Ο Μήτσος Πουλικάκος στο στούντιο του Polisview με τον Νίκο Δημητρίου

45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Μήτσος Πουλικάκος θα βρεθεί στο στούντιο του PolisView, καλεσμένος του Νίκου Δημητρίου και της εκπομπής PolisPerson και του Κώστα Κούλη και  της εκπομπής PolisNeue, σε μία ραδιοφωνική εξτραβαγκάνζα, από τις έξι το απόγευμα, μέχρι τις δέκα το βράδυ, θα θυμηθεί και θα θυμίσει, θα μιλήσει για μία απίστευτη ιδέα, που έγινε ακόμα πιο απίστευτη συναυλία. Μαζί του ο ένας εκ των διοργανωτών εκείνης της μαγικής βραδιάς, ο Παναγιώτης Βασιλαντωνάκης.

 

Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Ιουνίου του σωτήριου έτους 1979. Ο Μήτσος Πουλικάκος πατάει – επιτέλους, μετά από δύο αναβολές εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών – τη σκηνή και η περίφημη «Συναυλία της βροχής» γίνεται πραγματικότητα. Λίγο καιρό πριν, μαθητές του δεύτερου γυμνασίου Ζωγράφου είχαν προσεγγίσει τον Έλληνα καλλιτέχνη. Μια συναυλία. Να δώσει μια συναυλία στα χώματά τους, για να μαζέψουν λεφτά, να πάνε πενταήμερη. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ήλθε να παίξει Ο κόσμος (Σιδηρόπουλος και Λογαρίδης μεταξύ άλλων) και όλο εκείνο το υπέροχο μουσικό τοπίο αποτυπώθηκε στο περίφημο άλμπουμ “Crazy Love στου Ζωγράφου».

Fast forward, τεσσεράμισι δεκαετίες μετά. Ο Μήτσος Πουλικάκος θα βρεθεί στο στούντιο του PolisView, θα θυμηθεί και θα θυμίσει, θα μιλήσει για μία απίστευτη ιδέα, που έγινε ακόμα πιο απίστευτη συναυλία. Μαζί του ο ένας εκ των διοργανωτών εκείνης της μαγικής βραδιάς, ο Παναγιώτης Βασιλαντωνάκης.

Δύο παραγωγοί και δύο εκπομπές ενώνουν τις δυνάμεις τους για αυτή την ξεχωριστή συνεύρεση. Ο Νίκος Δημητρίου και η εκπομπή “Polis Person”. Ο Κώστας Κούλης και η εκπομπή “PolisNeue”, σε μία ραδιοφωνική εξτραβαγκάνζα, από τις έξι το απόγευμα, μέχρι τις δέκα το βράδυ, η οποία θα είναι γεμάτη τραγούδια και κουβέντα. Από εκείνο τον δίσκο, από εκείνη την εποχή. Μυρίζει reunion όλο αυτό και είμαστε οι πρώτοι που χαιρετίζουμε την όλη προσπάθεια.

Σας προσκαλούμε στην παρέα μας. Συντονιστείτε στον PolisView την Παρασκευή 24 Μαΐου και αφεθείτε στις μουσικές ιστορίες του Μήτσου και των πρωταγωνιστών μιας βραδιάς, σαράντα και πέντε χρόνια πριν. Σας περιμένουμε. Μιλάμε για πολλή Crazy Love, μιλάμε για Μήτσος & Σία Live.

 

PolisView, Παρασκευή 24 Μαΐου, 18:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ.

Μήτσος Πουλικάκος

Η συνέντευξη της βροχής

45 χρόνια από τη θρυλική συναυλία στου Ζωγράφου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *