Η απάντηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων σε ερώτημα της Ένωσης Γονέων Καισαριανής εκθέτει τη Δημοτική Αρχή, τόσο για τη διαδικασία και τα κριτήρια που έθεσε για την προμήθεια του σκευάσματος, όσο και για τη στάση που τήρησε όταν την κάλεσαν οι Σύλλογοι Γονέων να δώσει διευκρινήσεις. Αρχικά, απαξίωσε να το συζητήσει, ενώ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος καθύλην Αντιδήμαρχος κ. Κιτσέλλης, ο οποίος- και ενώ εκκρεμούσε η απάντηση του ΕΟΦ- χαρακτήρισε το εν λόγω σκεύασμα απλά ως “χαμηλότερων δυνατοτήτων” …
Και ενώ οι Σύλλογοι Γονέων εντείνουν τη διαμαρτυρία τους, θέτοντας συνολικότερα ζήτημα για τα μέτρα που πήρε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα των σχολείων έναντι του κορονοϊού, για το πώς διέθεσε τα κονδύλια που έλαβε από την Κεντρική Διοίκηση, από την άλλη πλευρά επικρατεί…σιγή ασυρμάτου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ τοποθέτηση, ούτε επίσημη, από το «ιδιόκτητο» σάιτ του Δήμου ή τη λαλίστατη ιστοσελίδα της Παράταξης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι στα social media δεν έχουν βγάλει κιχ!

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων:

 

«ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ που διέθεσε ο Δήμος στα σχολεία και χρησιμοποιείται από παιδιά, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό εδώ και 5 μήνες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, όπως μας απάντησε σήμερα ο Ε.Ο.Φ!

Από την πρώτη στιγμή γονείς και εκπαιδευτικοί κρατήσαμε υπεύθυνη στάση. Η Ένωση αναζήτησε τα απαραίτητα στοιχεία για την πιστοποίησή του και οι εκπαιδευτικοί σταμάτησαν αμέσως τη χρήση του. Μέχρι αυτή τη στιγμή και παρά το σάλο που έχει δημιουργηθεί τα ακατάλληλα, επικίνδυνα και χωρίς άδεια κυκλοφορίας προϊόντα ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ! Για άμεση χρήση ο Δήμος έστειλε μόνο ένα μικρό αριθμό από μπουκαλάκια των 300ml στα σχολεία που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο προβληματισμός έχει τεθεί στον Αντιδήμαρχο από τις 14/12 με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας να είναι τότε καθησυχαστικός. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης ο Αντιδήμαρχος αφιέρωσε μόλις 29 δευτερόλεπτα για την υπόθεση αυτή και χαρακτήρισε το εν λόγω σκεύασμα απλά ως “χαμηλότερων δυνατοτήτων”.»

 

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού


O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή για τα ακατάλληλα, επικίνδυνα και χωρίς έγκριση του ΕΟΦ αντισηπτικά που μοιράστηκαν στα σχολεία:

 

«Κύριε Κιτσέλλη,

Με μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής, για την χρήση ακατάλληλου αντισηπτικού στα σχολεία του Δήμου μας κατά το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας τους. Το εν λόγω αντισηπτικό φαίνεται ότι αφ, ενός δεν πληροί τις προδιαγραφές χρήσης ως αντισηπτικό, λόγω της πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε βιοκτόνο παράγοντα και αφετέρου μπορεί να θεωρηθεί και επικίνδυνο για την υγεία των χρηστών (παιδιών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού), όντας προϊόν για βιομηχανική χρήση, σύμφωνα με την ετικέτα του ίδιου του προϊόντος.

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε τόσο από τον Δήμο όσο και από τη Διεύθυνση του Σχολείου όπως μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνση του εν λόγω προϊόντος από τα σχολεία μας, καθώς και την αντικατάστασή του από ικανές ποσότητες άλλου εγκεκριμένου και κατάλληλου για τον σκοπό αντισηπτικού.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να επιληφθείτε ζητημάτων, όπως η παροχή επαρκών και κατάλληλων υλικών καθαρισμού, απολυμαντικών, γαντιών και υλικών προστασίας για τις καθαρίστρ1ες, προκειμένου να καθαρίζονται και απολυµαίνονται σωστά οι χώροι των τάξεων και οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως οι τουαλέτες.

Λόγω της σημαντικότητας του ζητήματος για την υγεία των παιδιών, προσδοκούμε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου στα παραπάνω, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων.»

 

Ο Σύλλογος του 3ου Δημοτικού

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Καισαριανής έστειλε αίτημα στη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα ακατάλληλα και χωρίς έγκριση του ΕΟΦ αντισηπτικά.

 

«ΠΡΟΣ: Αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Κιτσέλλη Μάνο

ΘΕΜΑ: Ακατάλληλα αντισηπτικά

Ενημερωθήκαμε από εκπαιδευτικούς και από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, ότι τα αντισηπτικά με τα οποία ο Δήμος είχε προμηθεύσει τα σχολεία, τουλάχιστον από το καλοκαίρι, δεν τηρούν τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ και δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη αντισηψία.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, θεωρούμε ότι η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού, πρέπει να αποτελεί την άμεση προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Έχοντας ως στόχο την ομαλή και απροβλημάτιστη σχολική λειτουργία αιτούμαστε την άμεση αντικατάσταση των ακατάλληλων αντισηπτικών με αντισηπτικά που έχουν τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ και του ΕΟΦ.»

 

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Απάντηση Δήμου Βύρωνα για τις καταγγελίες περί εμβολιασμού  εκτός σειράς

Απάντηση Δήμου Βύρωνα για τις καταγγελίες περί εμβολιασμού εκτός σειράς

«Ουδεμία παρατυπία και εξωθεσμική παρέμβαση» στον εμβολιασμό του δημάρχου και δυ..

Readmore

Αλήθειες και ψέματα για το Καισάριο

Αλήθειες και ψέματα για το Καισάριο

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου,..

Readmore

Ο αετός κι ο δράκος: ο νέος ψυχρός πόλεμος

Ο αετός κι ο δράκος: ο νέος ψυχρός πόλεμος

Η πολιτική των ΗΠΑ για «ανάσχεση» της Κίνας είναι μάταιη     Του Finian Cunningham &..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: 350 rapid test  από την Περιφέρεια, 2 τα κρούσματα

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: 350 rapid test από την Περιφέρεια, 2 τα κρούσματα

  Ένα ακόμη rapid test έγινε σήμερα στην Καισαριανή, αυτή τη φορά στο Δημαρχείο της ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στη νέα εποχή της ανακύκλωσης με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στη νέα εποχή της ανακύκλωσης με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα

Στη νέα εποχή συλλογής οργανικών αποβλήτων θα μπει ο Δήμος Ζωγράφου μετά το καλοκ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.