Κλιματιστικά σ’ όλες τις αίθουσες των Νηπιαγωγείων του Δήμου Βύρωνα

Η κλιματική αλλαγή είχε ως συνέπεια να λειτουργούν μεταξύ άλλων, όλο και συχνότερα τα σχολεία μας υπό ακραίες υψηλές θερμοκρασίες που καθιστούν αδύνατη την ορθή λειτουργία τους και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, αναγκάζοντας τους Δήμους να κλείνουν τα σχολεία για τον λόγο αυτόν.

Ενόψει των ανωτέρω ο Δήμος Βύρωνα προμηθεύτηκε και θα εγκαταστήσει το αμέσως προσεχές διάστημα κλιματιστικές μονάδες – ιονιστές σ’ όλες τις σχολικές αίθουσες των Νηπιαγωγείων που δεν διέθεταν αντίστοιχες μονάδες.

Έτσι από το νέο σχολικό έτος όλοι οι μαθητές Νηπιαγωγείων στον Δήμο μας θα μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους και σε ημέρες υψηλών θερμοκρασιών, χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν εξαιτίας τους, στα σπίτια τους χάνοντας πολύτιμες ώρες διδασκαλίας και παιχνιδιού και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους γονείς τους που εργάζονται και δεν έχουν τι να κάνουν τα παιδιά τους.

Επόμενος στόχος είναι η σταδιακή προμήθεια και εγκατάσταση αντίστοιχων κλιματιστικών μονάδων και στις λοιπές σχολικές αίθουσες, αρχίζοντας από τα Δημοτικά σχολεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *