Μαζική και μαχητική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

Την Πέμπτη 5 Οκτώβρη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου πραγματοποίησε μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Τερζάκη, δίνοντας το μήνυμα της μαχητικής αισιοδοξίας να συνεχιστεί η μάχη μέχρι τελευταία στιγμή, αναδεικνύοντας ακόμη πιο ψηλά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο και στην Περιφέρεια.

Ομιλητές ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου Ανδρέας Καραβίδας και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δανάη Πλα-Καρύδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λένα Νικορέλου.  Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Αναγνώστου, Μαρία Βουρνά και Ιωάννα Κολοβού.

Προλογίζοντας τους ομιλητές, η Λένα Νικορέλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

« Τη Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου και τον επικεφαλής της, τον Ανδρέα Καραβίδα, τους γνώρισα καλύτερα τα τελευταία 10 χρόνια, με αφορμή την επαγγελματική μου ιδιότητα ως δικηγόρου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τους είδα στην «μάχη στο πεδίο», εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις ζωές μας. Διαπίστωσα λοιπόν ότι: 

  • Ήταν και είναι πάντα παρόντες σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις και είναι οι μόνοι που ασκούν πραγματική και μαχητική αντιπολίτευση με συνέπεια και εντιμότητα.
  • Δεν κρύβονται πίσω από τα προβλήματα. Δεν συμβιβάζονται. Τα αναδεικνύουν. Ασκούν έλεγχο. Θέτουν ερωτήματα. Ενοχλούν.
  • Δεν μένουν σε ευχολόγια, αλλά διεκδικούν, με συγκεκριμένες προτάσεις, ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας στην πόλη.
  • Πάντα στην πολιτική τους θέση επίκεντρο είναι η ζωή και οι ανάγκες όλων των Ζωγραφιωτών.

 

[…] Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί και δεν είναι ανεξάρτητη από τις κεντρικές πολιτικές που χαράσσονται. 

Το είδαμε στα χιόνια στην Αττική και στο Δήμο μας, στα Τέμπη, στις φωτιές σε Ρόδο-Έβρο-Αττική- Εύβοια, στις φονικές πλημμύρες σε Θεσσαλία και Βόλο… μπαλάκι ευθυνών και έλλειψη σχεδιασμού με τραγικές συνέπειες για τους συνανθρώπους μας, τη λαϊκή περιουσία, το περιβάλλον…Προσωπικά δεν επιτρέπω πια στον εαυτό μου να είμαι ένας απλός θεατής. Δεν θα τους νομιμοποιήσω με τη σιωπή μου, την λογική τους, που εκφράζεται από όλες τις άλλες παρατάξεις που διεκδικούν το χρίσμα στο Δήμο μας , δηλαδή τη λογική του «Πάμε και όπου βγει». Για αυτό στηρίζω και συμμετέχω, μαζί με πολλούς άλλους άξιους συναγωνιστές (είμαστε συνολικά 89) , το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου με επικεφαλής τον Ανδρέα Καραβίδα, διότι έχουν έμπρακτα αποδείξει ότι είναι η μόνη συνεπής, μαχητική και έντιμη επιλογή για να πάμε την πόλη του Ζωγράφου αλλιώς. »

 

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δανάη Πλα – Καρύδη στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων:

«Δηλώνουμε περήφανα ότι είμαστε η παράταξη του ΚΚΕ: Τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του, όσες και όσοι κάναν την επιλογή να στρατευτούν μαζί μας στο δρόμο, στους αγώνες στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. 

Δηλώνουμε περήφανα τον προορισμό μας, την ανατροπή, την κατάργηση του συστήματος που γεννά εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, τον πόλεμο. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε με αυτοπεποίθηση σε όλες και όλους που ζουν από τη δουλειά τους,

Και τους λέμε ότι Δήμος και Περιφέρεια είναι κομμάτι του εχθρικού κράτους, που αντιμετωπίζει την προστασία και τις ανάγκες του λαού σαν κόστος και τα κέρδη των ομίλων σαν όφελος. Και σε αυτήν την κάλπη κρίνεται αν θα συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική. Αν θα πάρουμε ανάσες ανακούφισης. Αν θα τους τιμωρήσουμε!»

[…] Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν:

θα επιλέξουν να ψηφίσουν αυτούς που θα κάνουν τον πρωθυπουργό να χαμογελάει; Θα αφήσουμε τον χάρτη να βαφτεί πάλι μπλε; Θα επιτρέψουν να διατηρείται ο ασφυκτικός συσχετισμός δύναμης που ευνοεί την αντιλαϊκή επίθεση; 

ή […] θα διαλέξουν να στείλουν ένα εκκωφαντικό μήνυμα ότι μπορούμε και «πρέπει να πάμε αλλιώς» και να δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα στην πολιτική που κάνει συντρίμμια τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των ομίλων;

Μπορούμε να καταφέρουμε στις 9 του Οκτώβρη ο λαός να χαμογελά! Να πάρει κουράγιο για να δυναμώσει τον αγώνα του.

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό, εάν βαδίσει στο δρόμο της ανατροπής.»

 

Στην κεντρική ομιλία ο Ανδρέας Καραβίδας τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Για πάνω από ενάμιση μήνα καθημερινής επαφής με τους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισσες, φτάσαμε σήμερα να κάνουμε λόγο για το μεγαλύτερο άνοιγμα που μας δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε, μιλώντας με τους συνδημότες μας, απ’ άκρη σ’ άκρη στο Ζωγράφου. 

Και ερχόμαστε σήμερα λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές, για να εκφράσουμε τις αγωνίες εκείνης της παρέας των ηλικιωμένων στην πλατεία του Αγ. Γερασίμου, που από την μια τους απασχολεί η ακρίβεια και που η σύνταξη δεν βγαίνει να καλύψει τα έξοδα του μήνα κι από την άλλη που τα εγγόνια τους αναγκάζονται να φοιτούν σε ένα σχολείο όπου πάνω από 550 παιδιά αναγκάζονται να προαυλίζονται με βάρδιες γιατί δεν τα χωράει όλα. […]

Είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε την αγωνία των γονέων στην παιδική χαρά της Αγ. Ελένης, της μοναδικής σε μια ολόκληρη γειτονιά στο πάνω κομμάτι του Ζωγράφου, για το στρίμωγμα των παιδιών τους στα νηπιαγωγεία του παλαιού τέρματος στα ισόγεια και στα υπόγεια πολυκατοικιών για πολλές δεκαετίες! 

… Την αγωνία της παρέας νέων παιδιών στη Γαλήνης, που ασφυκτιούν σε μια πόλη που δεν υπολογίζει τις ανάγκες τους για πολιτισμό και στον αθλητισμό. 

…Την κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών της περιοχής μας, του Γιάννη στην Παπάγου, της Έλενας Γρ. Αυξεντίου, του Παναγιώτη στην Παπαδιαμαντοπούλου και όλων εκείνων των επαγγελματιών που έχουν φτάσει στα όριά τους. Που δεν έχουν νιώσει τη βοήθεια ποτέ διαχρονικά από τις δημοτικές αρχές, τρανταχτό παράδειγμα η στάση τους την περίοδο της πανδημίας.  

 

Είμαστε εδώ για να κάνουμε την οργή που έχουμε μέσα μας, για όλα αυτά που ζούμε, δύναμη ανατροπής αυτής της σάπιας κατάστασης , για να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη. 

 

[…] Αυτό το «ως εδώ» λοιπόν που λένε σήμερα χιλιάδες στόματα απέναντι στην εγκληματική πολιτική κράτους –περιφερειακών και δημοτικών αρχών μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, που τα αναδεικνύει και τα αντιπαλεύει όλα αυτά. 

 

[…] Πολλοί ρωτάνε αν εμείς θέλουμε να διοικήσουμε το δήμο. Τους απαντάμε πως είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να διοικήσει το δήμο προς όφελος του λαού της πόλης. Και αυτό γιατί προτεραιότητά μας θέτουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών και όχι των λίγων, όχι το τάισμα των εργολάβων . 

Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα που αναλύσαμε , που  δεν το φτιάξαμε 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές, όπως όλοι οι άλλοι. Το καταθέτουμε κάθε μέρα στο λαό και το παλεύουμε μέσα και έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στη βουλή, μέσα στους χώρους δουλειάς, παντού.

Δεν λέμε ότι θα είναι παράδεισος, γιατί ακόμα και με εμάς στο τιμόνι, θα συνεχίζει να υπάρχει η πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ που θα ματώνει το λαό μας. Ωστόσο ο δήμος θα είναι «σύμμαχος» του λαού στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάμε αλλιώς. Να ψηφίσουμε μαζικά «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *