Κυριακή γιορτή και σχόλη....

Eimaste klistaΉρθαν και τα αποτελέσματα για να μας επιβεβαιώσουν ότι τελικά δεν είναι, ότι ο Έλληνας δεν είχε χρήματα να ψωνίσει, αλλά του έλειπαν λίγες προσφορές ακόμη και φυσικά η Κυριακή από το πρόγραμμα!
Η Εικόνα της αγοράς λοιπόν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.
-Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά (εκτός της καθιερωμένης Κυριακής των Χριστουγέννων), τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά με βάση το νέο εφαρμοστέο Νόμο, καθώς την περίοδο 1 έως 9 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται πλέον Mid-Season Εκπτώσεις. Την ημέρα αναφοράς η ΕΣΕΕ όρισε εξειδικευμένους ερευνητές σε όλα τα κεντρικά εμπορικά κέντρα του λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και σε κεντρικές πόλεις της Περιφέρειας. Οι ερευνητές μέσω της επιτόπιας παρατήρησης διέκριναν τόσο ποιοι δρόμοι του εμπορικού κέντρου λειτούργησαν κανονικά σε κάθε περιοχή, όσο και την αναλογία κλειστών-ανοιχτών καταστημάτων την ημέρα αυτή και το ύψος της εμπορικής κίνησης και επισκεψιμότητας στην εμπορική αγορά. Σε ορισμένες κεντρικές πόλης της περιφέρειας, η εικόνα της αγοράς, δόθηκε από τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο. Τα αποτελέσματα της επιτόπιας παρατήρησης αναλυτικά αποτυπώνονται παρακάτω:


Κέντρο Αθήνας
Στην εμπορική αγορά της Αθήνας, στην οδό Ερμού υπήρξε υψηλή εμπορική κίνηση, τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά. Στην οδό Αθηνάς, Ακαδημίας και Σταδίου τα καταστήματα ήταν κυρίως κλειστά. Επί των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου το ήμισυ των καταστημάτων ήταν κλειστά και τα υπόλοιπα ανοιχτά. Παρατηρήθηκε ότι 393 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας παρέμειναν κλειστά την Κυριακή (Περιοχές Αθηνάς, χαμηλά Σταδίου, Ακαδημίας).
Πατησίων
Επί της οδού Πατησίων από το ύψος της Ομόνοιας έως τα Άνω Πατήσια τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά ενώ ένας αξιοσημείωτος αριθμός ήταν κλειστά (αρ.κλειστων:103). Αρκετά μαγαζιά δεν έμειναν ανοιχτά μέχρι τις 20:00 το βράδυ όπως είχε ανακοινωθεί και έκλεισαν στις 15:00 το μεσημέρι. Υπήρξε μεγάλη δυσκολία εντοπισμού ακριβούς αριθμού από τις 15:00 και μετά καθώς στην περιοχή τα μαγαζιά «κατεβάζουν ρολά» και είναι εύκολο να παρερμηνευτούν τα «λουκέτα» με τα μαγαζιά που δεν βρίσκονται σε λειτουργία, γι’ αυτό το λόγο ο αριθμός των κλειστών είναι ενδεικτικός. Σημειώθηκε περιορισμένη κινητικότητα και τα μαγαζιά ήταν άδεια.
Κολωνάκι
Υψηλή επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε στην εμπορική αγορά του Κολωνακίου (οδοί παρατήρησης: Ηρακλείτου, Τσακάλωφ, Πατρ. Ιωακείμ, Αναγνωστοπούλου, Βουκουρεστίου, Μαρασλή, Κανάρη, Σκουφά), καθώς η γενική εικόνα της αγοράς ήταν ότι τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά, με ελάχιστες περιπτώσεις κλειστών. Στην αγορά παρατηρήθηκε αυξημένη εμπορική κίνηση και ο κόσμος φαίνεται πως πραγματοποιούσε αγορές, καθώς οι περισσότεροι κρατούσαν τσάντες με ψώνια.  Στην οδό Σόλωνος το τμήμα του εμπορικού δρόμου που ανήκει γεωγραφικά στην περιοχή του Κολωνακίου επικρατούσε η εικόνα των ανοιχτών καταστημάτων (περίπου 11 κλειστά), σε αντίθεση με την εικόνα της κεντρικής οδού Σόλωνος προς Ομόνοια, η οποία διαφοροποιείται εντελώς, με ως γενική εικόνα μιας «κλειστής» αγοράς και ελάχιστα καταστήματα ανοιχτά (19 κλειστά). Στην οδό Σόλωνος υπήρξε πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα. 
Πειραιάς
Τα καταστήματα στο αυστηρά εμπορικό άξονα της πόλης παρέμειναν ως γενική εικόνα σε λειτουργία την ημέρα αναφοράς. Στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, Βασιλέως Γεωργίου και Σωτήρος Διος τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά σε όλη την έκταση του εμπορικού δρόμου με ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις καταστημάτων οπτικών και υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων (φωτογραφεία).  Στην κεντρική εμπορική οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος της 2ας Μεραρχίας προς Σαχτούρη, τα μαγαζιά παρέμειναν στην πλειονότητά τους κλειστά, με κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ανοιχτών, ενώ στο εμπορικό της κομμάτι από Μπουμπουλίνας μέχρι Τσαμαδού και λίγο πιο κάτω παρέμειναν κυρίως ανοιχτά. Στο εμπορικό κομμάτι της αγοράς του λιμανιού, στον εμπορικό δρόμο Γούναρη τα καταστήματα έμειναν κλειστά, ενώ στην Εθνικής Αντιστάσεως η γενική εικόνα είναι μιας αγοράς σε λειτουργία με ορισμένες περιπτώσεις κλειστών, ανοιχτά έμειναν και τα καταστήματα στο λιμάνι επί της Ακτής Μιαούλη.
Στο κεντρικό εμπορικό δρόμο Τσαμαδού στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως έως Ηρώων Πολυτεχνείου η πλειονότητα ήταν ανοιχτά ενώ στο κομμάτι της από Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Λαμπράκη τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά. Στην οδό Γρ. Λαμπράκη το αυστηρά εμπορικό της κομμάτι από Ακτή Μουτσοπούλου μέχρι Γεωργίου, τα καστήματα ήταν ανοιχτά εκτός από τα καταστήματα τηλεπικοινωνίων, ενώ στο κομμάτι της από Γεωργίου μέχρι Ευαγγελιστρίας τα περισσότερα καταστήματα (με ηλεκτικά είδη, συστήματα ψύξης θέρμανσης και επίπλων κουζίνας κτλ) παρέμειναν κλειστά. Στους παραδρόμους δεν φαίνεται να υπήρχε μια ομοιογένεια για να σχηματιστεί μια ενιαία εικόνα για την αγορά. Αυτό όμως που διαπιστώθηκε είναι ότι από το ύψος της Τσαμαδού μέχρι Μπουμπουλίνας τα καταστήματα ως γενική εικόνα ήταν ανοιχτά.
Γενικές Διαπιστώσεις  Στο αυστηρά εμπορικό κομμάτι τους Πειραιά που περιλαμβάνει τους εμπορικούς άξονες Β. Γεωργίου από Γρ. Λαμπράκη μέχρι Εθνικής Αντιστάσεως, Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραΐσκου από το ύψος της Σωτήρος μέχρι Τσαμαδού και στην οδό Τσαμαδού από Ηρώων μέχρι Εθνικής Αντιστάσεως η εικόνα που παρατηρήθηκε είναι η εικόνα μιας εμπορικής αγοράς σε απόλυτη καθημερινή λειτουργία με υψηλή επισκεψιμότητα. Η εικόνα των παραδρόμων διαφοροποιείται αλλά όχι έντονα καθώς τα μαγαζιά που άνοιξαν ή όχι είναι σχεδόν μοιρασμένα.  Υπήρξε κυρίως υψηλή επισκεψιμότητα από οικογένειες που όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία για μια κοινή βόλτα για «ψώνια». Περισσότερη εμπορική κίνηση παρατηρήθηκε σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, η οποία υπήρξε εντονότερη σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων του κλάδου ένδυσης και υπόδησης. Και σε αλυσίδες.
Γαλάτσι
Στην περιοχή του Γαλατσίου, οι εμπορικοί δρόμοι που παρατηρήθηκαν είναι οι οδοί Βεΐκου, Γαλατσίου, Κολοκοτρώνη. Στην οδό Γαλατσίου, τα καταστήματα ήταν κλειστά. Ως γενική εικόνα της εμπορικής αγοράς στους υπόλοιπους εμπορικούς δρόμους ήταν πως τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, υπήρξαν και κάποια κλειστά (συνολικός αριθμός κλειστών:31). Υπήρξε αρκετή εμπορική κίνηση και επισκεψιμότητα στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, χωρίς όμως να φαίνεται να πραγματιοποιούν αγορές, καθώς αρκετός κόσμος βρισκόταν στα καφέ της περιοχής.
Μαρούσι
Στην εμπορική αγορά του Αμαρουσίου στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της περιοχής (Ερμού, Δήμητρος, Πλαστήρα και παραδρόμων) τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά, ενώ ελάχιστα έμειναν κλειστά (19 κλειστά εμπορικά καταστήματα). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα καταστήματα οπτικών παρέμειναν κλειστά. Υπήρξε εμπορική κίνηση αλλά ο κόσμος δεν φάνηκε να πραγματοποιεί πολλές  αγορές. Αντίθετα, στο Mall παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση από το πρωί.
Κηφισιά
Στην εμπορική αγορά της Κηφισιάς η γενική εικόνα της αγοράς ήταν πως παρέμεινε ανοιχτή. Στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της περιοχής, Κηφισιάς, Κυριαζή, Λεβίδου, Κολοκοτρώνη, Κασσαβέτη, η πλειονότητα των καταστημάτων ήταν ανοιχτά ενώ ελάχιστος ήταν ο αριθμός των κλειστών κυρίως επί της οδούς Κηφισίας. Χαρακτηριστικά της αγοράς ήταν η υψηλή επισκεψιμότητα αλλά και εμπορική κίνηση καθώς ο κόσμος πραγματοποιούσε αγορές.
Χαλάνδρι
Στην εμπορική αγορά του Χαλανδρίου, στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους Χαϊμαντά, Πλάτωνος, Ανδρέα Παπανδρέου, τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Ενώ στη «καρδιά» του εμπορικού κέντρου τα καταστήματα ήταν ανοιχτά χωρίς κανένα κατάστημα κλειστό, σε ορισμένους περιφερειακούς δρόμους υπήρξαν και αρκετά κλειστά (σύνολο κλειστών:36). Σημειώθηκε υψηλή εμπορική κίνηση και επισκεψιμότητα στην αγορά και ο κόσμος φάνηκε πως πραγματοποιούσε αγορές.
Γλυφάδα
Στην εμπορική αγορά της Γλυφάδας, στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, Μεταξά, Κύπρου, Λαζαράκη, Παπανδρέου, Δούσμανη, Γρ. Λαμπράκη, Μπότσαρη, τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά, ενώ ένας μικρός αριθμός καταστημάτων (43) σε σύγκριση με την υψηλή συγκέντρωση εμπορικών καταστημάτων στις υπο διερεύνηση οδούς, ήταν κλειστά. Ως γενική εικόνα παρατηρήθηκε πολύ αυξημένη εμπορική κίνηση και υψηλή επισκεψιμότητα στην κεντρική αγορά.
Ν. Σμύρνη
Στην εμπορική αγορά της Ν. Σμύρνης στο εμπορικό τρίγωνο Ομήρου-Κων/νου Παλαιολόγου-Ελ. Βενιζέλου-Πλατεία Αγ. Φωτεινής-Γορδίου-Τροίας, τα καταστήματα ήταν ανοιχτά με μικρό αριθμό κλειστών (16). Αρκετή κίνηση και επισκεψιμότητα, υπήρξε αρκετός κόσμος που φαίνεται να πραγματοποιήσει αγορές.
Δάφνη (Λεωφ.Βουλιαγμένης)
Στην εμπορική αγορά που εκτίνεται στην Λεωφ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Δάφνης, τα μαγαζιά παρέμειναν ανοιχτά, ενώ κάποια ήταν κλειστά. Τα χαρακτηριστικά της αγοράς ήταν η μειωμένη εμπορική κίνηση και επισκεψιμότητα. Ο κόσμος δεν φαίνεται να πραγματοποιούσε αγορές ενώ αρκετά μαγαζιά ήταν άδεια.
Λεωφ. Ηρακλείου
Στη Ν. Ιωνία και επί της Λεωφ.Ηρακλείου, τα καταστήματα ήταν ανοιχτά με έναν μικρό αριθμό κλειστών. Η εικόνα της αγοράς είναι ότι υπήρξε αρκετή κίνηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποια μαγαζιά καθυστέρησαν να ανοίξουν (μετά τις 11:00). Υπήρξε κινητικότητα αλλά τα μαγαζιά ήταν άδεια.
Μοσχάτο
Στην εμπορική αγορά του Μοσχάτου στην κεντρική εμπορική οδό Στρ. Μακρυγιάννη (από το ύψος της παραλίας μέχρι το σταθμό ΗΣΑΠ Μοσχάτου), η εικόνα της αγοράς ήταν ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, ο αριθμός των κλειστών ήταν 60.  Δεν σημειώθηκε κίνηση στα καταστήματα με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ. Πολλά κλειστά είχαν θυροκολλήσει κοινή ανακοίνωση -δεν υπογραφόταν από κάποιο φορέα. Στους κάθετους της Στρ. Μακρυγιάννη δρόμους όπου εκτείνονταν εμπορικά καταστήματα, ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία κλειστά.
Π. Φάληρο
Στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Αγ.Αλεξάνδρου και καθέτων παράδρομων, παρατηρήθηκε ότι η αγορά ήταν κλειστή, με κάποια να ανοιχτά καταστήματα (60), χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.
Καλλιθέα
Στην εμπορική αγορά της Καλλιθέας, επι των οδών Δαβάκη, ένα κομμάτι της  Ελ. Βενιζέλου και στους κάθετους παραδρόμους, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, ενώ υπήρχαν και κάποια μαγαζιά που ήταν κλειστά (70). Υπήρξε μια σχετική κινητικότητα χωρίς όμως ο κόσμος να πραγματοποιεί ιδιαίτερα αγορές.
Κερατσίνι
Στην εμπορική αγορά του Κερατσινίου (στις οδούς Παπαναστασίου, Ελ. Βενιζέλου, Καλλιπόλεως, Έβρου, Θεόφραστου, Παπανικολή και Λεωφ. Δημοκρατίας,  τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά με μόλις 2 καταστήματα ανοιχτά (το σύνολο των καταστημάυτων στους δρόμους αυτούς υπολογίζεται περίπου σε 100). Καθόλου εμπορική κίνηση στους δρόμους του Κερατσινίου.
Νίκαια
Στην αγορά της Νίκαιας επί των οδών Τσαλδάρη και 7ης Μαρτίου, η γενική εικόνα ήταν πως τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά. Στις οδούς υπολογίστηκε περίπου πως υπάρχουν 200 καταστήματα εκ των οποίων μόνον τα 20 λειτούργησαν της ημέρα αναφοράς, χωρίς να υπάρχει κίνηση στο εμπορικό κέντρο της περιοχής.
Ίλιον
Η εμπορική αγορά στην περιοχή Ίλιον που παρατηρήθηκε, ήταν οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι, Πρωτεσιλάου, Ιδομενέως, Πάριδος, Φιλοκτήτου, Νέστορος, Αίαντος και Μενελάου. Στην περιοχή αναφοράς παρατηρήθηκε ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, καθώς μόλις 10 καταστήματα των συγκεκριμένων δρόμων παρέμειναν  κλειστά. Υπήρξε αρκετή εμπορική κίνηση. Σύμφωνα με ιδιοκτήτες καταστημάτων η αγοραστική κίνηση ήταν μη ικανοποιητική και ορισμένοι έμποροι δήλωσαν πως κίνηση υπήρχε στα καταστήματα όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Αξιοσημείωτο είναι πως  ζητήθηκε από τον ερευνητή καταστηματάρχη να μεταφέρω τη δυσαρέσκεια σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Επιπλέον, ένας έμπορος της περιοχής  τόνισε πως σκοπεύει να συγκεντρώσει υπογραφές από τα πλησιέστερα καταστήματα προκειμένουν να  μην ανοίξουν ξανά Κυριακή.
Πετρούπολη
Στην εμπορική αγορά της Πετρούπολης, η επικρατούσα κατάσταση αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή ήταν ότι κάποια παρέμειναν ανοιχτά και κάποια κλειστα (ανοιχτα:52, κλειστά: 46). στον κύριο εμπορικό δρόμο της Πετρούπολης (25ης Μαρτίου). Αξίζει να αναφερθεί πως σε ορισμένα καταστήματα τα οποία δεν λειτούργησαν υπήρξε αναρτημένη ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Πετρούπολης , με την οποία προτρέπονταν οι ιδιοκτήτες να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα τους την Κυριακή. Ικανοποιητική ήταν η εμπορική κίνηση.
Περιστέρι
Στην εμπορική αγορά του Περιστερίου (κέντρο και περιοχή Αγ. Ιερόθεου) τα καταστήματα ήταν κλειστά ως γενική εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, 20 καταστήματα ήταν ανοιχτά στην περιοχή του Αγ. Ιερόθεου και 70 στο κέντρο του Περιστερίου. Στην αγορά υπήρξε πολύ χαμηλή εμπορική κίνηση και μόνο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως υπήρξε κάποια σχετική εμπορική κίνηση.
ένο σημείο,  όπου περισσότερο βρίσκονται καταστήματα μεγάλων αλυσίδων ένδυσης και υπόδησης (όπως ά όν το 60% των καταστημάτων δεν άνοιξαν.
 H επαρχία με την σειρά της απέδειξε οτι καταλαβαίνει περισσότερα απο τους Αθηναίους και χαρακτηριστικό είναι οτι οι περισσότερες περιοχές δεν συμμετείχαν στο νέο μέτρο και θα αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες απο αυτές, χωρίς να έχουμε την διάθεση να αφήσουμε κάποιες έξω.
Μυτιλήνη, Εύβοια, Μεσολόγγι Λιβαδειά ,Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθος ,Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα ,Καστοριά Κέρκυρα,Κιλκίς, Λευκάδα, Κατερίνη, Πρέβεζα, Φλώρινα κ.α
-Παρ’ όλο που ο κόσμος όπως τουλάχιστον παρατηρήθηκε «διά γυμνού οφθαλμού» πλημμύρισε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο δεν υπήρχε ιδιαίτερη επισκεψιμότητα στα καταστήματα και οι τζίροι ήταν σημαντικά χαμηλότεροι του Σαββάτου, αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, σε ερώτηση αν θα θελαν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή, σχεδόν το 80% δηλώνει πως όχι. Και για μια ακόμα φορά, είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ακόμα και για το κέντρο της Αθήνας,  από τις 60 εμπορικές επιχειρήσεις του δείγματος μόνο οι 20 δήλωσαν ότι θέλουν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή. 
Πρόκειται σίγουρα για μια νέα καταναλωτική συνήθεια η οποία μπορεί σε άλλες εποχές να είχε μεγαλύτερη απήχηση και θετικές συνέπειες στην αγορά.
Η Κυριακή 3 Νοεμβρίου επιβεβαίωσε την μειωμένη αγοραστική κίνηση και το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα, κάτι που όλοι γνωρίζουμε και δεν περιμέναμε την Κυριακή για να μας το επιβεβαιώσει.
Οι οποιεσδήποτε αναφορές περί επιτυχίας του μέτρου, οι οποίες δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία αλλά υποθέσεις, μάλλον επιβαρυντικά λειτουργούν στον εκσυγχρονισμό της αγοράς.
Ας το σκεφτούμε λοιπόν καλύτερα και σοβαρά την επόμενη φορά που τα καταστήματα  όλης της χώρας θα ανοίξουν Κυριακή... τι αποτελέσματα θα έχουμε αλλά και τι αποτελέσματα θα θέλαμε να ΕΧΟΥΜΕ.-
1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

 

Τελευταία Νέα
Πάνω από 1.500 τόνοι η βοήθεια των Δήμων σε Τουρκία και Συρία

Πάνω από 1.500 τόνοι η βοήθεια των Δήμων σε Τουρκία και Συρία

Δ. Παπαστεργίου: « Η Αυτοδιοίκηση ανέδειξε για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό..

Readmore

«Τη σπίθα να κρατήσουμε αναμμένη..»

«Τη σπίθα να κρατήσουμε αναμμένη..»

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βύρωνα με Κατσώτη, Τζόκα, Δαβανέλο     Σε μια γεμάτη..

Readmore

Ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων στην ατζέντα της ΚΕΔΕ

Ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων στην ατζέντα της ΚΕΔΕ

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 21/03 το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέματα σ..

Readmore

Κλείνει για 2 βδομάδες το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα για κατεπείγουσες τεχνικές εργασίες!

Κλείνει για 2 βδομάδες το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα για κατεπείγουσες τεχνικές εργασίες!

Με απόφαση του Δήμου Βύρωνα το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Βύρωνα (Ανάληψης) θα παραμεί..

Readmore

«Ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής δεν έχει κανένα ελαφρυντικό»

«Ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής δεν έχει κανένα ελαφρυντικό»

Η τοποθέτηση του Σίμου Πολυχρονάκη, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δημοτι..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.