Στο Δήμο Ηλιούπολης ο Γιώργος Πατούλης

Στο Δήμο Ηλιούπολης ο Γιώργος Πατούλης

Στο Δήμο Ηλιούπολης ο Γιώργος Πατούλης

Το Δήμο Ηλιούπολης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Δήμο, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ηλιούπολης, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη και τα στελέχη του δήμου, τόσο για τα έργα που υλοποιούνται, όσο και για τα έργα που βρίσκονται στην τελική ευθεία για να τεθούν σε δημοπράτηση. Ακολούθως επισκέφθηκε μια από τις 21 Γωνιές Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο δήμο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ,

το σύγχρονο Βρεφονηπιακό σταθμό που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 1. 5 εκ. ευρώ και είναι σε φάση ολοκλήρωσης αλλά και Παιδικές Χαρές της Ηλιούπολης που έχουν εκσυγχρονιστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 1 εκ. ευρώ. Παράλληλα μετέβη σε κοινωνικές δομές της πόλης όπως το Γηροκομείο “H Αγ. Ταβιθά”, ενώ παρέδωσε ζωοτροφές στη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Η επίσκεψη του κ. Πατούλη στο Δήμο Ηλιούπολης έκλεισε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από τα στελέχη του δήμου να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες ωρίμανσης έργων προκειμένου να ενταχθούν επιπλέον δράσεις στη νέα προγραμματική περίοδο.

Γ. Πατούλης: Περιφέρεια και δήμος συνεργαζόμαστε για την ωρίμανση επιπλέον οραματικών έργων για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο


Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης και στελέχη του Δήμου. Ο κ. Πατούλης χαιρέτισε το προσωπικό και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους. Ακολούθως ενημερώθηκε από τον κ. Χατζηδάκη, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου, για την εξέλιξη και την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας αλλά και για αυτά που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο. Ο δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα καλή συνεργασία και υπογράμμισε ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας έχουν γίνει στο δήμο του πολύ σημαντικά έργα, όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός που λύνει, όπως ανέφερε, το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης θέσεων για όλα τα παιδιά της πόλης. Επίσης ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας στο αίτημα προς τη κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για τη δημιουργία της σήραγγας του Υμηττού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και αυτός στην καλή συνεργασία με το δήμαρχο και τα στελέχη του, ενώ εστίασε στα σημαντικά έργα που γίνονται στην πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθώς και στην ανάγκη ωρίμανσης μελετών προκειμένου να ενταχθούν και άλλα σημαντικά έργα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο. Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των 6 παιδικών χαρών, στην ανέγερση του πρότυπου Βρεφονηπιακού σταθμού ο οποίος είναι ο πρώτος που υλοποιείται με βάση το πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο ασφάλειας. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει σε θέματα οδικής ασφάλειας, ασφαλτοστρώσεις, αναβάθμιση του οδικού φωτισμού και σε έργα πολιτικής προστασίας, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά, μάλιστα ανακοίνωσε ότι πλέον η Περιφέρεια κατάφερε να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και προχωρά άμεσα στη χρηματοδότηση οριοθέτησης του ρέματος πικροδάφνης, «δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί για χρόνια τους κατοίκους». Επιπλέον αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση δομών πρόληψης υγείας, πολιτιστικών εκδηλώσεων και την ενίσχυση του εξοπλισμού του δήμου με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα καθώς και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *