Έργα και παρεμβάσεις του Δήμου Ζωγράφου

1aaa-dimasdΓια τα έργα που είναι σε εξέλιξη από ίδιους πόρους του Δήμου Ζωγράφου, τις εγκεκριμένες και υπό έγκριση χρηματοδοτήσεις και τα έργα που σχεδιάζονται, κάνουμε μια σύντομη αναφορά στη συνέχεια, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, Δημήτρη Δήμα.

 

-Αρχικά, πριν λίγο καιρό ξεκίνησε εργολαβία συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, η οποία μέχρι τώρα έχει προσθέσει φωτισμό τύπου LED στην πλατεία Αγίου Γερασίμου, στην πλατεία Eλευθερίας και στην πλατεία Μπότσαρη. Επιπλέον, σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης μας, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή την περίοδο γίνεται επικαιροποίηση της μελέτης ηλεκτροφωτισμού έτσι ώστε να προχωρήσει σύντομα η προκήρυξη διαγωνισμού αντικατάστασης όλου του ηλεκτροφωτισμού της πόλης με φωτισμό τύπου LED.

 


-Επιπροσθέτως, μόλις ξεκίνησε εργολαβία αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων με την οποία αυτή την περίοδο αντικαθίστανται πεζοδρόμια στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Περαιτέρω, με αυτή την εργολαβία θα προχωρήσουν και άλλες προγραμματισμένες αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.


Παράλληλα, συνεχίζει η εργολαβία συντήρησης δημοτικών και σχολικών κτηρίων με την οποία την περίοδο της καραντίνας αντικαταστάθηκαν όλα τα κουφώματα στο 6ο γυμνάσιο και 6ο λύκειο με θερμομονωτικά και ηχομονωτικά κουφώματα. Επιπλέον μέρος αυτής της εργολαβίας που έχει ήδη ολοκληρωθεί ήταν και η κατασκευή αντιολισθηρού δαπέδου σε δύο νηπιαγωγεία.
-Ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι ασφαλτοστρώσεις της Περιφέρειας (Γ. Παπανδρέου, Κοκκινοπούλου κ.α.) και έχοντας ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, ξεκινά η εργολαβία ασφαλτοστρώσεων άλλων οδών του Δήμου Ζωγράφου.
-Πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στη Βίλα Αγλαντζιά, εμβαδού 700 περίπου τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 100 περίπου παιδιών.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,2 περίπου εκ. ευρώ.
Παράλληλα με τα ανωτέρω, μετά από αρκετά χρόνια, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάπλαση δρόμων μεγάλης κλίσης (τσιμεντόδρομοι).
-Σε αυτό το σημείο, αναφέρεται ότι βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης ο διαγωνισμός που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος και αφορά προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών και αστικού εξοπλισμού. Αυτός ο διαγωνισμός περιέχει ανάπλαση και αναβάθμιση τριών υφιστάμενων παιδικών χαρών, αναβάθμιση προαυλίου χώρου και φυτεύσεις σε υφιστάμενο νηπιαγωγείο και τέλος εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού σε κοινόχρηστους χώρους, ύψους 393.000 ευρώ.
-Επιπλέον, επαναπροκηρύσσεται διαγωνισμός με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Σωτηρίου Ζωγράφου (πλατεία Βάσκα), καθότι στο συγκεκριμένο έργο υπήρξε διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την εκτέλεση αυτού του έργου.

 

Αναφορικά με τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις έργων από το πρόγραμμα Φιλόδημος, που σύντομα ξεκινά η διαγωνιστική τους διαδικασία είναι τα εξής:
-Ανακατασκευή του δαπέδου του στίβου του γηπέδου Γρ. Λαμπράκης και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης.
-Ανακατασκευή του τάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου 11x11 στο Πάρκο Γουδή.
-Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου.
-Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες.
Κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες.

 

Στη συνέχεια της ενημέρωσής μας, ειπώθηκε πως βρίσκονται υπό έγκριση δύο προτάσεις που κατατέθηκαν εδώ και περίπου ένα μήνα στην Περιφέρεια Αττικής και αφορούν:

 

1) Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ζωγράφου για την αναβάθμισή τους και τη βελτίωση της προσβασιμότητας (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ), προϋπολογισμού περίπου 4,5 εκ. ευρώ.

 

2) Αναβάθμιση χώρων αναψυχής & άθλησης παιδιών και δημιουργία πάρκων γειτονιάς στον Δήμο Ζωγράφου, προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκ. ευρώ.

 

Σε συνδυασμό με τις ανωτέρω υπό έγκριση προτάσεις, έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο στο Υπουργείο Παιδείας για χρηματοδότηση κατασκευής νηπιαγωγείου με προκάτ βαρέως τύπου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αστερίου και Καλαβρύτων και για κατασκευή νηπιαγωγείου, επίσης σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, με προκάτ ελαφρού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στη συμβολή των οδών Ιλισίων και Κερασούντος.
Εν συνεχεία, μέχρι τέλος Ιουνίου θα κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης ύψους περίπου 200.000 ευρώ στο Πράσινο Ταμείο για ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην οδό Ούλωφ Πάλμε και παρέμβαση για πρόσβαση ΑΜΕΑ σε υφιστάμενη παιδική χαρά και μέχρι τέλους Αυγούστου θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής πρόταση ύψους περίπου 750.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου Πρόνοιας και δύο σχολικών κτηρίων του Δήμου Ζωγράφου.


Κλείνοντας την επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, έγινε αναφορά στα μελλοντικά έργα που βρίσκονται ήδη υπό σχεδιασμό. Αυτά αφορούν την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης (Βίλα Ζωγράφου) και την υλοποίηση ήπιων παρεμβάσεων για τη δημιουργία ενός νέου πάρκου στον χώρο πρασίνου που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Γρ. Αυξεντίου.

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Στήριξη Δημήτρη Κουτσούμπα στον αγώνα για το λόφο Κοπανά

Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμη..

Readmore

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Από κόντρα σε κόντρα Σγουρός-Πατούλης

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο η διαδικασία ψηφοφορίας για την συγκρότηση των υπηρεσ..

Readmore

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

«ΙΡΙΔΑ» και στο Μαρούσι: Καταργεί τη γραφειοκρατία, εντελώς δωρεάν!

Μνημόνιο συνεργασίας για την καθολική παραγωγική λειτουργία του πληροφοριακού σ..

Readmore

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

«Την Πέμπτη 10/6 ημέρα Γενικής Απεργίας, απορριμματοφόρο φορτηγό του Δήμου Βύρωνα, ..

Readmore

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Θώδας, ανα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.