Με «ατζέντα» έργων η συνάντηση Θεοδωρικάκου - Θώδα στο Δημαρχείο Ζωγράφου

-Ποιες παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται άμεσα

 

1aaa-bil-theod

 

Τον Δήμο Ζωγράφου επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις και τις μελέτες που θα κατατεθούν για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα συνολικής ανάπλασης, το οποίο, όπως επισήμανε, αποτελεί «ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο για να αλλάξουμε την πόλη μας».
«Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Δήμου γίνονται τόσο μεγάλα έργα. Πραγματικά, η Τεχνική Υπηρεσία, η Καθαριότητα και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν πολύ εντατικά και έχουν έτοιμες μελέτες για να δρομολογηθούν έργα πνοής, κάτι που δεν είχε συμβεί για περισσότερα από 10 χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Θώδας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο σημαντικών παρεμβάσεων στον Δήμο Ζωγράφου:
• Την άμεση ένταξη του έργου που αφορά στην κατασκευή Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Βίλα Αγλατζιά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου για τη φιλοξενία επιπλέον 40 βρεφών και 60 νηπίων, με αιτούμενη χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ).
• Τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πράσινων διαδρομών, 16,5 χλμ., μέσα στην πόλη για πεζούς και άτομα μειωμένης κινητικότητας, έτσι ώστε να αυξηθούν τα σημεία έλξης και υπαίθριας αναψυχής της πόλης και να καταστούν προσεγγίσιμα με ευκολία και ασφάλεια, χωρίς τη χρήση μηχανοκίνητων μέσων. Οι κοινόχρηστοι χώροι που βρίσκονται στην προτεινόμενη διαδρομή, θα αναπλαστούν με σύγχρονο σχεδιασμό και αστικό εξοπλισμό, με ένταξη νέων λειτουργιών και δραστηριοτήτων, αλλά και με μέριμνα για το περιβάλλον.

 

1aaa-ant-bil-theoΕπίσης, κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις του Δήμου Ζωγράφου που αφορούν στην ανάπλαση πέντε πλατειών έκτασης 12.200 τ.μ. και 4 παιδικών χαρών, με τις δύο από αυτές να είναι υπερτοπικού χαρακτήρα (μία είναι για ΑμΕΑ και η άλλη χωροθετείται στο πάρκο Γουδή) με αιτούμενη χρηματοδότηση: 10 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ).
Με αφορμή την κατασκευή του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας τόνισε: «Είναι το πρώτο έργο που εξαγγείλαμε πέρυσι, σε έναν χώρο που είναι ελεύθερος. Είναι μεγάλη μου χαρά που καταφέρνουμε και εντάσσουμε τον καινούριο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Αντώνης Τρίτσης και έτσι αποδεσμεύουμε πόρους ενός εκατομμυρίου ευρώ για να διατεθούν σε άλλα έργα». Έθεσε, δε, στον Υπουργό Εσωτερικών το θέμα της αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων καθώς και την αναγκαιότητα να λειτουργήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως τράπεζα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Προχωράμε για να αναδείξουμε το πράσινο, να κάνουμε πιο ανθρώπινη τη ζωή για όλους τους πολίτες. Να γίνει το Ζωγράφου μία γειτονιά που όλοι θα χαίρονται. Να αναδείξουμε τον Δήμο σας και να δώσουμε μία πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Αυτά αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις. Αλλάζουμε τις συνθήκες ζωής για τον κόσμο», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και έδωσε ραντεβού για να επισκεφτεί ξανά τον Δήμο Ζωγράφου μετά τις 7 Ιανουαρίου.
Ο κ. Θώδας σημείωσε επίσης ότι «μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί όλα τα έργα του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ» , ενώ αναφέρθηκε στην έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ που έχει λάβει ο Δήμος Ζωγράφου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού και για τη στήριξη δραστηριοτήτων του.
Επίσης, ο Δήμος Ζωγράφου, ο οποίος εντάσσεται στους 11 Δήμους που συγκροτούν τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), θα ωφεληθεί από τη χρηματοδότηση του πακέτου των 10 δράσεων για την ανάδειξη και προστασία του Υμηττού, ενώ, ήδη, έχουν χρηματοδοτηθεί δράσεις 2,4 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων, στην ανασυγκρότηση και ενίσχυση της ασφάλειας των παιδικών χαρών, στην πυρασφάλεια στα σχολεία, στη δημιουργία ραμπών για ενίσχυση της προσβασιμότητα σε δημόσια κτίρια και σχολεία για ΑμΕΑ, στην αναβάθμιση αθλητικών δραστηριοτήτων, με αλλαγή του ταρτάν στο στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» και στην αλλαγή του χλοοτάπητα στο γήπεδο Γουδή, καθώς και στη δημιουργία στεγάστρων στις στάσεις.

 

Δ. Δήμας: Αλλάζει όλος ο Δήμος

 


Τις μελέτες για τις παρεμβάσεις παρουσίασε στον Υπουργό Εσωτερικών ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, Δημήτρης Δήμας. «Για πρώτη φορά ως Διοίκηση λύνουμε διάφορα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί με τα έτη. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Σε αυτό το έργο, η συνεισφορά που μας δίνετε είναι τεράστια, πρώτη φορά έχει δοθεί τέτοια χρηματοδότηση στον Δήμο Ζωγράφου. Αλλάζει όλος ο Δήμος μας», σημείωσε ο κ. Δήμας.
«Μετά από πολλά χρόνια, γίνονται επιτέλους μελέτες για υπόγεια πάρκινγκ που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Δήμο. Το πάρκο Γουδή είχε να συντηρηθεί πάνω από 15 χρόνια, γι’ αυτό πολλά πράγματα έπρεπε να συντηρηθούν και να αλλάξουν. Αυξάνουμε τους χώρους πρασίνου με αναπλάσεις και συντηρήσεις. Δίνουμε έμφαση ακόμη και σε μικρούς χώρους, ακόμη και στις νησίδες», πρόσθεσε.

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμη..

Readmore

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο η διαδικασία ψηφοφορίας για την συγκρότηση των υπηρεσ..

Readmore

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

Μνημόνιο συνεργασίας για την καθολική παραγωγική λειτουργία του πληροφοριακού σ..

Readmore

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

«Την Πέμπτη 10/6 ημέρα Γενικής Απεργίας, απορριμματοφόρο φορτηγό του Δήμου Βύρωνα, ..

Readmore

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Θώδας, ανα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.