ΤΙΝΑ ΤΡΑΚΟΥ: Ελπίζω η φιλανθρωπία να βρει τη θέση που της αρμόζει στα οικονομικά του Δήμου μας

Βλέποντας την πορεία του Δήμου και την προσπάθεια της ομάδας του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, θεώρησα υποχρέωσή μου να στηρίξω με τις όποιες δυνάμεις μου τον συνδυασμό.

 

 

Κ. Τράκου είναι η δεύτερη φορά που βάζετε υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος; Με ποιο γνώμονα το κάνετε;   

Σας ευχαριστώ που η πρώτη σας ερώτηση είναι αυτή, διότι είναι αλήθεια πως αρχικά δεν το είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ εκ νέου καθότι ο χρόνος μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.. εν τούτοις, βλέποντας την πορεία του Δήμου και την προσπάθεια της ομάδας του νυν Δημάρχου Βασίλη Θώδα, θεώρησα υποχρέωσή μου να στηρίξω με τις όποιες δυνάμεις μου τον συνδυασμό και να του δώσω την ευκαιρία να φέρει εις πέρας ότι ξεκίνησε, να επισημάνω εκ των έσω τα κακώς κείμενα και τα μη πεπραγμένα και κυρίως να μην μένω στην εξωτερική μόνιμη επίκριση του τι κάνει η εξουσία ,αλλά από την βολή του καναπέ μου. Είναι δείγμα των καιρών μας η εργαλειοποίηση των μέσων επικοινωνίας με το πληκτρολόγιο, κρίνουμε τους πάντες χωρίς όμως να συμμετέχουμε ενεργά. Συμμετέχω στα κοινά σημαίνει πως δεν είμαι απράγμων δηλαδή αδιάφορος αλλά και αχρείος δηλαδή κοινωνικά άχρηστος .Βοηθώντας να βελτιωθεί η ζωή του γείτονα, βελτιώνω και την δική μου ζωή. Τακτοποιώντας τα μικρά και καθημερινά της πόλης μου, συμβάλλω στην καλυτέρευση της ζωής όλων μας. Υπάρχει μέσα μου ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που με έφεραν στον κόσμο αλλά και σε αυτούς που θα παραδώσω τον κόσμο, να τον κάνω έστω και στο ελάχιστο καλύτερο!

 

Ζείτε στο Ζωγράφου και αντιμετωπίζετε όπως όλοι μας τα θέματα της καθημερινότητας. Ποια κατά τη γνώμη σας, είναι πιο επείγοντα και πρέπει να τα αντιμετωπίσει άμεσα η επόμενη διοίκηση του Δήμου;

 

Ο δήμος Ζωγράφου έχει ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και δεν είναι άλλο από τους χώρους στάθμευσης.. Είναι απίστευτο το πόσο δύσκολη γίνεται η ζωή μας ,όταν ψάχνεις ώρες για μία θέση ,καταλήγεις να παρκάρεις δέκα τετράγωνα μακριά από το σπίτι σου, με κίνδυνο την άλλη μέρα να το βρεις βανδαλισμένο η χειρότερα, να μη το βρεις και καθόλου.. Θεωρώ πως είναι πρωταρχικό μέλημα να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ. Το δεύτερο και  εξίσου ουσιαστικό που οφείλει να μην αμελήσει καμία διοίκηση είναι το θέμα που έχουμε με την αντιμετώπιση των αδέσποτων. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα κονδύλια για τα ζώα να χρησιμοποιούνται για την καλυτέρευση και κυρίως για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας των μικρών και ξεχασμένων φίλων μας, να χρησιμοποιούνται με σοβαρότητα και αγάπη. Δεν σημαίνει ότι επειδή στείρωσα 20 ζώα ο ρόλος μου σαν δήμος τελειώνει εκεί. Το αρμόδιο τμήμα θα πρέπει να στελεχώνεται από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα, δεν κάνουν πάρεργο και απλά καλύπτουν μια θέση για να πάρουν το μισθό τους. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι εθελοντές μόνοι τους ούτε το οικονομικό βάρος αλλά ούτε και υπάρχει τόσος χρόνος για μόνιμο εθελοντισμό!!

 

Ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής έκφρασης, πως βλέπετε τα  βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια; Πώς οραματίζεστε ένα Δήμο γεμάτο με πολιτιστικά δρώμενα και πως τοποθετείτε τη δική σας συμμετοχή;

 

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια  αλλά και το αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια στα πολιτιστικά του Δήμου μας .Είδαμε πολλούς καλλιτέχνες, αξιόλογες παραστάσεις και θεωρώ πως μέσα στην επόμενη τετραετία θα μπορέσουμε να κάνουμε και καλύτερα πράγματα. Η μουσική ,το θέατρο ,το βιβλίο ,οι τέχνες γενικότερα προάγουν τον άνθρωπο, βελτιώνουν τον τρόπο που αντιμετωπίζει την καθημερινότητα.

Σαν καλλιτέχνης, ιδανικά θα ήθελα να συμμετέχω παραπάνω στα δρώμενα του δήμου μου, άλλωστε το γεγονός της φιλανθρωπικής μου δράσης με το σύλλογο ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ και την στήριξη τόσων παιδιών με αναπηρία και καρκίνο μέσα από τις συναυλίες μου ,από μόνο του, θα έπρεπε να είναι ένα παραπάνω συν στην πιο ενεργή συμμετοχή μου στα πολιτιστικά του δήμου. Ευελπιστώ πως στα επόμενα χρόνια η φιλανθρωπία θα βρει τη θέση που τις αρμόζει στα οικονομικά κονδύλια του δήμου μας.

 

Στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Θώδα, έχετε ως συνυποψήφιες αυτή τη φορά αρκετές  γυναίκες, αισθητά πάνω από το μέτρο της ποσόστωσης. Νομίζετε ότι αυτό είναι συγκυριακό ή ότι δείχνει ένα ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των γυναικών για την πολιτική και τη αυτοδιοίκηση;

 

Δεν υπάρχει τίποτε συγκυριακό.. Ο χρόνος και οι αλλαγές στην κοινωνία μας δείχνουν πως οι γυναίκες και θέλουν και μπορούν να παίρνουν αποφάσεις, ενίοτε και γρηγορότερα από ένα άντρα, να τακτοποιούν εκκρεμότητες, να δημιουργούν ασφάλεια στον περίγυρό τους ,στην προκειμένη στους συμπολίτες τους, για έναν και μόνο από λόγο.. είναι έτσι δομημένος ο εγκέφαλός τους.. να μπορούν να φέρουν εις πέρας ταυτόχρονα και με επιτυχία πολλές υποθέσεις.. Και δεν εμπεριέχει αυτό που λέω καμία απαξίωση ως προς τους άντρες, τους οποίους εκτιμώ ,σέβομαι και θεωρώ πως όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο φίλων τα αποτελέσματα είναι μαγικά. Σε όλους τους τομείς.  Χαίρομαι να βλέπω δίπλα μου γυναίκες που νοιάζονται ,πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για τον περίγυρό τους και είμαστε πολλές στον συνδυασμό και εύχομαι να μας δώσετε τη στήριξη που αξίζουμε για να αγωνιστούμε για την δήμο μας με εξυπνάδα και σύνεση.

 

Κρατήσαμε για το τέλος μια ερώτηση για το «καλλιτεχνικό παρόν» της Τίνας Τράκου. Τι κάνετε τώρα και ποια είναι τα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

 

Η Τίνα θα είναι πάντα καλλιτέχνης. Οτιδήποτε άλλο να κάνω στην πορεία της ζωής μου, είτε για λόγους βιοποριστικούς είτε για πρακτικούς, θα παραμένω ένας άνθρωπος με καλλιτεχνικές φιλοδοξίες και μουσικά καινοτόμα οράματα.

Στην παρούσα φάση βρίσκομαι στην αναζήτηση μιας φρέσκιας ιδέας για ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη ,με σκοπό την στήριξη παιδιών με αναπηρία και καρκίνο μέσα από το σύλλογο ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ, μέχρι τότε θα με βρίσκετε σε δήμους εντός και εκτός Αθηνών ,σε όμορφα μουσικά στέκια με αναφορές σε τραγούδια λαϊκά, αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες παρέα με την ομάδα μου, να σας δίνουμε μικρές αφορμές να ξεχνάτε μαζί και εμείς ,την καθημερινότητα .

Και φυσικά να θυμάστε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο ουσιαστικό από το…

             Η ΤΈΧΝΗ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Μπορείτε να βρείτε τις δράσεις μου και το έργο μου στο fakebook,Instagram,Tik Tok ,καθώς και στο κανάλι μου στο you tube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *