Ομογενείς από το Σουδάν φιλοξενεί ο Δήμος Ζωγράφου

Ομογενείς από το Σουδάν φιλοξενεί ο Δήμος Ζωγράφου

Ομογενείς από το Σουδάν φιλοξενεί ο Δήμος Ζωγράφου

Ομογενείς πρόσφυγες από το Σουδάν υποδέχτηκαν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, η πρώην Υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Συνολικά 24 άτομα, ανάμεσα στα οποία γυναίκες με τα παιδάκια τους θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ζωγράφου, που για άλλη μια φορά πρωτοστατεί σε ανθρωπιστικές δράσεις για την φιλοξενία προσφύγων πολέμου.


Η πρώην Υφυπουργός, μαζί με τους δύο Δημάρχους, την Αντιδήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέα Γκουγκουλή, καλωσόρισαν τους Ομογενείς από το Σουδάν και δεσμεύτηκαν πως θα τους βοηθήσουν και θα συμβάλουν στην ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, ενώ τόνισαν ότι θα φροντίσουν να υπάρξει μέριμνα, ώστε τα μικρά παιδιά να ενταχθούν στα σχολεία της περιοχής και σταδιακά να υπάρξει μια σταθερότητα.

Ο Βασίλης Θώδας δήλωσε: «Ο Δήμος Ζωγράφου, για άλλη μια φορά, δείχνει το πρόσωπο της αλληλεγγύης σε ανθρώπους πάσχοντες, σε πρόσφυγες πολέμου. Όπως είχε κάνει και με τους ομογενείς μας από την Ουκρανία, που άνοιξε τις πόρτες του, έτσι και τώρα θα φροντίσουμε, ώστε οι ομογενείς μας από το Σουδάν να έχουν ένα αξιοπρεπές μέρος να ζουν. Να τους εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες, ώσπου οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Τις προηγούμενες μέρες οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου είχαν προχωρήσει στον καθαρισμό, την αποκομιδή κλαδιών και την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από τον χώρο των εγκαταστάσεων, ενώ έκαναν και πάλι αποψίλωση και κλαδέματα, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *