Η Μπότου «πήρε το όπλο» της…

Αλήθεια, σε πόσα κομμάτια μπορεί να σπάσει η «Συμμαχία Δημιουργίας»;

 

 

«Πρόβα» οργάνωσης αντιπολίτευσης στη Διοίκηση της Τίνας Καφατσάκη, με κινητοποίηση της όλης παράταξης, ήταν η συγκέντρωση των συνυποψηφίων του των εκλογών του Οκτωβρίου, που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Θοδωρής Μετικαρίδης.

Ο κ. Μετικαρίδης ως γνωστόν έχει εκλεγεί ήδη από τον Ιανουάριο, μετά από σύγκρουση και εν τέλει συμβιβασμό με τις κ. Μπότου-Χαλκιαδάκη, ως επικεφαλής της «Συμμαχίας Δημιουργίας». Η συγκέντρωση, λοιπόν, που κάλεσε ήταν μια ευκαιρία διεύρυνσης του ηγετικού του ρόλου και δημόσιας διατύπωσης της πρόθεσής του να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης στις προσεχείς εκλογές.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις «έκλεψε» η Αναστασία Μπότου, με τον τρόπο που ανακοίνωσε τη δική της υποψηφιότητα, και που έδωσε λαβή στην εκτίμηση ότι για τις φιλοδοξίες δυο στελεχών της, σήμερα, και μετά από κάποιο καιρό για τις φιλοδοξίες 3-4 στελεχών, η παράταξη μπορεί να αποσυντεθεί στα εξ ων συνετέθη…

Ακολουθούν δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα (η απομαγνητοφώνηση είναι motamo) από την τοποθέτηση της κ. Μπότου:

 

«…Πρώτα χάσαμε τις εκλογές, αυτό δεν το έχουμε αναλύσει, αλλά όλοι πρέπει να το αναλύσετε και έχετε δει και ξέρετε, δεν είναι του παρόντος, αλλά ας το αφήσουμε. Δεύτερο χάσαμε τον Βασίλη και τρίτον βρεθήκαμε πάλι σ’ ένα αδιέξοδο, προς όφελος της ενότητας, έτσι για να ξεκαθαρίσω πως εγώ λειτούργησα και βλέποντας ότι δεν θα πήγαινε πουθενά αυτή η κατάσταση αν δεν υπήρχε μία ανοχή, δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης και πάμε κλπ. Υπάρχει μία ανοχή και σ’ αυτήν την ανοχή εγώ έχω δώσει την ψήφο μου στο Θοδωρή για να προχωρήσει, να κάνει τα διαδικαστικά κομμάτια, που είναι η παρουσία που πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά μ’ έναν επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέλω  όμως να σας πω ότι αυτό δεν σημαίνει, ούτε μπορεί κανείς να κεφαλαιοποιήσει ότι θα είναι και υποψήφιος Δήμαρχος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και για να είμαι και πολύ ξεκάθαρη, γιατί εγώ τα λόγια μου δεν τα μασάω, ούτε αυτό που έχω στο μυαλό μου το κρύβω, θέλω να σας πω ότι εγώ δηλώνω, να το ξέρετε, παρούσα στη διαδικασία της υποψηφιότητας Δημάρχου για την επόμενη πενταετία. Έτσι ξεκάθαρα, να το ξέρετε, ότι την ώρα που θα χρειαστεί, θα είμαι εκεί παρούσα και σταματώ εδώ…»

[….]

 

«Δώσαμε τη Διοίκηση σε άχρηστους»

 

«…Το ότι να θέλει κάποιος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με την ενότητα, γιατί η ενότητα αυτή μέσα από τις διαδικασίες έχει εξασφαλιστεί και είμαστε εδώ και μπορεί να εξασφαλιστεί και με περισσότερους τρόπους, αλλά δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε κιόλας, πρέπει να βλέπουμε μια πραγματικότητα που θα ‘ρθει μπροστά μας σε 3 χρόνια, δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να σταθούμε απέναντί της. Η ενότητα θα εξασφαλιστεί. Γιατί θα εξασφαλιστεί; Γιατί έχουμε εμπειρία και υπάρχει σοβαρότητα, γιατί μας πονάει πάρα πολύ να διασπαστεί κάτι, γιατί μας πονάει ο χαμός του Βασίλη, γιατί δεν θέλουμε, την δώσαμε την Διοίκηση σε άχρηστους και θέλουμε να την ξαναπάρουμε πίσω, γιατί δεν θα κάνουν τίποτα 5 χρόνια και το ξέρουμε και φαίνεται και πρέπει να παλέψουμε  να την πάρουμε πίσω και θα παλέψουμε στον δρόμο, γιατί είσαστε εδώ, γιατί είσαστε έτοιμοι να παλέψετε και φαίνεται αυτό, και το θέλετε πολύ, όπως το θέλουμε και όλοι εμείς, η ενότητα δεν σταματάει, δεν θρυμματίζεται από κανέναν.

Όμως οι φιλοδοξίες υπάρχουν και τις ξέρετε και τις ξέρουν όλοι. Πέταξα το πυροτέχνημα για να δείτε την κατάσταση, χωρίς να σημαίνει ότι ένα πυροτέχνημα είναι και πραγματικότητα δηλώνω ότι είμαι παρούσα ισχύει…»

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *