Ο λόφος Κοπανά να αποδοθεί στο λαό

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

 


1aaa-dti-braxoi«Με πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών μια μεγάλη έκταση που περιλαμβάνει το λόφο «Κοπανά» και την περιοχή των πρώην λατομείων της Εργάνης –εντός της οποίας φιλοξενούνται χώροι πολιτισμού (θέατρα), αθλητισμού (γήπεδα ποδοσφαίρου) και αναψυχής παραχωρείται με βάση φερόμενους τίτλους ιδιοκτησίας του 19ου αι. σε ιδιώτες που εμφανίζονται ως κληρονόμοι παλαιών ιδιοκτητών.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο, οι Δήμοι, οι πολίτες και οι χρήστες των χώρων, μετά από δεκαετίες λειτουργίας προς όφελος όλων.


Με λίγα λόγια, χώροι σύμβολα για την περιοχή μας, που κατοχυρώθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες όλων των δημοτικών αρχών, όλων των δημοτικών παρατάξεων και όλου του λαού του Βύρωνα και μετατράπηκαν από εστία μόλυνσης, σε πηγή ζωής και δημιουργίας για την περιοχή, κινδυνεύουν να χαθούν.
Σημειωτέον ότι η διεκδίκηση αυτής της δημόσιας γης από τους ιδιώτες απορρίφθηκε το 2016 από το Πρωτοδικείο Αθηνών που παραχωρούσε την έκταση των 104 στρεμμάτων στο ελληνικό δημόσιο με χρήση στους δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού.
Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει αποφασισμένο να αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών στην περιοχή των «Νταμαριών», που αποτελεί όαση πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής όχι μόνο για το λαό του Βύρωνα αλλά και για όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα, και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους δημότες του Βύρωνα, ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης όλων των αρμόδιων (κυβέρνησης, κομμάτων, περιφέρειας) αλλά και όλων των πολιτών της Αθήνας ώστε να τους έχουμε συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα μας που θα κλιμακωθεί με πολλαπλούς τρόπους το ερχόμενο διάστημα.
Ο Δήμος μας, οι δημοτικές παρατάξεις, οι μαζικοί φορείς του Βύρωνα, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και απλοί πολίτες, απαιτούμε από την ελληνική πολιτεία να σταθεί με αποφασιστικότητα στο πλάι μας, ώστε οριστικά και αμετάκλητα να κατοχυρωθεί ο δημόσιος, κοινωφελής και δασικός χαρακτήρας του λόφου «Κοπανά» και να αποδοθεί το σύνολο της έκτασης που περιγράφεται στην απόφαση του Εφετείου στους δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και μέσω αυτών στους πολίτες.»

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμη..

Readmore

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο η διαδικασία ψηφοφορίας για την συγκρότηση των υπηρεσ..

Readmore

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

Μνημόνιο συνεργασίας για την καθολική παραγωγική λειτουργία του πληροφοριακού σ..

Readmore

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

«Την Πέμπτη 10/6 ημέρα Γενικής Απεργίας, απορριμματοφόρο φορτηγό του Δήμου Βύρωνα, ..

Readmore

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Θώδας, ανα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.