ΔΑΣ προς ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ: Να τον απομακρύνετε από κάθε θέση πολιτικού προϊσταμένου

Να απομακρύνει από κάθε θέση πολιτικού προϊσταμένου, συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο, ζητάει από τη Δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ζωγράφου, καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους των Τεχνικών Υπηρεσιών και βγάζοντας για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα περιστατικά που αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα του πρόσφατου μίνι ανασχηματισμού της δημοτικής αρχής Ζωγράφου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

 

“Σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ζήτησε αποζημίωση από το Δήμο για ατύχημα που είχε σε λακκούβα στο δρόμο, για να λάβει την απάντηση από την τεχνική υπηρεσία ότι η αποζημίωση έπρεπε να αναζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ, που ήταν υπεύθυνη για τη λακκούβα που προξένησε τη ζημιά. Κατόπιν αυτής της απάντησης, ο Αντιδήμαρχος εισήλθε στο γραφείο της τεχνικής υπηρεσίας, όπου εκείνη τη στιγμή ήταν παρούσες μόνο γυναίκες συνάδελφοι, και άρχισε να βρίζει και να απειλεί με φράσεις όπως “θα σε λιώσω”. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που μπήκε ο Αντιδήμαρχος στο γραφείο της τεχνικής υπηρεσίας εμφανίστηκε ένας κύριος ‘σεβαστών διαστάσεων’, που απλώς στεκόταν εκεί, χωρίς να απαντάει σε καμία ερώτηση που του απηύθυναν οι συναδέλφισσες και που, κατά σύμπτωση, αποχώρησε όταν αποχώρησε ο Αντιδήμαρχος.

Πώς αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή το γεγονός; «Τιμώρησε» τον Αντιδήμαρχο «επιβραβεύοντάς» τον με μετακίνηση στην Αντιδημαρχία της Κοινωνικής Πολιτικής, προφανώς γιατί κάποιος που λέει σε γυναίκα συνάδελφο ότι θα τη λιώσει είναι «κατάλληλος» για την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας.

Φαίνεται πως η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών, η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους, οι ιδιωτικοποιήσεις και το καθημερινό ξεζούμισμα των εργαζομένων, με κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά μας, πάνε χέρι-χέρι με τέτοιες άθλιες συμπεριφορές.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Ζωγράφου, έστω και καθυστερημένα, να αναλάβει τις ευθύνες τις και να απομακρύνει από κάθε θέση πολιτικού προϊσταμένου τον συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *