ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Πώς θα λειτουργήσουν για τις επόμενες 10 εβδομάδες το 5ο και το 6ο δημοτικό σχολείο

Λύσεις αναπλήρωσης των μαθημάτων που έχουν διακοπεί στο συγκρότημα του 5ου και 6ου δημοτικού σχολείου Ζωγράφου αναζητούν η εκπαιδευτική κοινότητα και ο Δήμος για τις προσεχείς 10 εβδομάδες ως τη λήξη του σχολικού έτους.

Η ενεργοποίηση των πορισμάτων της μελέτης στατικής επάρκειας που είχε στο συρτάρι της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από τον Αύγουστο του 23, οδήγησε σε λουκέτο τις μισές και πλέον από τις αίθουσες των χώρων που στεγάζουν τα δυο δημοτικά, με αποτέλεσμα η δυναμικότητα των 11 αιθουσών που απομένουν διαθέσιμες-με την «επιστράτευση» και του αμφιθεάτρου, να αρκεί μόνον για το ένα σχολείο.

Μέχρι στιγμής στη συζήτηση που εξακολουθεί να γίνεται, έχει προσφερθεί από τον Δήμο η λύση αναπλήρωσης αιθουσών σε διάφορους χώρους, όπως π.χ. στη Βίλα Ζωγράφου και στο Μπάντμιντον, ενώ είχε ακουστεί κάποια στιγμή και η ενοικίαση κλειστού και πιθανώς διαθέσιμου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, σε κοντινή με το Ζωγράφου περιοχή.

Στη γενική συνέλευση των γονέων που έγινε χτες, 21 του μηνός, προτάθηκε η λύση της εναλλάξ τηλεκπαίδευσης με ζωντανή στην αίθουσα διδασκαλία. Δηλαδή, τη μια βδομάδα να κάνει τηλεκπαίδευση το ένα σχολείο και το άλλο «ζωντανά» στις 11 διαθέσιμες αίθουσες του συγκροτήματος, και την επόμενη εβδομάδα να εναλλάσσονται.

Αυτό που μάλλον έχει αποκλειστεί επί του παρόντος είναι οι «διπλοβάρδιες». Δηλαδή, να λειτουργεί το ένα σχολείο το πρωί και το άλλο απόγευμα, καθώς έτσι τινάζεται στον αέρα το πρόγραμμα όλων των συντελεστών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα καταργείται το ολοήμερο.

Πάντως, ενώ αναζητούνται οι χώροι και ο τρόπος να λειτουργήσουν τα σχολεία για τις επόμενες δέκα εβδομάδες, το σίγουρο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα τα μαθήματα για όλα τα παιδιά και των δυο σχολείων θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *