«Κληρώνει» για αυξήσεις δημοτικών τελών στο Ζωγράφου

«Κληρώνει» στις 28 του μηνός, για αυξήσεις των δημοτικών τελών στο Ζωγράφου. Όπως προκύπτει από την πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει καθοριστεί για την προσεχή Πέμπτη, πρόκειται να συζητηθούν:

-Ο καθορισμός του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού έτους 2025.

-Η αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή του φόρου επί των ηλεκτροδοτούμενων χώρων στο Δήμο Ζωγράφου για το οικονομικό έτος 2025.

-Ο καθορισμός των τελών χρήσης πεζοδρομίων – οδών -πλατειών – πεζόδρομων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Ζωγράφου για το οικονομικό έτος 2025.

 

Όπως σημείωνε ο ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, που περιπετειωδώς διανέμεται αυτές τις μέρες:

« Αποδείχτηκε συνεπής η δέσμευση της Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη ότι δεν θα γίνονταν αυξήσεις δημοτικών τελών μέσα στο 2024. Όχι ότι δεν θα γίνουν. Θα γίνουν και θα είναι και διψήφιες. Απλά ελπίζουμε να μην είναι σε «ύψη» που να παθαίνουν ίλιγγο οι δημότες. Διαβάζουμε ας πούμε, ότι στο Δήμο Χαλκίδας τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν 70%, στο Δήμο Λάρισας 35% και στο Δήμο Θεσσαλονίκης 25%.»

Μακάρι να διαψευστεί η πρόβλεψη, όμως από το πρώτο διάστημα ανάληψης της θητείας της η παρούσα Διοίκηση είχε φροντίσει να διαρρεύσει σε «παντοίους» τόνους ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι στενεμένα και δεν μένουν και πολλά εναλλακτικά σενάρια για την ανάταξή τους.

Οπότε…ας ετοιμαζόμαστε…

 

Leave a Reply