ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας των γονιών για ασφαλή σχολεία έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο

Στις 8 το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου, διεκδικώντας ασφαλή σχολεία για τα παιδιά και στηρίζοντας την αναπληρώτρια Νηπιαγωγό που, ενώ έσπασε το πόδι της εν ώρα εργασίας στο χώρο του σχολείου, κινδυνεύει με περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας, καθώς , ως αναπληρώτρια, δεν “δικαιούται” την αναγκαία αναρρωτική άδεια.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου και γονείς από 6 συλλόγους γονέων του Ζωγράφου που είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Ελένη Χριστάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, που είχε και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. Μίλησαν ακόμη  γονέας του 4ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, Σοφία Ασημακοπούλου, ο Ειδ. Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, Ιάσονας Μιχαήλος και ο Βαγγέλης Καζάκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της και η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου, ενώ έχει ζητήσει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση των υποδομών και η στάση του δήμου σε σχέση με τη στήριξη της εκπαιδευτικού. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Γιαννόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *