Όταν αθωώνεται ο Καζάκος και καταδικάζεται ο Μπαρτσώκας…

 

skopeftirioΕύλογες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του 10ου Τριμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να επιβάλλει ένα χρόνο φυλάκιση στον πρώην δήμαρχο της Καισαριανής Θανάση Μπαρτσώκα, στον πρώην αντιδήμαρχο, Κώστα Τάσσο και στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιάννη Κουβά για την κατάληψη του Σκοπευτηρίου. Αίτημα της κατάληψης ήταν να δοθεί ο χώρος για μνημείο και μουσείο Εθνικής Αντίστασης, και φυσικά συμμετείχαν εκατοντάδες Καισαριανιωτών.
Η πρόεδρος του πρωτοδικείου, προχώρησε σε μια πρωτοφανή εκτίμηση εξομοιώνοντας τις παρεμβάσεις του Δημάρχου και των πολιτών στον «ιδιωτικό χώρο» της Σκοπευτικής Λέσχης- η οποία είχε υποβάλει και τη σχετική μήνυση- με τις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο(!!!)

 

 

 

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής τονίζει:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους σ/φους Θανάση Μπαρτσώκα και Κώστα Τάσσο, πρώην Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Καισαριανής, καθώς και στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιάννη Κουβά.
Η απόφαση του 10ου Τριμελούς Πρωτοδικείου να τους επιβάλλει ένα χρόνο φυλάκιση για την κατάληψη του Σκοπευτηρίου στην οποία συμμετείχε ολόκληρος ο Λαός της Καισαριανής, με αίτημά του να δοθεί ο χώρος του Σκοπευτηρίου για μνημείο και την δημιουργία Μουσείου για την Εθνική Αντίσταση, μας προκαλεί σκέψη και οργή.

Η ποινή αυτή επιβάλλεται σε όλο τον Λαό της Καισαριανής και στην ίδια την ιστορική μνήμη. Είναι ύβρις στην Δημοκρατία, και τους αγώνες του Λαού μας.

Εντάσσεσαι στα πλαίσια της συστηματικής επιχείρησης εκβιασμού και εκφοβισμού κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε ανθρώπου ή συλλογικότητας που επιλέγει την αντίσταση και τον αγώνα ενάντια στις επιλογές του μνημονιακού συστήματος, και αποσκοπεί στην κάμψη των αντιστάσεων του λαού μας, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τους ίδιους, αλλά και συνολικά για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Στόχος και πάλι η εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και η εγγραφή της Ιστορίας στο ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι γνωστό σε όλους ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, και είναι προφανές ότι μέσω της απόφασης επιχειρείται με κάθε δυνατό τρόπο να ανακοπεί η νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και στις τρείς κάλπες, αλλά και να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των μελών του. Θα είμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες του Λαού και των Πολιτών, με κάθε προσωπικό για εμάς κόστος!! Έχουμε να δηλώσουμε ότι ούτε φοβόμαστε, ούτε φοβηθήκαμε, ούτε σταματάμε, ούτε θα σταματήσουμε.

Τόσο στις Δημοτικές, όσο και στις Περιφερειακές, και στις Ευρωεκλογές, ο Λαός μας θα δώσει την απάντησή του, η οποία θα σημάνει την αρχή του τέλους της πιο καταστροφικής Κυβέρνησης, που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.»


Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Ιωαννίδης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Καισαριανή πόλη για όλους»:

«Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε την απόφαση του 10ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον πρώην Δήμαρχο, Θανάση Μπαρτσώκα, τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Τάσσο και στον συμπολίτη μας κ. Κουβά, για την δράση τους στη διεκδίκηση του χώρου του Σκοπευτηρίου από την ΠΣΕ.
Παραβλέποντας την ατυχή χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης απόφασης, που ενδέχεται να επηρεάσει το ήρεμο πολιτικό κλίμα που έχουμε στην πόλη μας, εν όψει των Δημοτικών εκλογών, θέλουμε να προβούμε σε ένα και μόνο σχόλιο.
Παρά τις μεγάλες διαφωνίες μας στους χειρισμούς, για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος, από όλες τις Δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα, είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε έναν από αυτούς που σήμερα «καταδίκασε» η Ελληνική δικαιοσύνη. Και αν το «γράμμα» του νόμου τάσσεται με την πλευρά της ΠΣΕ, το «πνεύμα» του όμως, και το δίκαιο γενικότερα, θα σταθούν τελικά αταλάντευτα και οριστικά στο πλευρό της πόλης μας, και του Λαού της. ΑΜΕΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.»

 

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

100 χρόνια Καισαριανή: γιορτή στην «ΑΙΟΛΙΑ» για τα γενέθλια θεμελίωσης της πόλης

  Ο Δήμος Καισαριανής καλεί στις 24 Μαΐου 2023, στις 20:00, στον Δημοτικό θερινό κινη..

Readmore

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία, Μουσείο Γουναρόπουλου αυτή την Τετάρτη

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει μέχρι 31 Μαΐου την περιοδική έκθεση +αισθή..

Readmore

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Τι πέτυχε η Καισαριανή με την πλατφόρμα Novoville

Ο Δήμος Καισαριανής συνεχίζει τη λειτουργία της πλατφόρμας Novoville, παρέχοντας τό..

Readmore

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

Βύρωνας: Το Γυμναστήριο των σχολείων της Ανάληψης άλλαξε και στην όψη!

  Το πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων της Ανάληψης, φορά..

Readmore

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι της «Νέας Αρχής για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Προχωράμε όλοι μαζί δυνατά για να πάμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά. Με ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.