«Μικρό Μουσείο 16»-Έκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου παρουσιάζει για δέκατη έκτη χρονιά την έκθεση «ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» του δημοτικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής, με δάσκαλο τον Ανδρέα Σινόπουλο, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου.

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Ιουνίου, ώρα 19.30

Στην έκθεση παρουσιάζονται περί τα 100 έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, τα οποία δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του σπουδαστικού έτους 2023-2024. Για τη δημιουργία των έργων χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα υλικά (σκόνες με κόλλα, τέμπερες, ακρυλικά, παστέλ, χρωματιστά μολύβια, ακουαρέλα, μελάνι, μολύβι και κάρβουνο) επάνω σε μουσαμά, χαρτί και χαρτόνι.

Η δουλειά του Εργαστηρίου κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές στην επαφή τους με τη μεγάλη παράδοση της ζωγραφικής. Πρόκειται για μελέτες –σχέδια και χρώματα– πάνω σε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, που διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο πανόραμα κάθε χρονιά. Στη δεύτερη κατεύθυνση οι σπουδαστές, μετά την άσκησή τους στην προηγούμενη πρακτική, επιχειρούν να συνθέσουν έργα απευθείας από τον τρισδιάστατο κόσμο, συνθέσεις και μοντέλο.

 

Διάρκεια έκθεσης: 12-29 Ιουνίου 2024

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 9.00-16.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *