Χυλός το πολιτικό σκηνικό στο Βύρωνα

blank-facesΜεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην τοπική πολιτική σκηνή του Βύρωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλέον θέμα ημερών η ανακοίνωση της νέας παράταξης του δημοτικού συμβούλου Αλέξη Σωτηρόπουλου, ο οποίος προχωράει στο μεγάλο βήμα. Μαζί του αναμένεται να συγκεντρώσει πρόσωπα του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, ενώ σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου θα τον ακολουθήσουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Το στοίχημα του νεαρού δικηγόρου είναι αφενός να καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του το χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς του Βύρωνα που μετά τις αλλεπάλληλες ήττες στις δημοτικές εκλογές, όταν εκφραστής της ήταν ο Κόνσουλας, αλλά και το αλαλούμ σε κεντρικό επίπεδο, βρίσκεται σε αποσύνθεση. Αφετέρου θα πρέπει να προσελκύσει ψηφοφόρους και από άλλους δημοτικούς χώρους κυρίως της Αριστεράς η οποία ανέκαθεν διέθετε ισχυρό έρεισμα στην πόλη.

 

Ο Χαρδαλιάς αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, γεγονός που προκαλεί αναταράξεις στον χώρο της κεντροδεξιάς. Μετά την μη υλοποίηση των σχεδίων που τον ήθελαν Γενικό Γραμματέα στον υπουργείο Ανάπτυξης υπεύθυνο για τα ΕΣΠΑ, αναμένεται να διεκδικήσει και 4η συνεχόμενη θητεία, προς μεγάλη βέβαια απογοήτευση ορισμένων εκ των κορυφαίων δελφίνων του, οι οποίοι φοβούνται πως αν δεν αναλάβουν πρωτοβουλία στις ερχόμενες εκλογές οι εξελίξεις και οι καταστάσεις να τους ξεπεράσουν.

 

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν το πάλαι ποτέ κραταιό σύστημα που είχε χτίσει και πέτυχε τρείς άνετες σε γενικές γραμμές νίκες το 2002, το 2006 και το 2010 να μην λειτουργεί πλέον στις νέες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.

 

Την ίδια στιγμή με σειρά εκδηλώσεων που αφορούν κυρίως την πώληση αγροτικών προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές καθώς και με την κάθετα αρνητική του στάση απέναντι στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική ο κ. Χαρδαλιάς επιχειρεί να προσαρμόσει το προφίλ του στις ανάγκες των καιρών. Με τη στάση του αυτή ευελπιστεί να υψώσει ένα ανάχωμα στον εκλογικό καλπασμό του ΣΥΡΙΖΑ που σάρωσε στο Βύρωνα στις βουλευτικές εκλογές.

 

Η ιδιαιτερότητα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Άκη Κατωπόδη και της παράταξης Δημοτική πρωτοβουλία – Στάση Βύρωνα, σε ένα δήμο όπου η Αριστερά διέθετε ανέκαθεν ισχυρές δυνάμεις έγκειται στο γεγονός πως ενώ σε όμορους δήμους έλαβε επίσης μεγάλα ποσοστά στο Βύρωνα απέκτησε ισχυρή τοπική οργανωτική παρουσία. Ενώ λοιπόν σε Δήμους όπως αυτός του Ζωγράφου αρκέστηκε σε ορισμένες συζητήσεις και κοινωνικές δράσεις, όπως αυτές του Δικτύου Αλληλεγγύης, στο Βύρωνα ελέγχει σειρά κινημάτων και έχει πραγματοποιήσει σωρεία εκδηλώσεων και παρεμβάσεων με αποκορύφωμα την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του Δημοτικού Αναψυκτηρίου. Ενώ λοιπόν η πορεία των προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτικών παρατάξεων εξαρτάται εν πολλοίς από τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, αυτό φαίνεται να μην  ισχύει στο Βύρωνα.

 

Απέναντι λοιπόν σε αυτή την αριστερή πανστρατιά που οργανώνει με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο στοίχημα του Χαρδαλιά είναι να καταφέρει να συγκρατήσει και να ηγηθεί μίας αντίστοιχης κεντροδεξιάς πανστρατιάς.

 

Αυτό βέβαια, όπως είναι λογικό, συμπιέζει τους πάλαι ποτέ ισχυρούς κεντρώους, οι οποίοι επιπλέον αντιμετωπίζουν σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα που φτάνουν μέχρι τη διάσπαση.

 

Ο Παναγιώτης Κόνσουλας με  δήλωσή του γνωστοποιεί το πολιτικό του διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, αφήνει σαφείς αιχμές για «τοπικούς συντρόφους» και καταλήγει ότι πλέον η παράταξή του είναι ανεξάρτητη κομματικά και στις ερχόμενες εκλογές εφόσον είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, θα είναι χωρίς κομματικό χρίσμα.

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου   Στις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατ..

Readmore

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

Show με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Βύρωνα για το βράδυ της Ανάστασης

  Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, 9 η ώρα, ο Δήμος Βύρωνα π..

Readmore

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Ερήμην της σχολικής κοινότητας το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία»

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής     Παραθέτουμε την απάντη..

Readmore

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Μπακογιάννης: «Το θέμα του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μαύρο-άσπρο»

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στη χθεσινή 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβο..

Readmore

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

28 εκατ. ευρώ από το «ταμείο» της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες των σχολείων

Ποσό περίπου 28 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τη..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.