Τι ΔΕΝ έκανε ο Δήμος Καισαριανής για την υγιεινή των σχολικών μονάδων

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

 

1aaa-lask-kitselis11 σημεία που προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε στις δημοτικές παρατάξεις από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μ. Κιτσέλη, την Τρίτη 1/9, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, τονίζοντας ότι παραμένουν στο ακέραιο οι ανησυχίες που υπάρχουν για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία:

 


«…Αυτά που αποκομίσαμε είναι:

 

1. Οι πολυδιαφημισμένες μάσκες– το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση- δεν έχουν φτάσει καν στο Δήμο! Η ΚΕΔΕ που θα κάνει τον διαγωνισμό προμήθειας άνοιξε τις προσφορές στις 1/9!.Έτσι για εξασφάλιση διανομής μάσκας πριν τις 14/9, ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι μόλις τελείωσε μια μελέτη για να πάρει ο Δήμος ένα επιπλέον ζεύγος μάσκες για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

2. Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα στείλει νέα αντισηπτικά. Ο κος Κιτσέλης ανέφερε ότι τα μεν νηπιαγωγεία και τα δημοτικά έχουν περίσσευμα αντισηπτικών από πέρυσι, ενώ τα αντισηπτικά στα Γυμνάσια- Λύκεια, που δεν έχουν περίσσευμα, θα δοθούν από την παραγγελία του Δήμου.

 

3. Οι σχολικές καθαρίστριες δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, καθώς άργησε η διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο και όπως πιστεύει θα βρίσκονται στα σχολεία την Παρασκευή αυτή. Από την 1η/9 την καθαριότητα στα σχολεία πραγματοποιούν οι 17 έκτακτοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, των οποίων η 4μηνη πρόσληψή τους τελειώνει σε 1 μήνα. Εν τω μεταξύ αναμένει για την ενίσχυση της καθαριότητας των σχολείων τους 8μηνίτες βοηθούς από τον ΟΑΕΔ, παραδεχόμενος ότι οι 12 συμβασιούχες (οι 2 από αυτές μερικής απασχόλησης) και οι 3 αορίστου καθαρίστριες δεν αρκούν για το αυξημένο έργο λόγω πανδημίας, αλλά και για τις 6 επιπλέον αίθουσες της 2χρονης προσχολικής αγωγής που δεν προέβλεψε το Υπουργείο. Στην ερώτηση αν έχει έρθει το κονδύλι για την πληρωμή των 12 σχολικών καθαριστριών η απάντηση ήταν ότι αναμένεται.

 

4. Θα γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους από Δευτέρα 7/9.

 

5. Η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει θερμομέτρηση έξω από τα σχολεία, ούτε υπάρχει αντίστοιχη κατεύθυνση από τον Δήμο.

 

6. Ο Δήμος δεν έχει δυνατότητα να κάνει τεστ στους εκπαιδευτικούς για προληπτικούς λόγους, αλλά ούτε και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων ή τους εργαζόμενους στα Κυλικεία! Όπως μας είπε ο κος Κιτσέλης απευθύνθηκε στον ΕΟΔΥ και έλαβε την απάντηση ότι δεν υπάρχει επάρκεια. Δυστυχώς υπήρξαν και αντίστοιχες δηλώσεις σήμερα από την κυβέρνηση.

 

7. Για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και το κλείσιμο τμημάτων που ήδη λειτουργούσαν, ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Βρίσκεται σε επαφή με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

8. Για την τοποθέτηση των 6 κοντέινερ είπε ότι ελπίζει να έχουν τοποθετηθεί μέχρι την έναρξη τα 5 και το τελευταίο, το οποίο θα τοποθετηθεί στο 3ο νηπιαγωγείο, να είναι έτοιμο περί τα τέλη του Σεπτέμβρη. Η εύλογη ερώτηση τι θα κάνουν τα 20 νήπια που θα μείνουν χωρίς σχολείο για 1-2 βδομάδες έμεινε αναπάντητη.

 

9. Για τις επισκευές στα σχολεία με βάση την προηγούμενη χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ19) οι επισκευές δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για την νέα ΣΑΤΑ του 2020 που θα έπρεπε να τρέχει δεν έχει ξεκινήσει και μας παρέπεμψε στην Τεχνική Υπηρεσία.

 

10. Σε ερώτηση πώς βλέπει τα κοντέινερ, τους χρωματιστούς τσίγκους, τώρα που τοποθετήθηκαν και όπου μπορούν να μπουν έως και 25 τετράχρονα, μέσα στα κλιματιστικά παρά τον κορονοϊό, δήλωσε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Θα εξετάσει καλύτερα το ενδεχόμενο να συνδεθούν με φυσικό αέριο (…κάποια στιγμή) και θα δει αν μπορούν να μπουν μπάρες για τα ΑΜΕΑ ( το άνοιγμα της πόρτας των κοντέινερ είναι 1μ πλάτος… !)!

 

11. Για την ενίσχυση των σχολικών ταμείων που δεν έχει γίνει παρά την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου από το κράτος για τον σκοπό αυτό και το αίτημα των σχολικών επιτροπών, δήλωσε ότι θα το δουν. Θυμίζουμε ότι τα σχολικά ταμεία επιβαρύνθηκαν με το αυξημένο κόστος συνολικά των υλικών καθαριότητας αλλά και των πρώτων αντισηπτικών, δεν έχουν έσοδα από τα κυλικεία, πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων παιδιών λόγω 2χρ προσχολικής κ.λπ.

 

 

Σημειώνουμε ότι η ενημέρωση αυτή γινότανε μισή ώρα μετά την επίσημη ενημέρωση για μεταφορά την έναρξης των σχολείων μια βδομάδα μετά!
Αν δεν είχε γίνει η αναβολή αυτή όλα όσα εξαγγέλλονται (και ούτως ή άλλως δεν επαρκούν) μάσκες – αντισηπτικά– καθαρίστριες – εκπαιδευτικοί δεν θα είχαν φτάσει στα σχολεία …ούτε από την Κυβέρνηση – ούτε από την Περιφέρεια - ούτε από τον Δήμο.
Οι εργαζόμενοι γονείς αντιμετωπίζουν μαζί με την αγωνία για την υγεία, την μορφωτική εξέλιξη των παιδιών τους και την εργασιακή ζούγκλα που φέρει πια και την υποχρεωτική 3ωρη υπερωρία για 4 μήνες, προσφορά στους εργοδότες, αν κάποιος γονιός ζητήσει άδεια λόγω κορονοϊού
Ακόμα πιο σοβαρή είναι η στάση Κυβέρνησης- Περιφέρειας – Δήμου, ανάλογα με τις ευθύνες καθενός, που αυτούς τους 7 μήνες από το πρώτο κύμα της πανδημίας έως σήμερα δεν έχουν σκύψει στα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης, τα κτηριακά και τα παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν, της έλλειψης χρηματοδότησης και επαρκών, μόνιμων διορισμών, της σχολιατρικής υπηρεσίας και υγιεινής. Προβλήματα που χρονίζουν και απλά ξεχείλισαν λόγω της πανδημίας.
Αυτό το σύστημα που βάζει υπεράνω όλων το κέρδος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων δεν μπορεί να σώσει το λαό και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Το κίνημα πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, χωρίς καμία αναμονή.»

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής     Παραθέτουμε την απάντη..

Readmore

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στη χθεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο..

Readmore

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τη..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.