Ζωγράφου: Ανάκληση αποφάσεων πρόσληψης κατ' εντολή Επιθεωρητών ΔΔ

d.s.-zografouΠάρθηκε από το ΔΣ Ζωγράφου η απόφαση ανάκλησης των προσλήψεων των υπαλλήλων που εργάζονταν παράνομα στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα επί δημαρχίας Καζάκου, όπως ζητούσε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, μέσα από το πόρισμα που είχε βγάλει για την υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Ιουνίου.

 

Η εισήγηση της Διοίκησης Καλλίρη ζητούσε την ανάκληση της απόφασης, όμως, όπως τόνισε και εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, ενδεχομένως να τίθεται και θέμα αναδρομικότητας. Αν πράγματι τεθεί τελικά τέτοιο ζήτημα τότε οι εν λόγω υπάλληλοι είναι πιθανόν να υποχρεωθούν να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων που είχαν λάβει ως αμοιβή κατά το διάστημα που εργάζονταν παρανόμως. Η Διοίκηση επιφυλάχθηκε να συμβουλευτεί υπερκείμενη αρχή προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

 

Με δικολαβίστικα επιχειρήματα τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό ο τέως δήμαρχος Γιάννης Καζάκος, θέτοντας για παράδειγμα θέμα αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών. Επίσης, επιχείρησε να προβάλει ένα φιλεργατικό προφίλ λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος είχε λειτουργήσει ως ιδιωτική επιχείρηση δίνοντας τη δυνατότητα στους εν λόγω εργαζομένους να δουλέψουν και να ασφαλιστούν και αλλού. Κατά την άποψή του ο νόμος Παυλόπουλου τακτοποιούσε και τους εργαζομένους αυτούς. Κλείνοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα ογκώδες υπόμνημα, πως θα πετύχει την ανατροπή του πορίσματος.

 

Για ομηρεία των εργαζομένων αυτών από την τότε δημοτική αρχή Καζάκου μίλησαν η Τίνα Καφατσάκη από το "Μαζί για την πόλη μας" και η Ράνια Νενεδάκη από το "Κίνημα στην πόλη". Μάλιστα η κα Καφατσάκη υπενθύμισε στο σώμα την προσφυγή που είχε κάνει η παράταξή της για το θέμα αυτό στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Αντιφατική ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Καραβίδα. Από τη μια κατήγγειλε τις διαδικασίες με τις οποίες είχε γίνει η πρόσληψη των υπαλλήλων, από την άλλη όμως εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να προστατευθούν όλες οι συμβάσεις και παράλληλα να επαναπροσληφθούν και οι εν λόγω υπάλληλοι.

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από παρευρισκόμενους πολίτες στο χώρο του ΔΣ. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση συγγενούς ενός εκ των υπαλλήλων, η οποία κατηγόρησε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως έτσι όπως προχωράει η κατάσταση, οι εν λόγω υπάλληλοι θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους περίπου 25.000€.

 

Εν τέλει όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία έλαβε 27 θετικές, 3 αρνητικές ψήφους ενώ υπήρξαν και 3 αποχές, από την Λαϊκή Συσπείρωση.

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής     Παραθέτουμε την απάντη..

Readmore

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στη χθεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο..

Readmore

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τη..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.