Το Σκοπευτήριο στο «σκαμνί»

skopeftzokasΑύριο, Παρασκευή, στις 10.00" ώρα το πρωί, στο Δ΄ Μονομελές (κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων), γίνεται η δίκη του πρώην Δημάρχου Καισαριανής Σπύρου Τζόκα και του Δημοτικού Συμβουλίου του έτους 2009, οι οποίοι κατηγορούνται από την ΠΣΕ (σκοπευτική εταιρεία), ότι έπραξαν παράνομα για την ίδρυση του Πανελλήνιου Μουσείου Εθνικής Αντίστασης!
Όπως τονίζεται από την παράταξη, η παρουσία όλων πρέπει να είναι δυναμική.


Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής:


«Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και των αιρετών για την προάσπιση της ιστορικής μνήμης και των συλλογικών μνημείων της.

Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν πριν από λίγες μέρες: Ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτσώκας, ο τότε αντιδήμαρχος, Κώστας Τάσος, και ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Γιάννης Κουβάς, τιμωρήθηκαν από το Δικαστήριο με ποινή ενός έτους, ύστερα από μήνυση της ΠΣΕ (Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρία). Τιμωρήθηκαν, επειδή αγωνίστηκαν για την ιστορική μνήμη, για την πατρίδα μας.

Οι αγώνες για να αποδοθεί ο χώρος του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον λαό και την ιστορική μνήμη όχι μόνο ποινικοποιήθηκαν, αλλά και τιμωρήθηκαν.

 

Και έπεται συνέχεια: Στις 9 Μαΐου, ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών, δικάζεται ακόμη ένας πρώην δήμαρχος, ο Σπύρος Τζόκας (υποψήφιος τώρα αντιπεριφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής») και σύσσωμο το τότε δημοτικό συμβούλιο του 2009, που κατηγορούνται από την ΠΣΕ ότι έπραξαν παράνομα για την ίδρυση του Πανελλήνιου Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, όπου έναν εγκαταλειμμένο σκουπιδότοπο τον μετέτρεψαν σε κόσμημα και τόπο μνήμης και περισυλλογής.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, αποτελεί χωρική ενότητα με βαρύ και σημαίνον ιστορικό φορτίο. Τόπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας για λευτεριά και κοινωνική απελευθέρωση. Τόπος θυσίας.

Αποτελεί το αδιαμφισβήτητο τοπόσημο της πόλης της Καισαριανής. Διαχρονικά αποτέλεσε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ της Πανελλήνιας Σκοπευτικής εταιρίας που επιμένει να βεβηλώνει τον ιερό χώρο και του λαού της πόλης μας που εμμένει στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού τόπου σε δημόσιο με σημαίνοντα κοινωνικά χαρακτηριστικά .

Ο αγώνας του λαού, των εργαζομένων και των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση θα δικαιωθεί. Όχι μόνο δικαστικά με την αθώωσή τους, αλλά και ιστορικά, με την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των δυνάμεων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε ένα χώρο οργάνωσης των συλλογικών αντιστάσεων, σε κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης και σε πυλώνα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού και αλλαγής πορείας της χώρας…. σε χώρο αντίστασης.

 

Η απάντηση είναι μία: «Φτάνει πια, Ανατροπή Σήμερα».

Καλούμε όλους και όλες στο Δ΄ Μονομελές στο «κτίριο 9» της πρώην σχολής Ευελπίδων, την Παρασκευή, 9 Μαΐου, να υπερασπιστούμε την ιστορική μνήμη και την εθνική αντίσταση του λαού μας.»

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

  Ο Δήμος Καισαριανής καλεί στις 24 Μαΐου 2023, στις 20:00, στον Δημοτικό θερινό κινη..

Readmore

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει μέχρι 31 Μαΐου την περιοδική έκθεση +αισθή..

Readmore

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Ο Δήμος Καισαριανής συνεχίζει τη λειτουργία της πλατφόρμας Novoville, παρέχοντας τό..

Readmore

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

  Το πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων της Ανάληψης, φορά..

Readmore

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Προχωράμε όλοι μαζί δυνατά για να πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά. Με ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.