Θεατρική παράσταση στις 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) ο Δήμος Καισαριανής σας προσκαλεί στο έργο του Αύγουστου Κορτώ «Η Μικρή Λέξη Αγάπη» σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, με τις Αγγελική Ξένου και Βασιλική Κούλη.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ που θίγει το σοβαρό όσο και επίκαιρο θέμα της βίας κατά των γυναικών.

«Η Μάντια, το κορίτσι από το Τυφλό Νερό, έμαθε τι θα πει βία από πρώτο χέρι μέσα στην οικογένεια, από το χέρι του πατέρα. Έφτασε η ώρα που το έσκασε από τον βασανιστή της για μια καλύτερη ζωή αλλά την περίμενε ένας νέος κύκλος βίας. Πίσω από έναν έρωτα, καλά κρυμμένος, ένας νέος βασανιστής. Ένας νέος κύκλος βίας πιο επώδυνος. Πόσο κοστίζει να είσαι γυναίκα; Πόσο κοστίζει η ζωή; Μεταξύ ζωής και θανάτου.. ένα κορίτσι ακροβατεί και μας λέει την ιστορία του γι’ αυτή τη… μικρή λέξη αγάπη…»

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Διασκευή-σκηνοθεσία: Νάντια Δαλκυριάδου

Ερμηνεία: Αγγελική Ξένου, Βασιλική Κούλη

Μουσική: Οδυσσέας Γκάλλιος

Σκηνικά-κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή

Κίνηση: Μαρίνα Μαυρογένη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Απατσίδου

 

Χρονική διάρκεια: 90’

Ώρα προσέλευσης: 18:30

Έναρξη παράστασης: 19:00

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Με το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές και τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

Leave a Reply