Σε κόντρα με την Περιφέρεια ο Δήμος Ζωγράφου για τη μεταφορά των μαθητών του 5ου-6ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς αύριο-23 του μηνός-αναμένεται η παράδοση της μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου

Ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου:

«Έπειτα από το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Δήμο Ζωγράφου, το οποίο αφορά στη στατική επάρκεια του κτηρίου 3 στο σχολικό συγκρότημα του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου, και αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητριών/μαθητών ο Δήμος ενημερώνει για τις σχετικές του ενέργειες και τα επόμενα βήματα για την επίλυση του ζητήματος.

Αρχικά, προκειμένου να μην διακοπεί και να συνεχισθεί όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία, διατέθηκε από το Δήμο η Βίλα Ζωγράφου, όπου και έχουν στεγαστεί τμήματα των σχολείων.

Παράλληλα, για τη μεταφορά των μαθητριών και μαθητών ο Δήμος προχώρησε άμεσα στη μίσθωση τριών λεωφορείων για την καθημερινή και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο τους στη Βίλα Ζωγράφου. Ενώ, η Περιφέρεια Αττικής από τις 13.05.2024 αποφάσισε τη διάθεση ενός λεωφορείου και ξεκίνησε τη μεταφορά των παιδιών στις 20.05.2024.

Δυστυχώς, η διευθέτηση αυτή από την  πλευρά της Περιφέρειας Αττικής δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στις ανάγκες γονέων και μαθητριών/των, ούτε όμως και στη σωστή και εύρυθμη διδακτική λειτουργία του σχολείου. Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου θεωρεί ότι επείγει η μίσθωση από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής και άλλων λεωφορείων, προκειμένου να υπάρξει ομαλή και έγκαιρη προσέλευση των παιδιών στα σχολεία.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί, πως η μεταφορά μαθητριών και μαθητών δεν αποτελεί αρμοδιότητα των Δήμων, αλλά των Περιφερειών.   

Επιπρόσθετα, η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου αναμένει στις 23.05.2024 την παράδοση της μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας και την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε για την από κοινού εξεύρεση περαιτέρω λύσεων.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *