ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Η μάχη με τη «Μήδεια»

1aaa-dimos-mp

 

Μια από τις πιο δύσκολες μάχες των τελευταίων 40 ετών, απέναντι σε καιρικά φαινόμενα στην Αττική, έδωσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη βδομάδα που πέρασε. Πλέον, και ενώ σε κάποιες περιοχές η «ουρά» των επιπτώσεων έχει αφήσει το αποτύπωμά της, ήρθε η ώρα του απολογισμού.


Στο Ζωγράφου, σύμφωνα με την καταγραφή των ανθρώπων του Δήμου που βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων.
Ελέγχθηκε ο εξοπλισμός της πολιτικής προστασίας, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό, με αναστολή ακόμη και αδειών, «εξοπλίστηκε» η αλατιέρα, προετοιμάστηκαν τα οχήματα που θα κινούνταν στο χιόνι, ενώ άνοιξε η θερμαινόμενη αίθουσα της Αλέκας για όσους είχαν ανάγκη στέγης ή θέρμανσης. Με το που άρχισε η χιονόπτωση το βράδυ της Δευτέρας, ξεκίνησε η ρίψη αλατιού και παράλληλα η διάνοιξη των δρόμων με τους δύο φορτωτές και τα δύο μικρότερα bobcat που διαθέτει ο Δήμος, υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Βασίλη Θώδα και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μπουλούκου.
Στην προχτεσινή συνεδρίαση του ο Βασίλης Θώδας και ο Δήμος Μπουλούκος, μίλησαν για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και ευχαρίστησαν το προσωπικό του Δήμου.

 

Δ. Μπουλούκος: Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες του προσωπικού


«Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού» επισημαίνει ο κ. Μπουλούκος μιλώντας στη ΖΩ 2, «ο Δήμος Ζωγράφου κατάφερε να διατηρήσει ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους του Δήμου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας την ίδια στιγμή που άλλοι Δήμοι στην Αττική δεν τα κατάφεραν.»
Ο Δήμος έφερνε το αλάτι με δικά του μέσα από την Περιφέρεια Αττικής και συνολικά έγιναν πέντε δρομολόγια φορτηγών από το χώρο του Μπάντμιντον – όπου υπήρχε το αλάτι – σε χώρο του Δήμου Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να μην μείνει ποτέ η Πόλη του Ζωγράφου χωρίς αλάτι για το λιώσιμο του χιονιού.
Επίσης με δικά του μέσα, ο Δήμος Ζωγράφου απεγκλώβισε και τέσσερα λεωφορεία του ΟΑΣΑ που το βράδυ της Δευτέρας, κόλλησαν σε διάφορα σημεία και εμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Από το πρωί της Τρίτης συνεχίστηκαν κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ - παρά το γεγονός ότι συνεχίστηκε η χιονόπτωση με αμείωτους ρυθμούς- καθώς οι κεντρικοί δρόμοι ήταν ανοιχτοί, ενώ ξεκίνησε και η συγκέντρωση των κλαδιών που έσπασαν από το βάρος του χιονιού.
Από το πρωί της Τρίτης κινητοποιήθηκαν και οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία για την επιδιόρθωση βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο του Δήμου, από την πτώση των δέντρων πάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα και πέτυχαν να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος στο Δήμο στα νοικοκυριά.
Και από το βράδυ της Τρίτης, όταν μετά από 24 ώρες περιορίστηκε σημαντικά η χιονόπτωση, το βάρος δόθηκε στη διάνοιξη όλων των δρόμων της Πόλης, κάτι που επιτεύχθηκε μέσα στην Τετάρτη με την σκληρή δουλειά των εργαζομένων που με αυταπάρνηση ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη.

 


-Στον απόηχο της δύσκολης αυτής βδομάδας και η κριτική από τους επιτελείς της «μάχης» σε προηγούμενες διοικήσεις, που άφησαν γυμνό το Δήμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δήμος Ζωγράφου δεν διαθέτει όχημα 4 Χ 4 και πρέπει να είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα! Επίσης δεν έχει ούτε ένα μαχαίρι (το εκχιονιστικό εργαλείο που προσαρμόζεται μπροστά σε αυτοκίνητα) για να ανοίγει δρόμους. Ειδικά αυτό, δεν απαιτεί μεγάλο κόστος για την αγορά και την προσαρμογή του σε κάποιο όχημα…

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Να γίνει τώρα Κέντρο Υγείας στην Καισαριανή

Έγινε χτες 26-2, η πρώτη Διαδικτυακή συνέντευξη 10 φορέων της πόλης     Τη βούλ..

Readmore

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.