Μια συζήτηση για τα οικονομικά του Δ. Ζωγράφου

 

deligiaΞεχειλώνει ή συνεχίζεται το συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου Ζωγράφου; Επιβλήθηκαν κάποια πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας και ένεκεν ποίου; Έχει κανόνες και όρια η κριτική των πολιτικών προσώπων και ποια είναι αυτά;
Ιδού τα ερωτήματα που «μοχλεύει» ο διάλογος μεταξύ της μηνιαίας κοινωνικοποιτικής έκδοσης «Ζωγραφόpolis» και της Αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Βαρσαμιδάκη.

 

Στο τεύχος του Ιανουαρίου που μας πέρασε, υπό τον τίτλο «Zografopontikas προς Αντιδήμαρχο Οικονομικών» και φωτογραφία πίνακα που αναπαριστά- κατά πάσαν πιθανότητα- τη Μεγάλη Αικατερίνη, η «Ζωγραφόpolis» έγραψε:

«Το συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου μήπως αρχίζει και ξεχειλώνει σιγά-σιγά;
Δεν μας έφτανε το δεκαχίλιαρο που πληρώσαμε επειδή άσχετο αθλητικό σωματείο χρησιμοποιούσε αίθουσα που πλήρωνε ο Δήμος υποτίθεται για αθλητικές δραστηριότητες σε γυναίκες;


Αληθεύει ότι επιβλήθηκε στον Δήμο πρόστιμο 6.100 ευρώ από την Επιθεώρηση Εργασίας για θέμα υπερωριών;
Αληθεύει ότι επιβλήθηκε και επιπλέον πρόστιμο 16.000 ευρώ για παραπλήσιο λόγο;
Θα τα πληρώσουν πάλι οι δημότες;»

 

 

 

Στο επόμενο τεύχος του Φεβρουαρίου, η «Ζωγραφόpolis» έχει λάβει απάντηση από την Αντιδήμαρχο, κ. Βαρσαμιδάκη. Την αναφέρει, χωρίς να τη δημοσιεύει αυτούσια, και την απαντά ως εξής:


«Στο προηγούμενο τεύχος είχαμε ρωτήσει την Αντιδήμαρχο οικονομικών αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στον Δήμο από την επιθεώρηση εργασίας για ποσά τις τάξεως των 6.000€ και 16.000€ περίπου. Σε επιστολή που μας έστειλε μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει ότι έχουν επιβληθεί τα συγκεκριμένα προστύμματα, αλλά η ίδια δεν είχε καμία αρμοδιότητα.
ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιανού αρμοδιότητα είναι;
Ποιος προΐσταται διοικητικά τις διεύθυνσης προσωπικού;

Στην συνέχεια της επιστολής της μας «επιπλήττει» γιατί δεν αναφερόμαστε στα προστύμματα της προηγούμενης διοίκησης.

Για τον πολύ απλό λόγο Κα Βαρσαμιδάκη διότι πρώτων η προηγούμενη διοίκηση κρίθηκε το 2010 από τον λαό του Ζωγράφου και δεύτερον εσείς είστε πλέον διοίκηση και εσείς θα κριθείτε στις εκλογές του Μαΐου.

Και θα κριθείτε για αυτά που πράξατε ή παραλείψατε να πράξετε και ΟΧΙ για το τι έκανε η προηγούμενη διοίκηση.»


Ιδού τώρα, ολόκληρη η επιστολή της κ. Βαρσαμιδάκη:


marimesa«Προς τον Εκδότη του περιοδικού «ΖωγραφόPOLIS»


Στην σελίδα 12 του παραπάνω περιοδικού τεύχος 29 Ιανουαρίου 2014 με τίτλο προς Αντιδήμαρχο Οικονομικών και κάτω από φωτογραφία Βικτωριανής εποχής, αναφέρεσθε σε ερωτήματα τα οποία εμφανίζονται κατά την σύνταξη των προτάσεων ως αληθή και πραγματικά γεγονότα.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την ενημέρωση των αναγνωστών σας πληροφορώ τα παρακάτω.
Οι Οικονομικές Υπηρεσίες όσο και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν είχαν ούτε έχουν καμία αρμοδιότητα και στην συγκεκριμένη περίπτωση ούτε υπαιτιότητα σε θέματα και οργάνωση των Διοικητικών Υπηρεσιών και Δομών του Δήμου Ζωγράφου και εκ τούτου με εσκεμμένη παραπληροφόρηση αναφέρεσθε στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ως τίτλο του εν λόγω δημοσιεύματος.
Ο Δήμος Ζωγράφου και από ότι με ενημέρωσε και η Νομική Υπηρεσία έχουν καταθέσει τα δέοντα διοικητικά μέτρα (αίτηση τόσο αναβολής όσο και διακοπής) για αντίκρουση των παραπάνω προστίμων. Επιπλέον από ότι ενημερώθηκα μετά το συμβάν των προστίμων ουδέποτε κοινοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και του ΣΕΠΕ οι σχετικές εγκύκλιοι με τα όσα οφείλει η Δ/νση Διοικητικού να πράττει, στο πλαίσιο του νέου συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
Το συμμάζεμα των οικονομικών συνεχίζεται και είναι εξαιρετικά δύσκολο και νομικά περίπλοκο.
Οι Δημότες δεν θα πληρώνουν αμέλειες ή παραλείψεις άλλων διοικήσεων, μάλιστα ο Δήμος Ζωγράφου καταβάλλει και δίνει μάχη και για την μείωση των Δημοτικών βαρών προς όφελος του Δημότη. Το όψιμο όμως ενδιαφέρον δεν το είδαμε για το ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα από τις παραλείψεις ή τις αμέλειες των προηγουμένων διοικήσεων.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω για μια ακόμα φορά πως η σημερινή Διοίκηση του Κώστα Καλλίρη σέβεται και αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ του Δήμου.

 

Μερικά σχόλια όσον αφορά την φωτογραφία κάτω από τον τίτλο:
Είναι στην κρίση και στην ευχέρεια του κάθε εκδότη να δημοσιεύει απόψεις ή και πληροφορίες αλλά και υποχρέωση του από την δημοσιογραφική δεοντολογία όπως στις υπόλοιπες σελίδες φιλοξενούνται φωτογραφίες προσώπων στη φυσική τους εικόνα κατά αναλογικότητα θα έπρεπε και στην σελίδα 12 να υπήρχε κάτι αντίστοιχο.
Θεωρώ απαράδεκτη και ανήθικη την εικόνα του δημοσιεύματος και μάλιστα ιστορικής εποχής που είχε χαρακτηρισθεί ιστορικά για τον φεουδαρχισμό της. Εκτός εάν η Δ/νση του περιοδικού σας αρέσκεται σε σεξιστική και αντιφεμινιστική δημοσιογραφία.»

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Επεκτείνεται διαρκώς το πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων για κοινά οικιακά απορρί..

Readmore

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Ανασχεδιάζοντας την Πλατεία Άνοιξης

Παρεμβάσεις 2,3 εκατ. ευρώ στο Κέντρο του Ζωγράφου   Στα μέσα Μαΐου ο Δήμαρχος Ζω..

Readmore

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ξημερώνει ο αιώνας των πόλεων και των Δημάρχων!

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στη ΖΩ2 &nb..

Readmore

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

«Αγράμπελη Books» και…πάστα φλώρα!

Το διαδραστικό βιβλιοπωλείο των νοτίων προαστίων! Δευτέρα βράδυ και η κίνηση στο..

Readmore

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Η Καρολάιν διάλεξε τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας

Του Σπύρου Τζόκα   Περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή και μερικές φορές είναι αμε..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.