1ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωγράφου «Εύ-υμνος»

Τετάρτη 3 Ιουλίου, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωγράφου «Εύ-υμνος», στο πλαίσιο του Music Now – Zografou Summer Festival, στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου.

Συμμετείχαν επτά Πολυφωνικά Σχήματα: «Εύ-υμνος», Μουσικοφιλολογικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «ο Ακρίτας», Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «Δωδωναίων Φως», «Φηγού θρόισμα» του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος», «Ωδές», Πολιτιστική Ένωση «Βουθρωτό» και «Όμορφη Χειμάρρα».

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ο Βαγγέλης Κώτσου, ένας από τους σημαντικότερους βιωματικούς καλλιτέχνες της Ηπειρώτικης παράδοσης,  τέταρτης γενιάς συνεχιστής της οικογενειακής μουσικής παράδοσης, επιμελητής μουσικών παραγωγών, συγγραφέας και ερευνητής.

Η Δήμαρχος κα Καφατσάκη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Στρακαντούνα στήριξαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ αφιερωμένου στο Ηπειρώτικο Πολυφωνικό τραγούδι, ένα ξεχωριστό είδος τραγουδιού, λιγότερο οικείου στο ευρύτερο κοινό. Είναι εγγεγραμμένο στον κατάλογο των Μνημείων της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2016 και συνιστά την πιο αρχέγονη μορφή αρμονίας, στοιχείο της προφορικής και ζώσας παράδοσης που πρέπει να διασωθεί.

 

Παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Κρανιώτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργος Γρίβας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Παν. Γκρέκας, η Πρόεδρος της Ενεργειακής Εταιρείας Ηλέκτρα Κίκη, η Αντιπρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Θέκλα Χριστοφορίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Έφη Αλεξανδρή, Χριστόφορος Ντόβας, Αντωνία Μελισσαράτου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπώ Ζωγράφου» Κωστής Παπαναστασόπουλος και ο Δημ. Σύμβουλος Δημήτρης Δήμος.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *